Δευτέρα, 8 Σεπ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
ΦΠΑ: Αυτά είναι τα νησιά στα οποία θα μειωθεί κατά 30%
Μέτρα ΔΕΘ: Σε αυτά τα τρία στρατόπεδα θα οικοδομηθούν 2.000 διαμερίσματα
Μαρινάκης: Τα μέτρα ισοδυναμούν με περισσότερα έσοδα από την ανάπτυξη και λιγότερους φόρους
Μητσοτάκης: Η ελληνική κυβέρνηση θα αναγνωρίσει το κράτος της Παλαιστίνης
Μητσοτάκης: Tρολάρισμα στον Πάνο Καμμένο -«Δεν έχω τόσο καλές σχέσεις όσο εκείνος με τις ΗΠΑ»
Μητσοτάκης για Σαμαρά: «Δεν μπορώ να απαντήσω πολιτικά – Βλέπω έναν πάτερα που έχασε το παιδί του»
Μητσοτάκης: Δεν τίθεται ζήτημα κατάργησης του ΕΝΦΙΑ
Μητσοτάκης: Δεν έχω πρόθεση να αλλάξω τον εκλογικό νόμο
LIVE – Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Στις 12:00 η συνέντευξη Τύπου
Γεωργιάδης για μείωση φορολογίας φυσικών προσώπων: Η μεγαλύτερη που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας

9 μήνες ago
Κοινοποίηση
6 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση


- Advertisement -

Στο επίκεντρο έντονων καιρικών φαινομένων βρίσκεται η χώρα μας, με ισχυρές βροχές, καταιγίδες, χιονοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους να επηρεάζουν διάφορες περιοχές της χώρας. Οι μετεωρολογικές συνθήκες προκαλούν προβλήματα και μεταβολές στις θερμοκρασίες.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες καταγράφονται κυρίως στη δυτική Πελοπόννησο, τα νοτιότερα νησιά του Ιονίου, όπως η Κεφαλονιά και η Ζάκυνθος, ενώ επηρεάζονται και η Μακεδονία, η Θράκη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου – με ιδιαίτερη έμφαση σε Σάμο και Ικαρία – τα Δωδεκάνησα και η Κρήτη. Στην Κρήτη, τα φαινόμενα είναι εντονότερα στη δυτική και νότια πλευρά του νησιού.

Οι άνεμοι δυτικών διευθύνσεων ενισχύονται σημαντικά, αγγίζοντας τα 5-7 μποφόρ, ενώ στα πελάγη οι ριπές φτάνουν τοπικά έως και τα 8 μποφόρ. Από το βράδυ, προβλέπεται αλλαγή της κατεύθυνσης των ανέμων σε βορειοδυτική, χωρίς να μειώνεται άμεσα η έντασή τους. Ωστόσο, η εξασθένιση αναμένεται σταδιακά μέσα στις επόμενες ώρες.

Στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας, σημειώνονται χιονοπτώσεις, οι οποίες προβλέπεται να υποχωρήσουν μέχρι το απόγευμα. Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες στις περιοχές αυτές ενισχύουν την ένταση του φαινομένου.

Η θερμοκρασία σημειώνει αισθητή πτώση. Στα βόρεια, οι μέγιστες θερμοκρασίες δεν ξεπερνούν τους 10-12°C, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές φτάνουν τους 15-17°C. Στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, η θερμοκρασία παραμένει ελαφρώς υψηλότερη, κυμαινόμενη μεταξύ 18 και 20°C.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

  • Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παράκτια τμήματα σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Χιόνια θα πέσουν στη δυτική Μακεδονία και τα ορεινά των υπόλοιπων περιοχών. Βελτίωση του καιρού αναμένεται από το μεσημέρι στα δυτικά και το βράδυ και στα υπόλοιπα.
  • Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στα κεντρικά τμήματα 5 με 6 και στα θαλάσσια τοπικά έως 7 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Στη Θράκη από 05 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία από 05 έως 10 και στη δυτική Μακεδονία από μηδέν (00) έως 09 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές στη δυτική Πελοπόννησο και τα νοτιότερα νησιά του Ιονίου (περιοχή Κεφαλονιάς-Ζακύνθου) Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.
    Βελτίωση του καιρού από το μεσημέρι στα βόρεια και αργότερα και στα υπόλοιπα.
  • Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ.
  • Θερμοκρασία: Από 07 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου από 02 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρώτες πρωινές ώρες πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά.
  • Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 5 με 7 και στα νότια τοπικά 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση τη νύχτα.
  • Θερμοκρασία: Από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

  • Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές στην Κρήτη (κυρίως τη δυτική και τη νότια). Τα φαινόμενα από το μεσημέρι και από τα δυτικά θα εξασθενήσουν και το βράδυ στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν.
  • Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ και βαθμιαία από το απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Εξασθένηση αναμένεται τη νύχτα.
  • Θερμοκρασία: Από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

  • Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα το βράδυ θα εξασθενήσουν και τη νύχτα θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα (περιοχή Καστελόριζου).
  • Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 8 και από το μεσημέρι σταδιακά 5 με 7 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

  • Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρώτες πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι.
  • Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και από το μεσημέρι στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Εξασθένηση αναμένεται από το βράδυ.
  • Θερμοκρασία: Από 05 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

  • Καιρός: Νεφώσεις κατά διαστήματα με τοπικές βροχές κυρίως τις μεσημβρινές ώρες.
  • Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  • Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και τις πρώτες πρωινές ώρες καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.
  • Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία 5 με 7 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 06 έως 10 βαθμούς Κελσίου.
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο «Σκέφτεται τον Τετέ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ως μία επιλογή για τα εξτρέμ» γράφουν στην Αγγλία!
Επόμενο άρθρο Ίντερ-Ουντινέζε 2-0: Δε δυσκολεύτηκαν οι Μιλανέζοι να «κλειδώσουν» το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Coppa Italia

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΦΠΑ: Αυτά είναι τα νησιά στα οποία θα μειωθεί κατά 30%
6 ώρες ago
Μέτρα ΔΕΘ: Σε αυτά τα τρία στρατόπεδα θα οικοδομηθούν 2.000 διαμερίσματα
6 ώρες ago
Μαρινάκης: Τα μέτρα ισοδυναμούν με περισσότερα έσοδα από την ανάπτυξη και λιγότερους φόρους
7 ώρες ago
Μητσοτάκης: Η ελληνική κυβέρνηση θα αναγνωρίσει το κράτος της Παλαιστίνης
8 ώρες ago
Μητσοτάκης: Tρολάρισμα στον Πάνο Καμμένο -«Δεν έχω τόσο καλές σχέσεις όσο εκείνος με τις ΗΠΑ»
9 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

Κώστας Γιουτίκας στο ΒΕΡΓΙΝΑ TV: «Τα τέλη κυκλοφορίας να πηγαίνουν στις περιφέρειες και τους δήμους»

«Εάν τα 2 δις κάθε χρόνο από τα έσοδα των τελών κυκλοφορίας κατευθύνονταν στην Τοπική…

Ελένη Ευσταθίου

Ιγνάτιος Καϊτεζίδης στο ΒΕΡΓΙΝΑ TV: «Η Αυτοδιοίκηση δεν συμφωνεί με την αφαίρεση των πολεοδομιών από τις αρμοδιότητές της»

Η πρώτη μεγάλη αδειοδοτημένη μαρίνα σκαφών σε όλο τον Θερμαϊκό πρόκειται να δημιουργηθεί στο ανατολικό…

Ελένη Ευσταθίου

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: O Στράτος Σιμόπουλος μιλά για τη ΔΕΘ και την ανάπλαση Θεσσαλονίκης

Για τα Μεγάλα Έργα της Θεσσαλονίκης, όσα είπε ο πρωθυπουργός στην πρόσφατη επίσκεψή του στην…

Ελένη Ευσταθίου

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

LIVE – Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Στις 12:00 η συνέντευξη Τύπου

News Room
ΕΛΛΑΔΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νίκος Ταχιάος: “Το Flyover είναι η McLaren των δημόσιων έργων”

News Room
ΕΛΛΑΔΑ

Μετρό Θεσσαλονίκης: Αποκαταστάθηκε η λειτουργία του μετά από 4 ώρες – Κανονικά τα δρομολόγια

News Room
ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεσσαλονίκη: Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ 

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?