Κυριακή, 3 Αυγ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Νετανιάχου: Αναβάλει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα για μία εβδομάδα
Τουρκία: Δημοσίευσε χάρτη με θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο
Τορίνο: Ξύπνησε από την καταστολή ο 15χρονος μετά τη μεταμόσχευση ήπατος
Ξεκινά η έξοδος των αδειούχων του Αυγούστου από την Αττική – Πληρότητα 100% σε πλοία και λεωφορεία
Παλαιό Φάληρο: Στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα η 32χρονη μητέρα του νεκρού κοριτσιού
Ασφαλτοστρώνεται σήμερα η Εγνατία
TisimΒενη στην Ιερά Μονή Αγίας Θεοδώρας
Μ. Θεμιστοκλέους στο ΕΡΤNews: 10.000 αεροδιακομιδές από το 2021 – Βελτίωση της κατάστασης στα επείγοντα, αρκετά καλά τα αποτελέσματα από τις αξιολογήσεις των νοσοκομείων
Δήμος Ηλιούπολης: Πλησιάζει η ώρα του μεγάλου φεστιβάλ αφιερωμένο στον Μίκη Θεοδωράκη
ΟΠΕΚΕΠΕ: Υψηλόβαθμα στελέχη της ΑΑΔΕ επισκέφτηκαν τα γραφεία ζητώντας πλήθος στοιχείων
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΚΟΣΜΟΣ

Η ΕΕ εξέδωσε λίστα με πιθανές κυρώσεις σε αμερικανικά προϊόντα

6 έτη ago
Κοινοποίηση
4 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση



Τσάντες, τρακτέρ, φτυάρια και ψάρια περιλαμβάνονται στην 11σέλιδη λίστα με αμερικανικές εισαγωγές αξίας 20 δισεκ. δολαρίων, στις οποίες σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι θα μπορούσε να επιβάλει δασμούς στο πλαίσιο της διατλαντικής διαμάχης για τις ενισχύσεις στις εταιρίες αεροσκαφών.
Οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκονται σε διαμάχη εδώ και σχεδόν 15 χρόνια ενώπιον του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου αναφορικά με τις επιδοτήσεις που έχουν δοθεί στην αμερικανική εταιρία κατασκευής αεροσκαφών Boeing και την ευρωπαϊκή ανταγωνίστριά της Airbus. Αφού και οι δύο πλευρές έχουν κατά καιρούς κερδίσει μεμονωμένες μάχες, η κάθε μία ζητά τώρα από διαιτητή του ΠΟΕ να καθορίσει το επίπεδο των αντίμετρων που μπορούν να επιβληθούν εκατέρωθεν.
Η κυβέρνηση του Τραμπ πρότεινε την περασμένη εβδομάδα να στοχοποιηθεί μια επτασέλιδη λίστα προϊόντων της ΕΕ για την επιβολή δασμών, από μεγάλα αεροσκάφη έως γαλακτοκομικά προϊόντα και κρασιά, ως αντίποινα για το πλήγμα από τις ευρωπαϊκές ενισχύσεις στην Airbus, που εκτιμάται στα 11 δισεκ. δολάρια.
Οι Βρυξέλλες απάντησαν με τη δική τους λίστα σε αμερικανικές εισαγωγές αξίας περίπου 20 δισεκ. δολαρίων, που περιλαμβάνει αγροτικά προϊόντα από αποξηραμένα φρούτα έως κέτσαπ, ψάρια, καπνό, βαλίτσες, αεροσκάφη, ελικόπτερα, τρακτέρ και κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών. Η λίστα που δημοσιεύθηκε θα τεθεί τώρα προς διαβούλευση έως τις 31 Μαΐου και μπορεί στη συνέχεια να αναθεωρηθεί.
«Η ΕΕ παραμένει ανοικτή για συζητήσεις με τις ΗΠΑ, δεδομένου ότι αυτές διεξάγονται χωρίς προϋποθέσεις και έχουν ως στόχο ένα δίκαιο αποτέλεσμα», ανέφερε σε ανακοίνωση η Ευρωπαία επίτροπος για το Εμπόριο Σεσίλια Μάλμστρομ.
Και στις δύο περιπτώσεις, οι διαιτητές του ΠΟΕ πρέπει να ορίσουν ένα ποσό, αλλά η αμερικανική υπόθεση σε βάρος της Airbus είναι πιο προχωρημένη, με μια απόφαση να αναμένεται πιθανόν τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο. Η υπόθεση της ΕΕ σε βάρος της Boeing θα μπορούσε να έρθει στις αρχές του 2020. Και οι δύο πλευρές έχουν πει ότι θα προτιμούσαν έναν διακανονισμό που δεν θα οδηγήσει στην επιβολή δασμών.
Στο μεταξύ η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει δηλώσει ότι είναι έτοιμη να ξεκινήσει επίσημα εμπορικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ. Η Κομισιόν αναμένεται να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις σε δύο κατευθύνσεις –η μία αφορά τη μείωση των δασμών σε βιομηχανικά προϊόντα και η άλλη τη διευκόλυνση των εταιρειών να καταδεικνύουν ότι τα προϊόντα πληρούν τα ευρωπαϊκά ή τα αμερικανικά πρότυπα. Η Κομισιόν έχει κατ’ επανάληψη δηλώσει ότι δεν θα συζητήσει τους δασμούς ή τα εμπόδια στο εμπόριο αγροτικών προϊόντων, κάτι που την θέτει σε πιθανή τροχιά σύγκρουσης με την Ουάσινγκτον, η οποία θέλει τα αγροτικά προϊόντα να είναι μέρος των συνομιλιών.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ,Reuters
Μοιράσου το άρθρο:

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:ΕΕκυρώσεις
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Ντομπρόφσκις: Αν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος μπορούμε να συζητήσουμε το αφορολογήτο (video)
Επόμενο άρθρο Ο Ιμάμογλου πήρε τελικά το χρίσμα για τη δημαρχία της Κωνσταντινούπολης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Νετανιάχου: Αναβάλει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα για μία εβδομάδα
15 ώρες ago
Τουρκία: Δημοσίευσε χάρτη με θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο
15 ώρες ago
Τορίνο: Ξύπνησε από την καταστολή ο 15χρονος μετά τη μεταμόσχευση ήπατος
16 ώρες ago
Ξεκινά η έξοδος των αδειούχων του Αυγούστου από την Αττική – Πληρότητα 100% σε πλοία και λεωφορεία
16 ώρες ago
Παλαιό Φάληρο: Στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα η 32χρονη μητέρα του νεκρού κοριτσιού
16 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Σημαντική μείωση του κόστους ρεύματος για τα ελληνικά πανεπιστήμια

Για τη σημαντική οικονομική ωφέλεια που θα έχουν τα ελληνικά ΑΕΙ από τη μείωση στο…

Ελένη Ευσταθίου

Π. Λαφαζάνης: “Μέγας Αρχιπραξικοπηματίας και μέγας μυθομανής ο Παυλόπουλος”-Α. Μητρόπουλος: “Κατέστρεψε το Κοινωνικό Κράτος ο Τσίπρας, έχει ρόλο να παίξει”

Π. Λαφαζάνης: «Μέγας Αρχιπραξικοπηματίας» ο Παυλόπουλος και «μέγας μυθομανής» Α. Μητρόπουλος: Έχει ρόλο ο Τσίπρας να…

News Room

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή "σχολιάζοντας την επικαιρότητα…

News Room

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τριμερής Τουρκίας – Ιταλίας – Λιβύης σήμερα στην Κωνσταντινούπολη με θολή ατζέντα και αποκλεισμούς

News Room
ΚΟΣΜΟΣΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο Τραμπ επιβάλλει επιπρόσθετους δασμούς σε δεκάδες χώρες – Τι ισχύει για ΕΕ και Καναδά

News Room
ΚΟΣΜΟΣ

«Πραξικόπημα κατά της Εκκλησίας» στη Μονή Σινά: Το «κατηγορώ» του αρχιεπίσκοπου Δαμιανού προς μοναχούς

News Room
ΚΟΣΜΟΣ

Τσουνάμι στον Ειρηνικό: 1,4 εκατ. πολίτες απομακρύνθηκαν εσπευσμένα από την ακτογραμμή της Χιλής

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?