Θεσσαλονίκη: Ξηλώθηκε κούφωμα κι έσπασε τζαμαρία σε σχολείο – Τρόμος για δασκάλα και μαθητές 

Από θαύμα δεν τραυματίστηκαν μαθητές στο 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, σήμερα το πρωί όταν εν ώρα μαθήματος η δασκάλα ζήτησε από έναν μαθητή να ανοίξει το παράθυρο της τάξης και εκείνη τη στιγμή, το κούφωμα που στηριζόταν σε μεντεσέδες ξηλώθηκε και το τζάμι έσπασε σε χίλια κομμάτια.

Εκείνη την ώρα μέσα στην αίθουσα του σχολείου, που στεγάζεται σε διατηρητέο κτίριο επί της οδού Εγνατίας 132, είχαν μάθημα παιδάκια πέμπτης δημοτικού. Όταν η δασκάλα ζήτησε από το παιδί να ανοίξει το παράθυρο προκειμένου να αεριστεί ο χώρος, όπως ορίζουν τα πρωτόκολλα για τον περιορισμό διασποράς του κορωνοϊού, το παλιό και σάπιο κούφωμα του παραθύρου δεν άντεξε, έπεσε και το τζάμι έσπασε.

«Τα κουφώματα είναι από από 1893 και σάπια. Όπως άνοιξε το παιδί το παράθυρο, έπεσε το κούφωμα κι έσπασε το τζάμι. Ευτυχώς δεν τραυματίστηκε το παιδί και δεν είχαμε χειρότερα», λέει στο Thestival.gr η διευθύντρια του σχολείου κ. Χρύσα Γεράνη. Εξηγεί ότι επειδή το κτήριο έγκειται στην Εφορία Αρχαιοτήτων, παρότι η ίδια έχει στείλει σχετικό έγγραφο για συντήρηση των κουφωμάτων, κάτι τέτοιο είναι δύσκολο να γίνει διότι πρέπει να βρεθούν ξύλα ίδια ποιότητας. «Είμαστε στοιβαγμένοι εδώ από το 2019 και δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση στα κουφώματα και στα παντζούρια», συμπληρώνει η ίδια.

Σημειώνεται ότι οι μαθητές μετεγκαταστάθηκαν στο συγκεκριμένο κτήριο το 2019, όταν έπρεπε να φύγουν από το κτήριο επί της οδού Αρχαιολογική Μουσείου – ιδιοκτησίας του ΑΠΘ – λόγω προβλήματος στατικότητας του κτηρίου. Η κ. Γεράνη αναφέρει ότι πέρυσι στο 1ο Πειραματικό Δημοτικό Θεσσαλονίκης, από τον αέρα είχε ξηλωθεί σκέπαστρο που «προσγειώθηκε» στην αυλή του σχολείου, ενώ πρόπερσι έπεσε δέντρο πάνω στο σχολείο.