ΗΠΑ: Και επίσημα πρόεδρος ο Τζο Μπάιντεν – Επικυρώθηκε το εκλογικό αποτέλεσμα από το Κογκρέσο

Με πληροφορίες από Αίθουσα σύνταξης :

Το αμερικανικό Κονγκρέσο επικύρωσε την νίκη του Τζο Μπάιντεν και της Κάμαλα Χάρις στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου 2020, έπειτα από την απόρριψη των ρεπουμπλικανικών ενστάσεων για την εγκυρότητα των εκλογικών αποτελεσμάτων και στην Πενσιλβάνια.

Ο Μπάιντεν κέρδισε τις εκλογές με 306 εκλέκτορες έναντι των 232 του Ντόναλντ Τραμπ, ωστόσο ήταν δεκάδες οι γερουσιαστές και περισσότερα από 100 τα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων που αντιτάχθηκαν στην επικύρωση της νίκης Μπάιντεν.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων και η Γερουσία απέρριψαν τις ενστάσεις που είχαν στόχο να ανατρέψουν το εκλογικό αποτέλεσμα στη Τζόρτζια και την Πενσυλβάνια υπέρ του Μπάιντεν.Μετά την επίσημη επικύρωση της νίκης του Τζο Μπάιντε στις Αμερικανικές Εκλογές 2020 από το Κογκρέσο, ο Πρόεδρος Τραμπ δήλωσε ότι η απόφαση «αντιπροσωπεύει το τέλος της μεγαλύτερης πρώτης θητείας στην προεδρική ιστορία».

«Αν και διαφωνώ απόλυτα με το αποτέλεσμα των εκλογών και τα γεγονότα με επιβεβαιώνουν, ωστόσο, θα υπάρξει μια ομαλή μετάβαση στις 20 Ιανουαρίου», δεσμεύτηκε -για πρώτη φορά- ο Τραμπ σε δήλωσή του.

«Πάντα έλεγα ότι θα συνεχίζαμε τον αγώνα μας για να διασφαλίσουμε ότι θα μετρηθούν μόνο οι νόμιμες ψήφοι. Ενώ αυτό αντιπροσωπεύει το τέλος της μεγαλύτερης πρώτης θητείας στην προεδρική ιστορία, είναι μόνο η αρχή του αγώνα μας για να κάνουμε την Αμερική μεγάλη ξανά», δήλωσε ο Τραμπ ενώ επαναλαμβάνοντας τους ψευδείς ισχυρισμούς σχετικά με τις εκλογές που υποκίνησαν έναν όχλο να εισβάλει στο Καπιτώλιο.