Η Τουρκία αποστρατιωτικοποιεί όλα τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου!

Συστηματικά τα δύο τελευταία χρόνια η Τουρκία ενημερώνει τους διεθνείς οργανισμούς ότι η Ελλάδα έχει παραβιάσει τις Συνθήκες Λωζάννης και Παρισίων πάνω από 6.300 φορές, διότι εκτελεί στρατιωτικές ασκήσεις στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και έχει εκδώσει αντίστοιχες τουρκικές αγγελίες.

Ορισμένες από αυτές τις τουρκικές διεθνείς αγγελίες (ΝΟΤΑΜs) αποκάλυψε η κυριακάτικη δημοκρατία σε πραγματικό χρόνο (από Σεπτέμβριο και Οκτώβριο και σε ισχύ μέχρι και τον Δεκέμβριο).

Ο χειρισμός από την ελληνική κυβέρνηση των τουρκικών ισχυρισμών για αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του ανατολικού Αιγαίου καθίσταται εκ των προτέρων προβληματικός και επικίνδυνος, δεδομένου ότι έχει μπερδέψει τον στρατιωτικό εξοπλισμό των νήσων, με την εκτέλεση ελληνικών στρατιωτικών ασκήσεων σε όλα τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, ανεξάρτητα αν αυτά περιλαμβάνονται στις συνθήκες ή όχι.Κατηγορεί την Ελλάδα για παραβίαση των συνθηκών, διότι η Ελλάδα εκτελεί ασκήσεις στα νησιά αυτά, τα οποία (όπως ισχυρίζεται η Τουρκία) είναι αποστρατιωτικοποιημένα με βάση τις συνθήκες.Αναφέρει ονομαστικά όχι μόνο τα ελληνικά νησιά που κατονομάζονται στις συνθήκες (Σαμοθράκη, Λήμνος, Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ικαρία, στη Συνθήκη της Λωζάννης), και τα Δωδεκάνησα (στη Συνθήκη των Παρισίων), αλλά και άλλα ελληνικά νησιά, που δεν περιλαμβάνονται σε καμία συνθήκη, όπως Θάσος, Άγιος Ευστράτιος, Ψαρά, Αντίψαρα κ.λπ.

Τσουβαλιάζει ως αποστρατιωτικοποιημένα τα ελληνικά νησιά που δεν περιλαμβάνονται στις συνθήκες, χωρίς να αναφέρει σκοπίμως ότι τα νησιά αυτά είναι ελληνικά, αλλά «νησιά του ανατολικού Αιγαίου», δηλαδή αδέσποτα και χωρίς κυριαρχία, για να μπορέσει να θέσει πλέον θέμα ιδιοκτησίας και κυριαρχίας τους.

Προκειμένου να εξυπηρετήσει τον ισχυρισμό της περί αποστρατιωτικοποίησης των νήσων, θέτει το Καστελλόριζο στο Αιγαίο. Την ίδια στιγμή, όμως, προκειμένου να εξυπηρετήσει τους ισχυρισμούς της για την ΑΟΖ της, θέτει το Καστελλόριζο στη Μεσόγειο, λες και πρόκειται για κρουαζιερόπλοιο σε τουριστικό δρομολόγιο.

Στις σχετικές διεθνείς αγγελίες της σκοπίμως χρησιμοποιεί τις τουρκικές ονομασίες στα ελληνικά νησιά του ανατολικού Αιγαίου, με στόχο τη δημιουργία σύγχυσης. Η πονηρή Άγκυρα χρησιμοποιεί την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) της Κωνσταντινούπολης για τους «ελέγχους» και τις διεθνείς «καταγγελίες» σε βάρος της Ελλάδας για την παραβίαση των συνθηκών και της αποστρατιωτικοποίησης των νήσων τους.Και οι δύο συνθήκες (Λωζάννης και Παρισίων) σε κανένα σημείο τους δεν απαγορεύουν -δηλαδή επιτρέπουν- τις στρατιωτικές ασκήσεις, ενώ απαγορεύουν τις ναυτικές βάσεις, στη Συνθήκη της Λωζάννης, και τους εξοπλισμούς, στα Δωδεκάνησα.

Υπενθυμίζεται ότι από το 1952 μέχρι την εγκληματική αποχώρηση της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ το 1974 ουδέποτε η Τουρκία είχε θέσει θέμα αποστρατιωτικοποίησης των ελληνικών νησιών του ανατολικού Αιγαίου και μάλιστα για στρατιωτικές ασκήσεις. Από το 1974 όμως, η Τουρκία άρχισε να κάνει ό,τι ήθελε στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και με την αποτελεσματική βοήθεια των γενικών γραμματέων του ΝΑΤΟ Λουνς το 1980 και Σολάνα το 1996 και με τη διαταγή του SACEUR 2006, επέβαλε παράνομα στο ΝΑΤΟ καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης και μη εκτέλεσης ασκήσεων στα ελληνικά νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Χωρίς ποτέ καμία ελληνική κυβέρνηση να αντιδράσει αποτελεσματικά μέσα στη Συμμαχία για να βγάλει αυτά τα βαρίδια από πάνω της. Ενώ μπορούσε, και ακόμα μπορεί…