Ζώνες… ελεύθερες από τον ιό για να έρθουν οι τουρίστες

Οι COVID-19 Free τουριστικές επιχειρήσεις μπορεί να είναι μια λύση, όχι όμως και η πιο ενδεδειγμένη. Ο λόγος είναι ότι κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα νοσήσει ένας τουρίστας που θα διαμένει σε κάποιο ξενοδοχείο.

Και τότε θα τεθούν και νομικά ζητήματα και διεκδικήσεις αποζημιώσεων.

Μια πρόταση που κερδίζει έδαφος σε Ισπανία, Τουρκία και Ρωσία είναι να δημιουργηθεί ένα COVID-19 Free περιβάλλον που θα προστατεύει τα ξενοδοχεία και τις τουριστικές περιοχές από τους τουρίστες που πιθανότατα νοσούν.

Στην Ελλάδα, όπου το μεγαλύτερο μέρος του τουρισμού γίνεται στα νησιά και κυρίως σε Κυκλάδες, Επτάνησα, Κρήτη, Δωδεκάνησα, είναι ευκολότερος ο έλεγχος των επισκεπτών. Συνεχή τεστ δηλαδή στους τουρίστες προτού αυτοί πάνε στα ξενοδοχεία. Με τον τρόπο αυτόν θα αποφεύγεται η είσοδος πολιτών που έχουν συμπτώματα και θα δημιουργηθεί έτσι μια «ελεύθερη» από κορωνοϊό ζώνη τουρισμού.

Ακόμη κι αυτά τα μέτρα, ωστόσο, δεν μπορούν να διασφαλίσουν τις χωρίς… κορωνοϊό ήρεμες διακοπές σε κάποιο ελληνικό νησί. Διότι είναι σίγουρο ότι με το πρώτο κρούσμα που θα εμφανιστεί μπορεί να μπει σε καραντίνα ολόκληρη περιοχή.

Εκτός από τα νησιά, που είναι δεδομένο ότι θα προσπαθήσουν να φτιάξουν όπου μπορούν ένα περιβάλλον «ελεύθερο από κορωνοϊό», σε αντίστοιχες κινήσεις αναμένεται να προχωρήσουν οι νομοί που δεν είχαν κανένα κρούσμα. Γρεβενά, Καρδίτσα, Ευρυτανία, Αιτωλοακαρνανία και Φωκίδα αναμένεται να διαφημίσουν αυτή την εντυπωσιακή «επίδοση» με σκοπό να φέρουν όσο το δυνατόν περισσότερους τουρίστες.