Σάββατο, 2 Αυγ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Νετανιάχου: Αναβάλει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα για μία εβδομάδα
Τουρκία: Δημοσίευσε χάρτη με θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο
Τορίνο: Ξύπνησε από την καταστολή ο 15χρονος μετά τη μεταμόσχευση ήπατος
Ξεκινά η έξοδος των αδειούχων του Αυγούστου από την Αττική – Πληρότητα 100% σε πλοία και λεωφορεία
Παλαιό Φάληρο: Στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα η 32χρονη μητέρα του νεκρού κοριτσιού
Ασφαλτοστρώνεται σήμερα η Εγνατία
TisimΒενη στην Ιερά Μονή Αγίας Θεοδώρας
Μ. Θεμιστοκλέους στο ΕΡΤNews: 10.000 αεροδιακομιδές από το 2021 – Βελτίωση της κατάστασης στα επείγοντα, αρκετά καλά τα αποτελέσματα από τις αξιολογήσεις των νοσοκομείων
Δήμος Ηλιούπολης: Πλησιάζει η ώρα του μεγάλου φεστιβάλ αφιερωμένο στον Μίκη Θεοδωράκη
ΟΠΕΚΕΠΕ: Υψηλόβαθμα στελέχη της ΑΑΔΕ επισκέφτηκαν τα γραφεία ζητώντας πλήθος στοιχείων
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΕΛΛΑΔΑ

Επελαύνει η «Ωκεανίδα» – Χιόνια και θυελλώδεις άνεμοι

6 έτη ago
Κοινοποίηση
8 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση



Με θερμοκρασίες κοντά ή υπό το μηδέν, χιόνια και, κυρίως, θυελλώδεις ανέμους 10 μποφόρ, το νέο κύμα κακοκαιρίας σαρώνει από το πρωί του Σαββάτου ολόκληρη τη χώρα. Δρόμοι έκλεισαν από το χιόνι και αυτοκίνητα ακινητοποιήθηκαν, τα πλοία έχουν δέσει στα λιμάνια λόγω της θαλασσοταραχής, προβλήματα σημειώνονται στις πτήσεις και η Πολιτική Προστασία ζητά από τους πεζούς να λαμβάνουν μέτρα αυτοπροστασίας.
Με χαμηλές θερμοκρασίες αποχαιρετά ο Φεβρουάριος
Σύμφωνα με την ΕΜΥ, στις 10 το πρωί του Σαββάτου, η θερμοκρασία στη Φλώρινα ήταν στους -6 βαθμούς Κελσίου. Την ίδια ώρα, στην Κοζάνη ο υδράργυρος έπεσε στους -4, στην Καστοριά στους -3 και στην Αλεξανδρούπολη στους -2 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη το θερμόμετρο ήταν «κολλημένο» στους 0 βαθμούς, ενώ 2 βαθμούς έδειχνε το θερμόμετρο σε Καβάλα και Σέρρες.
Οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες στα ορεινά της βόρειας χώρας, στους δρόμους Χορτιάτη- Αγίου Βασιλείου και Μελισσοχωρίου-Ωραιοκάστρου στη Θεσσαλονίκη, σε τμήματα του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου της Δυτικής Μακεδονίας, σε Ροδόπη, Ξάνθη αλλά και στα νησιά Λήμνος και Λέσβος.
Για δεύτερη φορά από τις αρχές του χρόνου η Θεσσαλονίκη ντύθηκε στα λευκά. Το χιόνι έφθασε μέχρι τον Θερμαϊκό και τον Λευκό Πύργο, δίνοντας την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να βγουν από τα σπίτια προκειμένου να το απολαύσουν.
Η χαμηλή νέφωση σε συνδυασμό με τους σφοδρούς ανέμους προκάλεσε προβλήματα στις πτήσεις στο αεροδρόμιο «Μακεδονία».
Αρκετοί οδηγοί που δεν εφοδιάστηκαν με αντιολισθητικές αλυσίδες εγκλωβίστηκαν το πρωί με τα οχήματά τους ανηφορίζοντας προς τον Χορτιάτη.
Στα λευκά ντύθηκαν και τα ορεινά του νομού Καβάλας.
Στις Σέρρες πυκνό χιόνι κάλυψε τα ορεινά. Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα γίνεται η κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο, με τις αλυσίδες να είναι απαραίτητες μόνο για όσα οχήματα κινούνται προς το χιονοδρομικό κέντρο του Λαϊλιά.
Στη δίνη του χιονιά βρίσκεται το νησί της Σαμοθράκης. Η κακοκαιρία συνοδεύεται από θυελλώδεις άνεμους και έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία αυτοκινήτων και πεζών.

?Όπου φυσούν θυελλώδεις άνεμοι ?️παραμένουμε ιδιαίτερα προσεκτικοί και εφαρμόζουμε απλές οδηγίες αυτοπροστασίας.?https://t.co/VuuYr9kWnn pic.twitter.com/F9pilkd8Xo
— Civil Protection GR (@GSCP_GR) February 23, 2019

Η «Ωκεανίδα» κατηφόρισε και στην Αττική. Χιονόνερο στα βόρεια προάστια και δυνατή βροχή στο κέντρο της Αθήνας συνέθεταν το σκηνικό του καιρού το πρωί του Σαββάτου στο λεκανοπέδιο.
Κλειστή παραμένει η περιφερειακή Πεντέλης-Ν. Μάκρης, και η λεωφόρος Πάρνηθας από το τελεφερίκ και πάνω.
Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί και στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες λόγω των θυελλωδών ανέμων. Δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου,όπως επίσης και από τον Αργοσαρωνικό τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων. Κλειστές είναι και οι γραμμές Ρίο-Αντίρριο, Κυλλήνη-Κεφαλλονιά και Κυλλήνη-Ζάκυνθος.
Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν καλό είναι πριν από την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.

Ξεπέρασαν τα 140 km/h οι ριπές ανέμου στο Αιγαίο
Προβλήματα προκαλούν οι θυελλώδεις άνεμοι στη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα, όχι μόνο στο Αιγαίο αλλά και σε ηπειρωτικές περιοχές όπου οι μετεωρολογικοί μας σταθμοί καταγράφουν ριπές άνω των 100 km/h. https://t.co/zg4f81WfAw #Ωκεανίς pic.twitter.com/9i92RMESOR
— meteo.gr – Ο καιρός (@meteogr) February 23, 2019

Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί όλο το Σαββατοκύριακο, ενώ από τη Δευτέρα θα υπάρξει ύφεση των φαινομένων, προβλέπουν οι μετεωρολόγοι.
Σε αυξημένη επιφυλακή θα παραμείνουν όλες οι περιφέρειες, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων από την κακοκαιρία.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας τονίζει ότι οι πολίτες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε περιοχές όπου εκδηλώνονται θυελλώδεις άνεμοι και να εφαρμόζουν τις ακόλουθες οδηγίες αυτοπροστασίας:
Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.
Να αποφεύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κ.λπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κ.λπ.
Συνεχής η ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με καιρικά φαινόμενα, διακοπές κυκλοφορίας καθώς και συμβουλές οδικής ασφάλειας.
Επιπλέον, η ΕΛ.ΑΣ συστήνει στους πολίτες:
Σε περίπτωση που μετακινηθείτε εκτός πόλης
Φροντίστε, πριν ξεκινήσετε, να ενημερωθείτε για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου.
Προγραμματίστε το ταξίδι σας, έτσι ώστε να μη συμπέσει με την αιχμή των καιρικών φαινομένων.
Ελέγξτε την καλή λειτουργία των συστημάτων του αυτοκινήτου σας.
Βεβαιωθείτε ότι το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου σας είναι γεμάτο καύσιμα.
Φροντίστε να έχετε μαζί σας αντιολισθητικές αλυσίδες.
Φροντίστε να έχετε μαζί σας κουτί πρώτων βοηθειών.Σε περίπτωση που μετακινηθείτε μέσα στην πόλη
Προτιμήστε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Κινηθείτε με ιδιαίτερη προσοχή και ακολουθήστε τις υποδείξεις των Τροχονόμων.
Αποφύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις.
Σε περίπτωση που αποκλειστείτε:
Παραμείνετε στο αυτοκίνητό σας και φροντίστε να ανάβετε τη μηχανή για 10 λεπτά ανά ώρα.
Τοποθετήστε στην κεραία του ραδιοφώνου ένα ύφασμα με έντονο χρώμα για τον ευκολότερο εντοπισμό σας από τις διασωστικές ομάδες.
Εξοπλισμός όπως αδιάβροχα, ομπρέλες, σφυρίχτρα, γαλότσες, φακός, κουβέρτες, νερό, πρόχειρο φαγητό, σταφίδες, σοκολάτες μπορεί να φανεί χρήσιμος.
Σχετική είδηση: H «Ωκεανίς» σαρώνει τη χώρα με βροχές, καταιγίδες, χιόνια και τσουχτερό κρύο (video)
Ρεπορτάζ: Ν. Καπόγλης, Χρ. Συμεωνίδου, Ν. Πιτσιακίδης, Τ. Κρητικού, Λ. Κασάπης, Δ. Αμαραντίδη, Μ. Σταθοπούλου, Β. Μητρούσιας, Θ. ΑδάμουΠηγές: ΕΡΤ1, Πρώτο Πρόγραμμα
Μοιράσου το άρθρο:

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:χιόνια
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Ο Ολυμπιακός νίκησε 16-7 την Σαν Αντρέου και είναι μια ανάσα από το final-4
Επόμενο άρθρο Ευάγγελος Αποστολάκης: Σταθερή επιδίωξη η μείωση της έντασης στο Αιγαίο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Νετανιάχου: Αναβάλει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα για μία εβδομάδα
7 ώρες ago
Τουρκία: Δημοσίευσε χάρτη με θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο
7 ώρες ago
Τορίνο: Ξύπνησε από την καταστολή ο 15χρονος μετά τη μεταμόσχευση ήπατος
9 ώρες ago
Ξεκινά η έξοδος των αδειούχων του Αυγούστου από την Αττική – Πληρότητα 100% σε πλοία και λεωφορεία
9 ώρες ago
Παλαιό Φάληρο: Στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα η 32χρονη μητέρα του νεκρού κοριτσιού
9 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Σημαντική μείωση του κόστους ρεύματος για τα ελληνικά πανεπιστήμια

Για τη σημαντική οικονομική ωφέλεια που θα έχουν τα ελληνικά ΑΕΙ από τη μείωση στο…

Ελένη Ευσταθίου

Π. Λαφαζάνης: “Μέγας Αρχιπραξικοπηματίας και μέγας μυθομανής ο Παυλόπουλος”-Α. Μητρόπουλος: “Κατέστρεψε το Κοινωνικό Κράτος ο Τσίπρας, έχει ρόλο να παίξει”

Π. Λαφαζάνης: «Μέγας Αρχιπραξικοπηματίας» ο Παυλόπουλος και «μέγας μυθομανής» Α. Μητρόπουλος: Έχει ρόλο ο Τσίπρας να…

News Room

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή "σχολιάζοντας την επικαιρότητα…

News Room

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕΛΛΑΔΑ

Ασφαλτοστρώνεται σήμερα η Εγνατία

News Room
ΕΚΠΟΜΠΕΣΕΛΛΑΔΑ

TisimΒενη στην Ιερά Μονή Αγίας Θεοδώρας

News Room
ΕΛΛΑΔΑ

Στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ οι αγρότες της Θεσσαλονίκης

News Room
ΕΛΛΑΔΑ

Η γυναίκα που συνελήφθη είναι η μητέρα του νεκρού κοριτσιού στο Παλαιό Φάληρο – «Το παιδί χτύπησε στο κεφάλι στο μπάνιο»

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?