Θεσσαλονίκη: Συνάντηση Κασσελάκη – Αγγελούδη

Στην καταδίκη των επεισοδίων του Σαββατοκύριακου που σημειώθηκαν στη Θεσσαλονίκη προχώρησαν από κοινού ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης κατά τη συνάντηση στο δημαρχείο της πόλης.

Ο πρόεδρος τους ΣΥΡΙΖΑ που πραγματοποιεί επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη από χτες, έφτασε στο δημαρχείο λίγο μετά τις 9.00 π.μ. και στην είσοδο συναντήθηκε με εργαζόμενους του Δήμου. Προχωρώντας προς την είσοδο του κτιρίου και ερωτώμενος για τα χθεσινά επεισόδια στη Θεσσαλονίκη, απάντησε “Να γίνουμε μια καλύτερη κοινωνία”.
Στον τρίτο όροφο όπου βρίσκεται το Γραφείο Δημάρχου, ο κ. Αγγελούδης υποδέχτηκε εγκάρδια τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος πριν εισέλθει στο χώρο, πέρασε από τα γραφεία των υπαλλήλων και τους χαιρέτησε.

“Κατ αρχήν ευχαριστώ πολύ για την επίσκεψη και θα ήθελα αρχικά να πω ότι πληροφορήθηκα το ατυχές συμβάν το οποίο είναι αυτονόητο ότι το καταδικάζουμε. Σήμερα το πρωί ζήτησα από τους συνεργάτες μου να διερευνήσουν το περιστατικό. Επίσης καταδικάζουμε και τη επίθεση στον αστυνομικό αλλά και την επίθεση στους δύο τρανς, ήταν κάτι εντελώς απαράδεκτο και χυδαίο. Δεν είναι αυτό η Θεσσαλονίκη. Το πρόσωπο της Θεσσαλονίκης είναι πιο φωτεινό, πιο πολύχρωμο και πιο δημοκρατικό. Έχουμε πολλή δουλειά και δεν είναι μόνο τα συμβάντα που ούτως ή άλλως διερευνά η αστυνομία. Είναι και οι αιτίες που οδηγούν σε αυτά. Πρέπει να πάρουμε πρωτοβουλίες για να γίνουν αλλαγές και ο δήμος από την πλευρά του θα το κάνει”, τόνισε ο κ. Αγγελούδης.

“Ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει ότι η Θεσσαλονίκη δεν είναι αυτό που έγινε το Σάββατο ή χθες το βράδυ, διότι η πόλη έχει ρόλο στην προοδευτική ανάπτυξη της Ευρώπης. Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι ο κάθε Έλληνας και η κάθε Ελληνίδα, πρέπει να έχουν το δικαίωμα να διεκδικήσουν την ευτυχία τους και όχι σε βάρος του άλλου. Δεν είναι θέμα το τι κάνει ο καθένας στο κρεβάτι του. Το θέμα είναι να γεννιέσαι και να είσαι ευτυχισμένος στην πόλη σου, χωρίς να πρέπει να πας στο εξωτερικό ή στην Αθήνα για να ζήσεις”, τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης, αναφορικά με τα επεισόδια που προηγήθηκαν το Σαββατοκύριακο.

“Η Θεσσαλονίκη δεν πρέπει να λέγεται συμπρωτεύουσα μόνο στο όνομα, πρέπει να είναι έμπρακτα συμπρωτεύουσα, πρέπει να έχουμε αποκέντρωση, υπάρχει μεγάλος ρόλος που θα παίξει η Θεσσαλονίκη σε αυτό”, τόνισε και πρόσθεσε πως “πρέπει να βρούμε τρόπους για να αναδειχθεί η Θεσσαλονίκη στο εξωτερικό, να γίνει πιο πράσινη, πιο φιλική και πιο διασυνδεδεμένη με την υπόλοιπη Μακεδονία. Είμαστε στη διάθεση του δημάρχου για να συνεισφέρουμε με ιδέες και ανάδειξη των θεμάτων. Εύχομαι ο αστυνομικός να είναι εντάξει στην υγεία του”, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.