Επιμένω ότι αλλιώς μαζεύουν τα σκουπίδια οι μνημονιακοί δήμαρχοι και αλλιώς οι αντιμνημονιακοί

[ad_1]

Είχα την τιμή να σπουδάσω το 1999 με υποτροφία από το Ίδρυμα Λίλιαν Βουδούρη στο πανεπιστήμιο του Έσσεξ και το περασμένο καλοκαίρι -20 χρόνια μετά-  το πανεπιστήμιο με τίμησε με την αναγόρευσή μου σε Επίτιμη διδάκτορα, δήλωσε η Περιφερειάρχης Αττικής και υποψήφια εκ νέου για την Περιφέρεια, Ρένα Δούρου στο Πρώτο Πρόγραμμα και στους Μαρία Γεωργίου και Βαγγέλη Παπαδημητρίου, απαντώντας σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας τα «Νέα». Σημασία έχει -πρόσθεσε- ότι μια ιστορική εφημερίδα και μια γυναίκα που υπογράφει φέροντας τον τίτλο της ακαδημαϊκού παριστάνει ότι δεν καταλαβαίνει και παραβλέπει ότι, αυτό το ιστορικό πανεπιστήμιο που είχα την τύχη να βρεθώ στα έδρανά του δεν μοιράζει δεξιά- αριστερά τις αναγορεύσεις και έχει αναγορεύσει μόνο δυο Έλληνες, τον αείμνηστο σκηνοθέτη Θόδωρο Αγγελόπουλο και εμένα.

Μια σπουδαία μέρα σήμερα που συζητάμε στη Βουλή τις γερμανικές αποζημιώσεις, μια ιστορική εφημερίδα θεωρεί ότι στο πρωτοσέλιδο πρέπει να αφήσει υπονοούμενα για τους τίτλους σπουδών της Περιφερειάρχου Αττικής, τόνισε η κ. Δούρου.
Ερωτηθείσα για την κριτική που ασκεί ο κ. Καμμένος και το τελευταίο του διαφημιστικό σποτ, η ίδια τοποθετήθηκε λέγοντας, ότι για το δικό της αξιακό πλαίσιο είναι καιρός τώρα που έχουμε υπερβεί τα όρια ένθεν κακείθεν.
Σχετικά με το αν υπήρξε συνεργάτης του κ. Τσοχατζόπουλου απάντησε ότι «δεν βγαίνει η ηλικία.»
Σε ό,τι αφορά το έργο στο παραλιακό μέτωπο η κ. Δούρου είπε ότι το εν λόγω περιβαλλοντικό και αποχετευτικό έργο είναι σε εξέλιξη και προσδοκούμε την τελευταία του φάση που θα είναι ένα μεγάλο πάρκο, ενώ σε ελάχιστο χρόνο θα παραδοθεί ο δρόμος.
Αναφορικά με το Πεδίον του Άρεως είπε ότι έχουν υπογράψει μνημόνια συνεργασίας με διάφορους φορείς της ελληνικής Δημοκρατίας και θα δείτε και ποδηλάτες αστυνομικούς, τη νύχτα υπάρχει περιπολικό και εδώ και τρία χρόνια υπάρχει και ιδιωτική φύλαξη. Με τον ΟΚΑΝΑ, το υπουργείο υγείας και το ΚΕΘΕΑ  -σημείωσε- ότι έχουν υπογραφεί συμβάσεις που φτάνουν και τις 900.000 ευρώ προς βοήθεια των ανθρώπων που έχουν πρόβλημα τοξικοεξάρτησης.
Η κ. Δούρου υποστήριξε -σε ό,τι αφορά την αποκομιδή των απορριμάτων στους Δήμους– ότι επιμένει ότι αλλιώς τα μαζεύουν οι μνημονιακοί δήμαρχοι και αλλιώς οι αντιμνημονιακοί και συμπλήρωσε ότι στα χρόνια των μνημονίων η λύση ήταν η ιδιωτικοποίηση και οι μεγαλοεργολάβοι, ενώ η δική μας πρόταση -όπως είπε- ήταν να ακολουθήσουμε τις ευρωπαϊκές επιταγές για τις αρχές της κυκλικής οικονομίας.
Σε ερώτηση για την Μάνδρα και τα αυθαίρετα εκεί, η Περιφερειάρχης επεσήμανε ότι είναι έτοιμη να αναλάβει την κατάσταση των αυθαιρέτων κτιρίων που αυτή τη στιγμή δεν είναι στα χέρια των Περιφερειών, κάτι που -όπως τόνισε- συζητείται για να πάρουν την ευθύνη της κατεδάφισης των αυθαιρέτων κτισμάτων οι Περιφέρειες, αλλά της αποκεντρωμένης διοίκησης.
Σχετικά με τη συζήτηση της μετάβασής της στην κεντρική πολιτική σκηνή απάντησε ότι δεν θέλει να πάρει την σκυτάλη από τους πολιτικούς που όπως είπε «αράζανε λίγο στην αυτοδιοίκηση, έκαναν τους υπολογισμούς τους και έλεγαν τώρα με βολεύει να ξαναπηδήξω στο καράβι που λέγεται κεντρική πολιτική σκηνή;»…Σε ερώτηση ότι  ο κ. Τσίπρας πέρασε από τον Τοπική Αυτοδιοίκηση η ίδια υπογράμμισε ότι ο πρωθυπουργός δεν παρουσιάστηκε στον κόσμο να έχει 500 καρπούζια στην ίδια μασχάλη, να είναι δηλαδή πρόεδρος κόμματος, βουλευτής και δημοτικός σύμβουλος… Πολλά πράγματα έγιναν διαφορετικά στο παρελθόν, σημείωσε η κ. Δούρου.
Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα
Επιμέλεια: Αλέκα Σταυροπούλου
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]