Κυριακή, 5 Οκτ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Μητσοτάκης: Έτοιμοι να συμβάλουμε στις διπλωματικές προσπάθειες για τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα
Μετρό Θεσσαλονίκης: Αλλάζει από αύριο το ωράριο λειτουργίας
Έρχεται η κακοκαιρία “Barbara”: Σφοδρές καταιγίδες και νέα πτώση της θερμοκρασίας από απόψε το βράδυ
Πληρωμή συντάξεων Νοεμβρίου: Οι ημερομηνίες για τους δικαιούχους
Αναλυτικά οι πληρωμές e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ μέχρι τις 10 Οκτωβρίου
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την Εξεταστική Επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: «Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη….»
Δούκας: «Ο μόνος δρόμος είναι η διαγραφή»
Επίσκεψη Μητσοτάκη στην Αμοργό: Δίνουμε μεγάλη σημασία στην περιφερειακή ανάπτυξη και χρειάζεται καλή γνώση των προβλημάτων
ΟΠΕΚΕΠΕ: Στέλεχος του ΠΑΣΟΚ είχε ΚΥΔ από την οποία δηλώνονταν εκτάσεις στη λίμνη Κάρλα επί τέσσερα χρόνια
Piri Reis: Σε επιφυλακή η Αθήνα μετά την έξοδό του πάνω από τη Λέσβο
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Επιστολή της ΑΕΚ στον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου

7 έτη ago
Κοινοποίηση
4 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση



Η ΠΑΕ ΑΕΚ έχει αποστείλει υπόμνημα στον πρόεδρο του Αρείου Πάγου, καταγγέλοντας παρατυπίες στην ποδοσφαιρική δικαιοσύνη. Πρόκειται, ωστόσο, για ενέργεια η οποία έγινε τον περασμένο Νοέμβριο και σήμερα είδε το φως της δημοσιότητας, μέσα από το blog «dikografies».
Την περίοδο εκείνη, λοιπόν, είχε επιβληθεί στην ΑΕΚ βαριά «καμπάνα» αποκλεισμού έδρας και αφαίρεσης βαθμών για τα επεισόδια στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Λίγες ημέρες μετά διεξήχθη ο αγώνας κυπέλλου Παναχαϊκή-Ολυμπιακός στην Πάτρα, που επίσης σημαδεύτηκε από επεισόδια εκ μέρους των οπαδών των φιλοξενούμενων.
Στο υπόμνημά της η ΑΕΚ αναλύει τα της αθλητικής δικαιοσύνης και την ποινή που της επιβλήθηκε, ενώ για τον αγώνα του Ολυμπιακού αναφέρει τα εξής:
«Λίγες ημέρες μετά τα ως άνω περιστατικά (σ.σ. στο ματς ΑΕΚ-Ολυμπιακός) και ειδικότερα την 1η Νοεμβρίου 2018 διεξήχθη στην Πάτρα στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο ποδοσφαιρικός αγώνας ανάμεσα στις ομάδες ΠΑΝΑΝΧΑΪΚΗ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ στα πλαίσια της διοργάνωσης του Κυπέλλου. Κατά τη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου και ειδικότερα στο 52ο λεπτό, διεκόπη προσωρινά ο αγώνας λόγω επεισοδίων κυρίως στις κερκίδες του Σταδίου, μεταξύ οπαδών του Ολυμπιακού και των δυνάμεων της Αστυνομίας. Από τα επεισόδια προκλήθηκε τραυματισμός φιλάθλου καθώς και πληθώρα φθορών στο Στάδιο. Μετά από την πάροδο 12 περίπου λεπτών οι ομάδες οι οποίες στο μεταξύ είχαν αποσυρθεί στα αποδυτήρια μέχρι να εξομαλυνθεί η κατάσταση, επανήλθαν στον αγωνιστικό χώρο και ο αγώνας συνεχίστηκε μέχρι και τη λήξη του.
Δεδομένου πως επρόκειτο για αγώνα Κυπέλλου, η αρμόδια Πειθαρχική Επιτροπή της Ε.Π.Ο. κάλεσε σε απολογία την ομάδα του Ολυμπιακού μεταξύ άλλων και βάσει της διατάξεως του αρ.15 παρ.4 περ.β του Πειθαρχικού Κώδικα Ε.Π.Ο. περί «επεισοδίων», ομοίως δηλαδή με την περίπτωση της ομάδας μας.
Η Πειθαρχική Επιτροπή της Ε.Π.Ο. επέβαλε στον Ολυμπιακό χρηματική ποινή ύψους 60.000 ευρώ, αφού κατά το σκεπτικό της εν λόγω απόφασης οι ανωτέρω τελεσθείσες πράξεις υπάγονται όχι στη διάταξη του αρ. 15 παρ.4 περ.β, αλλά σε εκείνη του αρ.15 παρ. 4 περ.α του Πειθαρχικού Κώδικα, η οποία προβλέπει την επιβολή μόνο χρηματικής ποινής, ωστόσο για επεισόδια χωρίς φθορές ή βιαιοπραγίες.
Η ανακοίνωση της ως άνω απόφασης ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στο χώρο του ποδοσφαίρου αφού εντός ολίγων εβδομάδων, δύο δικαστικά όργανα εξέδωσαν, για παρόμοια περιστατικά επεισοδίων με τις δυνάμεις της Αστυνομίας, δύο διαφορετικές αποφάσεις (τα επεισόδια στον αγώνα ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ μεταδόθηκαν ζωντανά από την τηλεόραση!).
Κι ενώ το σύνολο της φίλαθλης κοινής γνώμης σχολίαζε ποικιλοτρόπως την πρωτοφανή ανασφάλεια δικαίου που προκάλεσαν οι διαφορετικές αποφάσεις επί όμοιων πραγματικών περιστατικών με διαφορά χρόνου έκδοσής τους μικρότερη του ενός μηνός, η έφεση που αυτονόητα όφειλε να ασκήσει ο Ποδοσφαιρικός Εισαγγελέας δεν ασκήθηκε ποτέ και ως εκ τούτου, η απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Ε.Π.Ο. κατέστη τελεσίδικη. Με τον τρόπο αυτό, η εν λόγω υπόθεση δεν κρίθηκε ποτέ από την Επιτροπή Εφέσεων της Ε.Π.Ο. και έτσι παρέμεινε η ανασφάλεια δικαίου που προκάλεσαν οι αντιφατικές επί όμοιων περιστατικών αποφάσεις περί επεισοδίων οπαδών με την Αστυνομία».
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

- Advertisement -
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:ΑΕΚ
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Πρόγραμμα του Υπ. Εργασίας μέσω ΕΣΠΑ για 5.000 “εγκλωβισμένους” εργαζόμενους (video)
Επόμενο άρθρο Έναρξη της καταβολής του επιδόματος παιδιού από την Παρασκευή 29 Μαρτίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μητσοτάκης: Έτοιμοι να συμβάλουμε στις διπλωματικές προσπάθειες για τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα
4 ώρες ago
Μετρό Θεσσαλονίκης: Αλλάζει από αύριο το ωράριο λειτουργίας
4 ώρες ago
Έρχεται η κακοκαιρία “Barbara”: Σφοδρές καταιγίδες και νέα πτώση της θερμοκρασίας από απόψε το βράδυ
4 ώρες ago
Πληρωμή συντάξεων Νοεμβρίου: Οι ημερομηνίες για τους δικαιούχους
6 ώρες ago
Αναλυτικά οι πληρωμές e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ μέχρι τις 10 Οκτωβρίου
7 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Ο πρόεδρος του ΣΕΒΓΑΠ Χρ. Αποστολόπουλος προειδοποιεί για απώλεια 20% στις εξαγωγές φέτας λόγω ευλογιάς αιγοπροβάτων

Αυστηρά μέτρα βιοασφάλειας προτείνει ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Γάλακτος Χρήστος Αποστολόπουλος. «Δυστυχώς οι…

Αλεξία Χαρακίδα

Πού θα κυμανθούν οι τιμές ρεύματος τον Οκτώβριο

Τη δεδομένη στιγμή η αύξηση στην τιμή της χονδρικής ρεύματος ανέρχεται στο 20%. Η μέση…

News Room

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Συναγερμός για την αύξηση κρουσμάτων AIDS στους νέους – Προειδοποίηση από τον λοιμωξιολόγο Π. Κολλάρα

Το κουδούνι του κινδύνου για τα αυξημένα περιστατικά ανθρώπων-κυρίως νέων- που μολύνονται με AIDS κρούει…

Αλεξία Χαρακίδα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΠΑΟΚ: Κατέρρευσε μετά την ισοφάριση της Θέλτα και έφυγε άπραγος από το Μπαλαΐδος

News Room
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Άρης: Χωρίς εισιτήρια ο αγώνας με τον ΟΦΗ στην Τρίπολη – Μόνο με διαρκείας η είσοδος

News Room
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Με το χάλκινο μετάλλιο στο στήθος επέστρεψε στην Αλεξανδρούπολη ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης

News Room
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Χρυσός ο Στέφανος Ντούσκος στο παγκόσμιο κωπηλασίας της Σαγκάης!

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?