Η πόλις εσάς θα ακολουθεί, θα σας καταδιώκει για πάντα

[ad_1]

«Ο κ. Τσίπρας προσέφερε σήμερα στα Σκόπια την ένταξη στο ΝΑΤΟ και την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση» τόνισε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά από το βήμα της Βουλής και κατηγόρησε  τον πρωθυπουργό ότι «προσέφερε ταυτόχρονα στην γειτονική χώρα την «Μακεδονική γλώσσα», την «Μακεδονική ταυτότητα», τον «Μακεδονικό λαό», δηλαδή ‘Μακεδονικό Έθνος».

https://t.co/qUjMArg0FV
— Fofi Gennimata (@FofiGennimata) February 8, 2019

Η κ. Γεννηματά κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι παρέδωσε τα όπλα που είχε εξασφαλίσει για τη χώρα ο Ανδρέας Παπανδρέου με την ενδιάμεση συμφωνία του 1995.
«Με την υπογραφή σας διατηρείτε ζωντανή τη ρίζα του αλυτρωτισμού, τον μακεδονισμό. Όλα τα όπλα που είχε εξασφαλίσει για τη χώρα ο Ανδρέας Παπανδρέου με την ενδιάμεση συμφωνία του 1995 που έδινε τη δυνατότητα εξεύρεσης μιας ολοκληρωμένης και βιώσιμης λύσης», είπε.
Επίσης, δήλωσε ότι το κόμμα της θα καταψηφίσει την κύρωση του Πρωτοκόλλου για την είσοδο της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ. «Ένα νέο ΟΧΙ στους απαράδεκτους όρους και τις εθνικές υποχωρήσεις που συνοδεύουν την ένταξη των Σκοπίων στην Συμμαχία.Αυτό είναι το νόημα της ψήφου μας. Να γνωρίζετε καλά κύριε Τσίπρα, ότι και να κάνετε, την απαράδεκτη συμφωνία των Πρεσπών δεν θα την ξεχάσει ο Ελληνικός λαός. Δεν θα την «συμψηφίσει» με κανένα επιδόματα και με τις νέες ανέξοδες υποσχέσεις που πανικόβλητος δίνετε» ανέφερε η κ. Γεννηματά.
«Είναι φανερό τώρα που μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τις εκλογές ότι προσπαθείτε να διώξετε από πάνω σας το στίγμα της ακροδεξιάς αλλά όπως είπατε: η Πόλις εσάς θα ακολουθεί, θα σας καταδιώκει για πάντα» είπε η Φώφη Γεννηματά απευθυνόμενη προς τον κ. Τσίπρα, ο οποίος νωρίτερα αφιέρωσε το ποίημα «Πόλις» του Καβάφη ως απάντηση στον Πάνο Καμμένο.
Πηγή:ΕΡΤ
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]