Ευρωεκλογές: Συνάντηση Ευρωπαίων εθνικιστών στο Μιλάνο (video)

[ad_1]

Εκλογικός πυρετός επικρατεί σε όλη την Ευρώπη. Προεκλογική φιέστα με τη Μαρίν Λεπέν έκανε ο Σαλβίνι στο Μιλάνο, όπου συγκεντρώθηκαν εθνικολαϊκιστές από όλη τη Γηραιά Ήπειρο.

Αντιπροσωπείες από 11 ακροδεξιά εθνικιστικά κόμματα της Ευρώπης συμμετείχαν στη συγκέντρωση, που οργάνωσε ο ηγέτης της ξενοφοβικής Λέγκας και αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι στο Μιλάνο με στόχο τη συγκρότηση ενός μεγάλου μετώπου της Ακροδεξιάς στη νέα Ευρωβουλή.
Με μεγάλο απόντα τον Βίκτορ Ορμπαν, ο οποίος έχει δηλώσει ωστόσο ότι στηρίζει τον Σαλβίνι και θα συνεργαστεί μαζί του μετεκλογικά, το παρών στην πλατεία Ντουόμο έδωσαν μεταξύ άλλων οι ακροδεξιοί Μαρίν Λεπέν και Γκέερτ Βίλντερς, καθώς και ο επικεφαλής του κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία.
Με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν άνοδο της ακροδεξιάς στη νέα Ευρωβουλή, μηνύματα κατά του λαϊκισμού έστειλαν από το Ζάγκρεμπ, όπου παραβρέθηκαν σε συγκέντρωση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος η Γερμανίδα Καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ και ο υποψήφιος την προεδρία της Κομισιόν Μάνφρεντ Βέμπερ.
Κάλεσμα στους ψηφοφόρους να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες απηύθυνε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και πρώην πρωθυπουργός της Πολωνίας Ντόναλντ Τουσκ από τη Βαρσοβία, όπου συμμετείχε σε πορεία υπέρ της Ευρώπης μαζί με τους πρώην προέδρους Κβασνιέφσκι και Κομορόφσκι, κάλεσε τους ψηφοφόρους να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες στις 26 Μαϊου.
ΠΗΓΗ: ΕΡΤΡεπορτάζ:Ε. Μυρίδου
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]