Τετάρτη, 19 Νοέ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
«Τουρισμός για όλους 2025»: Νέος οριστικός πίνακας δικαιούχων χαμηλής περιόδου
Κτηνοτρόφοι: Ειδική οικονομική ενίσχυση για ευλογιά – Ποιο το ποσό ανά ζώο και πότε θα καταβληθεί
Νέα διεύρυνση των εισοδηματικών κριτηρίων και παράταση για την υπαγωγή στο «Σπίτι μου ΙΙ»
Σύσκεψη στο Μαξίμου για την προστασία των ανηλίκων από καπνό και αλκοόλ
Πλεύση Ελευθερίας: Παραιτήθηκε από βουλευτής ο Διαμαντής Καραναστάσης
Χρυσοχοΐδης: 1.150 καταγγελίες ενδοοικογενειακής βίας και 900 συλλήψεις από την αρχή του έτους
Οι Financial Times προτείνουν τη Θεσσαλονίκη ως κορυφαίο φθινοπωρινό προορισμό στην Ευρώπη
Black Friday 2025: Πότε πέφτει φέτος η «Μαύρη Παρασκευή»
Δώρο Χριστουγέννων ΔΥΠΑ 2025: Ποιοι άνεργοι δεν θα το λάβουν
Θεσσαλονίκη: Αλλάζουν τα σχέδια για την γέφυρα Πανοράματος και το τούνελ της Τούμπας
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεσσαλονικείς: «Ναι» στις παρελάσεις, «Nαι» στις δοξολογίες του Αγ. Δημητρίου, «Όχι» στο λοκντάουν

4 έτη ago
Κοινοποίηση
4 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση

Οι Θεσσαλονικείς θέλουν να διεξαχθούν κανονικά οι παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου αλλά και οι εορτασμοί του Αγίου Δημητρίου. Αυτό είναι το γενικό συμπέρασμα της δημοσκόπησης που διενήργησε η εταιρεία «Interview» για λογαριασμό του politic.gr και παρουσιάζουμε σήμερα.
Κανονικά θα διεξαχθούν οι παρελάσεις για την 28η Οκτωβρίου, αλλά και οι εορτασμοί για τον Άγιο Δημήτριο στη Θεσσαλονίκη, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης. Συγκεκριμένα, ο υπουργός τόνισε πως τόσο οι παρελάσεις όσο και οι εορτασμοί θα πραγματοποιηθούν με τη συμμετοχή όλων των πολιτών, όχι μόνο των εμβολιασμένων.

Στο ίδιο μήκος κύματος κυμαίνεται και η διάθεση των πολιτών, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους (43,8%) υποστηρίζουν πως οι παρελάσεις πρέπει να γίνουν με τη συμμετοχή τόσο εμβολιασμένων όσο και ανεμβολίαστων. Ωστόσο, ένα όχι ευκαταφρόνητο ποσοστό πολιτών (40,2%) θεωρεί ότι οι παρελάσεις δεν πρέπει να γίνουν καθόλου, ενώ μόλις το 12,7% των πολιτών απάντησε ότι οι παρελάσεις πρέπει να γίνουν μόνο με εμβολιασμένους.Σε ότι έχει να κάνει με τις δοξολογίες του Αγίου Δημητρίου, οι Θεσσαλονικείς αντιμετωπίζουν θετικά το ζήτημα των εορταστικών εκδηλώσεων για την απελευθέρωση της πόλης και την μνήμη του Αγίου της πόλης. Την παραπάνω άποψη επιβεβαιώνει το 40,8% των Θεσσαλονικέων που απάντησαν ότι οι δοξολογίες πρέπει να γίνουν κανονικά φέτος τόσο με εμβολιασμένους όσο και με ανεμβολίαστους. Αντίθετα, λιγότεροι (35,0%) είναι αυτοί που θεωρούν ότι οι εορτασμοί φέτος δεν πρέπει να γίνουν και ακόμη λιγότεροι (22,3%) αυτοί που απάντησαν ότι στις εορταστικές εκδηλώσεις πρέπει να συμμετέχουν μόνο οι εμβολιασμένοι.Παρά την αρνητική επιδημιολογική εξέλιξη στη Θεσσαλονίκη, και το μόλις μίας εβδομάδας μίνι λοκνταουν, φαίνεται ότι η «κόπωση της πανδημίας» έχει επηρεάσει τους περισσότερους Θεσσαλονικείς. Ειδικότερα, η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της πόλης (70,0%) διαφωνεί με την επιβολή ενός μίνι λοκντάουν με στόχο τον έλεγχο της μετάδοσης του ιού ενώ σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, μόνο το 30% κρίνει θετικά το συγκεκριμένο μέτρο.Ενδιαφέρον παρουσιάζουν επίσης τα ευρήματα της δημοσκόπησης σχετικά με τα ποσοστά των εμβολιασμών αλλά και τα προνόμια των εμβολιασμένων.

Το 65,0% δηλώνει ότι έχει κάνει το εμβόλιο έστω και με τη μία δόση, το 21,0% αποκαλύπτει ότι δε το έχει κάνει και δεν το εμπιστεύεται ενώ το 2% δηλώνει ότι είναι κατά των εμβολίων. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 6% απαντά ότι σκοπεύει να το κάνει το επόμενο διάστημα.Το 52,2% έναντι του 46,6% πιστεύει ότι οι εμβολιασμένοι θα έπρεπε να έχουν περισσότερες ελευθερίες από τους ανεμβολίαστους, καθώς συνέβαλαν στην οχύρωση της χώρας έναντι του κορονοϊού.Ήταν η πρώτη διαγραφή που έκανε ο Κ. Μητσοτάκης από τη στιγμή που εξελέγη πρωθυπουργός, με την Κ.Ο της ΝΔ να μετρά πλέον 157 βουλευτές. Η πλειονότητα των ερωτηθέντων της δημοσκόπησης σε ποσοστό 61,7% προκρίνει την απόφαση του πρωθυπουργού, σε αντίθεση με το 27,4% που διαφωνεί.

Τέλος, αξιοσημείωτο είναι ότι με τη διαγραφή Μπογδάνου συμφωνεί το 67,3% των ψηφοφόρων ΣΥΡΙΖΑ ενώ πιο συγκρατημένο (56,5%) είναι το ποσοστό των ψηφοφόρων ΝΔ που συμφωνεί με τη συγκεκριμένη διαγραφή.

Δείτε την δημοσκόπηση

Δημοσκόπηση politic.gr – Θεσσαλονικείς: «Ναι» στις παρελάσεις, «Nαι» στις δοξολογίες του Αγ. Δημητρίου, «Όχι» στο λοκντάουν
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:ΔημοσκόπησηΘεσσαλονίκη
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Προέλευση κορονοϊού: Νέα εκδοχή προκαλεί αίσθηση
Επόμενο άρθρο Η Παναγία η Πορταΐτισσα στη Θεσσαλονίκη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Τουρισμός για όλους 2025»: Νέος οριστικός πίνακας δικαιούχων χαμηλής περιόδου
8 ώρες ago
Κτηνοτρόφοι: Ειδική οικονομική ενίσχυση για ευλογιά – Ποιο το ποσό ανά ζώο και πότε θα καταβληθεί
9 ώρες ago
Νέα διεύρυνση των εισοδηματικών κριτηρίων και παράταση για την υπαγωγή στο «Σπίτι μου ΙΙ»
10 ώρες ago
Σύσκεψη στο Μαξίμου για την προστασία των ανηλίκων από καπνό και αλκοόλ
10 ώρες ago
Πλεύση Ελευθερίας: Παραιτήθηκε από βουλευτής ο Διαμαντής Καραναστάσης
10 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Αλεξάνδρα Σδούκου για ΕΛΤΑ –«Έρχεται ο ταχυδρόμος κατ’ οίκον»

Για τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει το κλείσιμο 46 υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ, μίλησε μεταξύ άλλων…

Αλεξία Χαρακίδα

Θεσσαλονίκη: Κυλιόμενη Σκάλα Εκτός Λειτουργίας στο Μετρό «Πανεπιστήμιο» – Ουρές και Πίεση σε Ώρα Αιχμής

Το θέμα αναδείχθηκε ζωντανά στην εκπομπή «Αυτοδιοικητικό Μέτωπο» με την Ευδοξία Βροχίδου στη Βεργίνα Τηλεόραση, μέσα…

Αλεξία Χαρακίδα

Ο υπουργός υγείας Α. Γεωργιάδης στη Βεργίνα Τηλεόραση και στον Στέργιο Καλόγηρο

Συνέντευξη εφ’όλης της ύλης έδωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης στη Βεργίνα Τηλεόραση και τον…

Newsroom

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσοχοΐδης: 1.150 καταγγελίες ενδοοικογενειακής βίας και 900 συλλήψεις από την αρχή του έτους

Newsroom
ΕΛΛΑΔΑΚΟΣΜΟΣ

Οι Financial Times προτείνουν τη Θεσσαλονίκη ως κορυφαίο φθινοπωρινό προορισμό στην Ευρώπη

Newsroom
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Αλλάζουν τα σχέδια για την γέφυρα Πανοράματος και το τούνελ της Τούμπας

Newsroom
ΕΛΛΑΔΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θεσσαλονίκη: Είδος πολυτέλειας το μοσχαρίσιο κρέας

Newsroom
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?