Κυριακή, 14 Δεκ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Χατζηδάκης για αγρότες: «Τα προβλήματα απαιτούν διάλογο, δεν αντιμετωπίζεται η κατάσταση πουθενά και ποτέ με τελεσίγραφα»
ΟΠΕΚΕΠΕ: Προθεσμίες για Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη έδωσε ο Ευρωπαίος Ανακριτής στους κατηγορουμένους από την Κρήτη για τις απολογίες τους
Κυρανάκης: Το καλοκαίρι του 2026 ο σιδηροδρομικός άξονας Αθήνα – Θεσσαλονίκης
Τσιάρας: Μονόδρομος η δύσκολη μεταρρύθμιση για τη διαφάνεια στο σύστημα των ενισχύσεων – Ομαδικά «πυρά» από την αντιπολίτευση
Τρομοκρατική επίθεση στο Bondi Beach Στοχευμένο χτύπημα σε εβραϊκή εκδήλωση με 12 νεκρούς – Απετράπη βομβιστική επίθεση
Συντάξεις Ιανουαρίου: Πληρωμές νωρίτερα – Πότε θα καταβληθούν τα ποσά στους δικαιούχους
Κικίλιας: Επενδύσεις σε ναυτιλία και λιμενικές υποδομές, η μεγάλη ευκαιρία της ελληνικής οικονομίας για ανάπτυξη
Στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία στην Αθήνα, οι κατηγορούμενοι από την Κρήτη για την υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ
Ελλάδα πρώτη στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής: Το «κενό» ΦΠΑ μειώθηκε κάτω από 10% το 2024 – Μείωση 55% σε πέντε χρόνια
Κίμπερλι Γκιλφόιλ: «Μπορώ να ζήσω και να πραγματοποιήσω το αμερικανικό όνειρο μου εδώ, στην Αθήνα»
Επαναπροσδιορισμός γραμματοσειράςAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθήστε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Η Ελίζαμπεθ Γουόρεν ανακοίνωσε υποψηφιότητα για τις προεδρικές εκλογές του 2020

7 έτη πριν
Μοιραστείτε το
4 Ελάχιστη ανάγνωση
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ



Η γερουσιαστής Ελίζαμπεθ Γουόρνερ ανακοίνωσε και επισήμως σήμερα ότι θα διεκδικήσει το χρίσμα του Δημοκρατικού κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του 2020, αφήνοντας πίσω της την κριτική που δέχτηκε πρόσφατα με αφορμή τους ισχυρισμούς που προέβαλε σχετικά με την καταγωγή της από αυτόχθονες Αμερικανούς.
Η 69χρονη Γουόρεν, που εκλέγεται στη Μασαχουσέτη και προέρχεται από την «προοδευτική» πτέρυγα του κόμματος, έκανε την ανακοίνωσή αυτή από μια ιστορική τοποθεσία, το Λόρενς στα βορειοδυτικά της Βοστόνης, λίκνο του οργανωμένου εργατικού κινήματος στις ΗΠΑ. Στο επίκεντρο της εκστρατείτας της, η γερουσιαστής θέτει τα δικαιώματα των εργαζομένων, τους δίκαιους μισθούς και την πρόσβαση στο σύστημα υγείας.
«Αυτή είναι η μάχη της ζωής μας. Η μάχη για να οικοδομήσουμε μια Αμερική όπου τα όνειρα θα είναι εφικτά, μια Αμερική για όλους. Και για αυτό βρίσκομαι σήμερα εδώ: για να δηλώσω ότι είμαι υποψήφια για πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών», είπε.
Την υποψηφιότητά της στηρίζει η Επιτροπή Εκστρατείας Προοδευτικής Αλλαγής (PCCC), η οποία θα μπορούσε να την ενισχύσει με εκατομμύρια δολάρια και να της δώσει προβάδισμα έναντι των άλλων Δημοκρατικών υποψηφίων. «Πιστεύουμε ότι η Ελίζαμπεθ Γουόρεν είναι το καταλληλότερο πρόσωπο για να γίνει πρόεδρος και να νικήσει τον Τραμπ», σχολίασε ο Άνταμ Γκριν, ο συνιδρυτής της PCCC.
Οι δηλώσεις που είχε κάνει στο παρελθόν η Γουόρεν για την καταγωγή της την ακολουθούν από το 2012 (όταν ήταν για πρώτη φορά υποψήφια για τη Γερουσία) και ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ την αποκαλεί χλευαστικά «Ποκαχόντας». Πρόσφατα αποκαλύφθηκε ότι είχε γράψει πως κατάγεται από Αυτόχθονες Αμερικανούς σε μια αίτηση που είχε υποβάλει τη δεκαετία του 1980 για να ενταχθεί στο δικηγορικό σύλλογο του Τέξας. Η ίδια έχει ζητήσει συγγνώμη, τονίζοντας ότι βάσιζε τον ισχυρισμό της στην «οικογενειακή παράδοση».
Η Γουόρεν, πρώην καθηγήτρια Νομικής στο Χάρβαρντ, είναι ίσως η γνωστότερη από τους Δημοκρατικούς που έχουν εκφράσει την πρόθεση να θέσουν υποψηφιότητα για τις εκλογές του 2020 μέχρι στιγμής.
Εκτός από την εφαρμογή μέτρων για την προστασία των καταναλωτών, το πρόγραμμά της περιλαμβάνει και την επιβολή ενός φόρου στους πλουσιότερους 75.000 Αμερικανούς.
«Οι σκληρά εργαζόμενοι άνθρωποι αντιπαρατίθενται σε μια μικρή ομάδα που έχει υπερβολική εξουσία, όχι μόνο στην οικονομία αλλά και στη δημοκρατία μας. Βρισκόμαστε εδώ για να πούμε, φτάνει πια», τόνισε χαρακτηρίζοντας τον Τραμπ «προϊόν ενός κάλπικου συστήματος που στηρίζει τους πλούσιους και τους ισχυρούς και πετά λάσπη σε όλους τους άλλους».
Το προεκλογικό επιτελείο του Τραμπ χαρακτήρισε αμέσως «απάτη» τη Γουόρεν. «Ο αμερικανικός λαός θα απορρίψει την άτιμη εκστρατεία της» ανέφερε η ανακοίνωση που εξέδωσε ο διευθυντής του, Μπραντ Παρσκέιλ.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μοιράσου το άρθρο:

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:ΕκλογέςΗΠΑ
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Copy Link Print
Προηγούμενο άρθρο Προς τη Βουλή νομοσχέδια για την οικονομία (video)
Επόμενο άρθρο Αμερικανικό σχέδιο απόφασης στο ΣΑ του ΟΗΕ ζητά προκήρυξη προεδρικών εκλογών στη Βενεζουέλα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Χατζηδάκης για αγρότες: «Τα προβλήματα απαιτούν διάλογο, δεν αντιμετωπίζεται η κατάσταση πουθενά και ποτέ με τελεσίγραφα»
31 λεπτά πριν
ΟΠΕΚΕΠΕ: Προθεσμίες για Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη έδωσε ο Ευρωπαίος Ανακριτής στους κατηγορουμένους από την Κρήτη για τις απολογίες τους
60 λεπτά πριν
Κυρανάκης: Το καλοκαίρι του 2026 ο σιδηροδρομικός άξονας Αθήνα – Θεσσαλονίκης
2 ώρες πριν
Τσιάρας: Μονόδρομος η δύσκολη μεταρρύθμιση για τη διαφάνεια στο σύστημα των ενισχύσεων – Ομαδικά «πυρά» από την αντιπολίτευση
2 ώρες πριν
Τρομοκρατική επίθεση στο Bondi Beach Στοχευμένο χτύπημα σε εβραϊκή εκδήλωση με 12 νεκρούς – Απετράπη βομβιστική επίθεση
2 ώρες πριν

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XFollow
InstagramFollow
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

Θ. Πλεύρης στη Βεργίνα Τηλεόραση: Τα σκληρά μέτρα αποδίδουν

Την αποτελεσματικότητα των νέων νομοθετικών παρεμβάσεων που έφεραν θεαματική μείωση των ροών, καθώς και τη μεγάλη…

Newsroom

Ο ΥπΑΑΤ Κώστας Τσιάρας στη Βεργίνα τηλεόραση

«Όσα χρήματα δικαιούνται οι νόμιμοι αγρότες και κτηνοτρόφοι, θα τα λάβουν στο ακέραιο», υπογράμμισε ο…

Newsroom

Στέργιος Καλόγηρος – Εκπομπή: «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα»: Ο Νίκος Παπαθανάσης Απαντά για Στεγαστικό, ΕΣΠΑ, Ανάκαμψη και Ανάπτυξη

Στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα» στη Βεργίνα Τηλεόραση με τον Στέργιο Καλόγηρο, ο Αναπληρωτής Υπουργός…

Αλεξία Χαρακίδα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΚΟΣΜΟΣ

Τουλάχιστον δέκα νεκροί από τρομοκρατική επίθεση με στόχο εβραϊκή εκδήλωση στην παραλία Bondi στο Σίδνεϊ – Δείτε βίντεο.

News Room
ΚΟΣΜΟΣΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η πρώτη μεγάλη μάχη Πιερρακάκη στο Ecofin

Newsroom
ΚΟΣΜΟΣ

Δύο χρόνια μετά, η Διεθνής Αμνηστία παραδέχεται ότι η Χαμάς διέπραξε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας

News Room
ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στη Βρετανία για το κύμα «σούπερ γρίπης»

Newsroom
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?