Η ΕΠΙΖΗΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΙΣΩΝ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ ΕΕ – ΝΑΤΟ

ΓΡΆΦΕΙ Ο ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΕΑ ΚΟΥΣΑΝΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΊΝΟΣ

Η ΕΠΙΖΗΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΙΣΩΝ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ ΕΕ – ΝΑΤΟ

Οι πολιτικές δηλώσεις της ΕΕ – ΝΑΤΟ στα εθνικά μας θέματα, διέπονται σχεδόν πάντα από την αρχή των ΙΣΩΝ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ μεταξύ Ελλάδας Τουρκίας που επηρεάζει αρνητικά τα συμφέροντα της Ελλάδας.

  1. Η Τουρκία αντιλαμβανόμενη την ουδετερότητα ΕΕ ΝΑΤΟ αποθρασύνεται​ με συνέπεια να συνεχίζει να δημιουργεί νέα αφηγήματα και δήθεν αξιώσεις.
  2. Η σταθερή αυτή πολιτική των ΊΣΩΝ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ ΕΕ και ΝΑΤΟ πιέζει έμμεσα την πολιτική ηγεσία της χώρας μας προς την συνέχιση της στρατηγικής του αποδεδειγμένου αποτυχημένου​ κατευνασμού.
  3. Στην κρίση​ του 2020 αρχικά με τον υβριδικό πόλεμο στον Έβρο των παράνομων μεταναστών και στην συνέχεια τις έρευνες του τουρκικού ερευνητικού σκάφους στην ΝΑ Μεσόγειο μέχρι το τέλος του 2020, σε συνεχόμενες Διασκέψεις Κορυφής η ΕΕ απέφυγε να υποβάλλει κυρώσεις παρόλο που Ελλάδα και Κύπρος το είχαν απαιτήσει.
  4. Στον συνεχιζόμενο Ρώσο Ουκρανικό πόλεμο υπήρχαν παρεμβάσεις της ΕΕ και ΝΑΤΟ σε στρατιωτικό επίπεδο που σε ορισμένες περιπτώσεις ήταν εξωφρενικές στην αποστολή​ οπλικών συστημάτων στην Ουκρανία ΧΩΡΙΣ να λαμβάνεται καθόλου υπόψη η τουρκική απειλή από τους συμμάχους.

Το ΠΑΡΕ ΔΩΣΕ σε επίπεδο ‘’μπακαλικής διαμεσολάβησης’’ κυριαρχούσε και κυριαρχεί ακόμα σε επίπεδο διαβουλεύσεων αποστολής οπλικών συστημάτων.​ ​ Δώσε εσύ BMP 1 στην Ουκρανία, πάρε MARDER από την Γερμανία, δώσε τους S 300​ και θα σου δώσουμε ‘’αργότερα’’ άλλο αντιαεροπορικό σύστημα.

  1. Ακόμα και από την Κύπρο που δεν ανήκει στο ΝΑΤΟ με τα 48 χρόνια τουρκικής εισβολής τέθηκαν​ διερευνητικές ερωτήσεις διάθεσης αντιαεροπορικών συστήματα TORM1,​ άρματα μάχης Τ-80,​ BMP-3 και ελικόπτερα MI-35.
  2. Τον Μάιο του 2022 όταν δύο F 16 πέταξαν 2,5 νμ ΝΑ της Αλεξανδρούπολης, η ΕΕ αρκέστηκε να​ εκφράσει επίσημα την “ανησυχία”​ της.
    Η Ελλάδα που συνειδητά συντάσσεται με τις αρχές και αξίες​ της ΕΕ – ΝΑΤΟ δεν έχει δει επίσημα, δικαιωματικά ούτε μια δήλωση υπέρ της ή κυρώσεις της ΕΕ – ΝΑΤΟ έναντι της Τουρκίας ακόμα και​ λόγω της επιτήδειας στάσης της στον Ρώσο Ουκρανικό πόλεμο.

Η χώρα μας θα πρέπει να ΑΠΑΙΤΕΊ και να ΑΞΙΏΝΕΙ την μεγιστοποίηση των Ελληνικών συμφερόντων σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς.