Κυριακή, 5 Οκτ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Μητσοτάκης: Έτοιμοι να συμβάλουμε στις διπλωματικές προσπάθειες για τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα
Μετρό Θεσσαλονίκης: Αλλάζει από αύριο το ωράριο λειτουργίας
Έρχεται η κακοκαιρία “Barbara”: Σφοδρές καταιγίδες και νέα πτώση της θερμοκρασίας από απόψε το βράδυ
Πληρωμή συντάξεων Νοεμβρίου: Οι ημερομηνίες για τους δικαιούχους
Αναλυτικά οι πληρωμές e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ μέχρι τις 10 Οκτωβρίου
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την Εξεταστική Επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: «Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη….»
Δούκας: «Ο μόνος δρόμος είναι η διαγραφή»
Επίσκεψη Μητσοτάκη στην Αμοργό: Δίνουμε μεγάλη σημασία στην περιφερειακή ανάπτυξη και χρειάζεται καλή γνώση των προβλημάτων
ΟΠΕΚΕΠΕ: Στέλεχος του ΠΑΣΟΚ είχε ΚΥΔ από την οποία δηλώνονταν εκτάσεις στη λίμνη Κάρλα επί τέσσερα χρόνια
Piri Reis: Σε επιφυλακή η Αθήνα μετά την έξοδό του πάνω από τη Λέσβο
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΕΛΛΑΔΑ

Ερυθρός Σταυρός: Αναζητείται ο συντηρητής του ασανσέρ με εντολή εισαγγελέα

9 μήνες ago
Κοινοποίηση
5 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση


- Advertisement -

Τον τελευταίο συντηρητή του ασανσέρ που έπεσε την Πέμπτη (9/1) στο νοσοκομείο του Ερυθρού Σταυρού αναζητούν για να συλλάβουν οι Αρχές, μετά από εντολή Εισαγγελέα. Υπενθυμίζεται ότι, για το περιστατικό που οδήγησε στον τραυματισμό τεσσάρων ανθρώπων διατάχθηκε ένορκη Διοικητική Εξέταση διατάχθηκε από την 1η Υ.ΠΕ.

Σε ανακοίνωση για το περιστατικό η διοικήτρια της 1ης ΥΠΕ του υπουργείου Υγείας Όλγα Μπαλαούρα, υπογραμμίζει ότι «ο εν λόγω ανελκυστήρας τηρούσε όλους του κανόνες ασφαλείας με συντηρήσεις που πραγματοποιήθηκαν στις 02 και 19-12-2024». Αντίστοιχα, οι επικεφαλής του νοσοκομείου, υποστηρίζουν ότι το ασανσέρ, διαθέτει όλα τα πιστοποιητικά συντήρησης. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, πάντως, φέρεται το ατύχημα να προκλήθηκε από την τα συρματόσχοινα του ανελκυστήρα που κόπηκαν.

Τις δραματικές στιγμές της πτώσης στο κενό του ασανσέρ στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός και του απεγκλωβισμού των 4 τραυματιών, χάρη στην ψύχραιμη και άμεση αντίδρασή του, περιέγραψε στον ΑΝΤ1 ο Ηλίας Γκινοσάτης, ιατρός Α’ Χειρουργικής Ερυθρού Σταυρού. Με σεμνότητα περιέγραψε πώς χρησιμοποιώντας ένα χειρουργικό εργαλείο, κατάφερε να ανοίξει την πόρτα κερδίζοντας πολύτιμο χρόνο για τη διάσωση και την περίθαλψη των τραυματιών.

«Οι τραυματίες ήταν πανικοβλημένοι, δεν μπορούσαν να πουν πολλά πράγματα»

«Αρχικά να πω ότι δεν πήγα μόνος μου. Είχαν μαζευτεί ταυτόχρονα πολλοί γιατροί του νοσοκομείου, πολύ προσωπικό του νοσοκομείου. Εγώ σίγουρα έτρεξα από τους πρώτους γιατί με το που άκουσα τον θόρυβο και επειδή το ασανσέρ είναι δίπλα στο γραφείο μου κατέβηκα κατευθείαν στο υπόγειο, καταλαβαίνοντας ότι έχει γίνει κάτι πολύ σημαντικό. Ο κόσμος που ήταν μαζεμένος έξω από το ασανσέρ του υπογείου φώναζε ότι κάτι έχει συμβεί στο ασανσέρ. Βγήκα μπροστά, προσπάθησα να ανοίξω την πόρτα, δεν άνοιγε τραβώντας την. Κατάλαβα ότι έχει μπλοκάρει, προφανώς δεν έχει σταματήσει στο επίπεδο του ορόφου. Γνωρίζοντας έτσι κάποια τεχνικά θέματα μπόρεσα με ένα βελονοκάτοχο, ένα χειρουργικό εργαλείο το οποίο είναι σαν μικρή πένσα, να ξεκλειδώσω την πόρτα του ασανσέρ και να την ανοίξω και έτσι να κερδίσουμε χρόνο μην περιμένοντας τεχνική υπηρεσία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως ανέφερε, το ασανσέρ είχε σταματήσει κάτω από το επίπεδο του ορόφου. «Κοιτάξτε πάνω στον πανικό μας εκείνη την ώρα και επειδή πρώτη προτεραιότητα ήταν να βγάλουμε τους ανθρώπους δεν μπορώ να πω ότι πρόσεξα πάρα πολλές λεπτομέρειες για να σας πω αν ήταν μισό μέτρο ή παραπάνω. Πάντως, περίπου γύρω στο μισό μέτρο πρέπει να ήταν απ’ ό,τι θυμάμαι και απ’ όσο το υπολόγισα» σημείωσε.

Σε ερώτηση αν τελικά το ατύχημα προκλήθηκε επειδή έσπασε το συρματόσκοινο, ο γιατρός σημείωσε ότι δεν μπορεί να απαντήσει. «Αυτό δεν μπορώ να το ξέρω γιατί από τη στιγμή που έγινε αυτό που σας περιέγραψα πριν εγώ ασχολήθηκα με τους ασθενείς και μόνο. Και εγώ και όλοι οι γιατροί που εμπλέκονται στο αντικείμενο αυτό, καθώς εφημέρευε η κλινική μας χθες και θα έπρεπε εμείς να το αντιμετωπίσουμε ούτως ή άλλως. Από εκεί και πέρα το αν έσπασε το συρματόσκοινο ή όχι, αυτό θα το πουν οι εμπειρογνώμονες που θα ελέγξουν το ασανσέρ» είπε.

«Ήταν ένας θόρυβος που κράτησε κάποια δευτερόλεπτα, 2-3 δεν μπορώ να ξέρω. Ήταν πάρα πολύ δυνατός και κάπως συνεχόμενος. Δηλαδή δεν ήταν ένας απότομος θόρυβος που έγινε» συμπλήρωσε. Σε ό,τι αφορά την εικόνα των τραυματιών όταν άνοιξε η πόρτα, ο Ηλ. Γκινοσάτης τόνισε: «Ήταν πολύ πανικοβλημένοι, σοκαρισμένοι θα έλεγα, γι’ αυτό και δεν μπορούσαν να πουν πολλά πράγματα. Δεν φώναζαν, ήταν σοκαρισμένοι».

Τέλος, ο γιατρός ρωτήθηκε για το αν τα ασανσέρ του νοσοκομείου παρουσιάζουν προβλήματα. «Το νοσοκομείο διαθέτει πάρα πολλά ασανσέρ και τα χρησιμοποιούμε όλοι μας. Είμαστε εδώ άνθρωποι που δουλεύουμε πολλά χρόνια, εγώ είμαι εδώ 25 χρόνια. Σίγουρα υπάρχουν μικροπροβλήματα» είπε. «Το θέμα είναι ότι υπάρχει συντήρηση. Τους βλέπω. Η πόρτα είναι ακριβώς απέναντι από το γραφείο μου. Πρέπει να βρεθεί τι έφταιξε» κατέληξε ο Ηλ. Γκινοσάτης.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Θεοδωρικάκος: Δεν θα γίνουν ανεκτές οι αυξήσεις ασφαλιστικών κατά 15%
Επόμενο άρθρο Ολυμπιακός-Γαλατασαράι 0-3: Υπέκυψε στην ανωτερότητα της τουρκικής ομάδας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μητσοτάκης: Έτοιμοι να συμβάλουμε στις διπλωματικές προσπάθειες για τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα
4 ώρες ago
Μετρό Θεσσαλονίκης: Αλλάζει από αύριο το ωράριο λειτουργίας
4 ώρες ago
Έρχεται η κακοκαιρία “Barbara”: Σφοδρές καταιγίδες και νέα πτώση της θερμοκρασίας από απόψε το βράδυ
4 ώρες ago
Πληρωμή συντάξεων Νοεμβρίου: Οι ημερομηνίες για τους δικαιούχους
6 ώρες ago
Αναλυτικά οι πληρωμές e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ μέχρι τις 10 Οκτωβρίου
7 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Ο πρόεδρος του ΣΕΒΓΑΠ Χρ. Αποστολόπουλος προειδοποιεί για απώλεια 20% στις εξαγωγές φέτας λόγω ευλογιάς αιγοπροβάτων

Αυστηρά μέτρα βιοασφάλειας προτείνει ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Γάλακτος Χρήστος Αποστολόπουλος. «Δυστυχώς οι…

Αλεξία Χαρακίδα

Πού θα κυμανθούν οι τιμές ρεύματος τον Οκτώβριο

Τη δεδομένη στιγμή η αύξηση στην τιμή της χονδρικής ρεύματος ανέρχεται στο 20%. Η μέση…

News Room

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Συναγερμός για την αύξηση κρουσμάτων AIDS στους νέους – Προειδοποίηση από τον λοιμωξιολόγο Π. Κολλάρα

Το κουδούνι του κινδύνου για τα αυξημένα περιστατικά ανθρώπων-κυρίως νέων- που μολύνονται με AIDS κρούει…

Αλεξία Χαρακίδα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕΛΛΑΔΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θεσσαλονίκη: Πάνω από 90 κλειστά μαγαζιά στην Εγνατία

News Room
ΕΛΛΑΔΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προϋπολογισμός 2026: Υψηλή ανάπτυξη, ισχυρά πλεονάσματα και «παράθυρο» για νέες παροχές

News Room
ΕΚΠΟΜΠΕΣΕΛΛΑΔΑ

TisimΒενη: Μαθαίνοντας να αγαπάμε άνευ όρων 

News Room
ΕΛΛΑΔΑ

Δημογραφικός… πυρετός: Σχεδόν κατά 60.000 μειώθηκε ο πληθυσμός της Ελλάδας το 2024

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?