Πέμπτη, 4 Σεπ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Ειδικό βοήθημα έως 1.375 ευρώ της ΔΥΠΑ: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι 
Στη Βουλή από τον Μιχάλη Χουρδάκη τα πρόσφατα περιστατικά νεανικής βίας
Δημήτρης Παπαστεργίου: Στη ΔΕΘ θα δείξουμε το νέο wallet
Μαρινάκης: Σε 7 μήνες καταγράφηκαν 13.285 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας
Επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας για τους κτηνιάτρους των Περιφερειών
ΔΕΘ 2025: Στο 1,7 δισ. ευρώ το κόστος των παροχών
Λύση στην κρίση δίνει ο Δαμιανός – Ξεκινά τη διαδοχή του στην Ιερά Μονή Σινά
Συναγερμός στο Λονδίνο: Λεωφορείο έπεσε πάνω σε πεζούς – Αναφορές για πολλούς τραυματίες
ΥΠΕΞ: Συλλυπητήρια για το τραγικό δυστύχημα στο ιστορικό τελεφερίκ της Λισαβόνας
«Έπεσε» η Google – Προβλήματα σε Gmail και Youtube
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εξοικονομώ 2025:Ποια τα κριτήρια και οι δικαιούχοι

9 μήνες ago
Κοινοποίηση
3 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση


Με αυξημένο όριο προϋπολογισμού των παρεμβάσεων εξοικονόμησης ενέργειας, ειδική πρόβλεψη για πληγέντες φυσικών καταστροφών, ΑΜΕΑ και πολύτεκνους καθώς και δυνατότητα ένταξης και των ενοικιαστών προκηρύσσεται εντός των ημερών το νέο «Εξοικονομώ 2025» που εντάχθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Ο οδηγός του «Εξοικονομώ 2025», σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, θα δημοσιευτεί εντός των επόμενων ημερών, ώστε να ανοίξει, στη συνέχεια, το πρόγραμμα για υποβολή αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους.

Ο οδηγός όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι στιγμής, προβλέπει μεταξύ άλλων τα εξής:

– Στο πρόγραμμα, εκτός από τους ιδιοκτήτες των κατοικιών, θα μπορούν να ενταχθούν και ενοικιαστές, εφόσον η υπολειπόμενη διάρκεια του συμβολαίου μίσθωσης είναι τουλάχιστον 7 χρόνια. Πηγές της αγοράς ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι οι μισθώσεις κατοικιών με τόσο μεγάλη διάρκεια είναι ελάχιστες, αν υπάρχουν. Ωστόσο, η πρόβλεψη αυτή μπορεί να αποτελέσει κίνητρο για υπογραφή συμβολαίων μεγάλης διάρκειας με προσθήκη της ενεργειακής αναβάθμισης στη συμφωνία.

Ο ανώτατος επιλέξιμος προϋπολογισμός των παρεμβάσεων ενεργειακής αναβάθμισης ορίζεται στα 35.000 ευρώ (από 24.750 ευρώ που ήταν στο προηγούμενο πρόγραμμα), αύξηση που αντανακλά την άνοδο του κόστους των υλικών και της εργασίας.

– Οι εισοδηματικές κατηγορίες περιορίζονται σε δύο, από πέντε προηγουμένως: Στην πρώτη περιλαμβάνονται όσοι έχουν ατομικό εισόδημα έως 5.000 ευρώ και οικογενειακό έως 10.000 ευρώ τον χρόνο και στη δεύτερη όλοι οι υπόλοιποι. Για την πρώτη εισοδηματική κατηγορία, το ποσοστό ενίσχυσης των επενδύσεων είναι 95% ή 100% για τους πληγέντες της Θεσσαλίας και τους σεισμόπληκτους Αρκαλοχωρίου. Για τη δεύτερη κατηγορία, τα ποσοστά ενίσχυσης είναι 80 % για οικογένειες με μέλη ΑΜΕΑ, πληγέντες Θεσσαλίας και σεισμόπληκτους Αρκαλοχωρίου, 65 % για οικογένειες με τέσσερα ή περισσότερα παιδιά και 50 % για τους λοιπούς. Στις ειδικές κατηγορίες ωφελούμενων θα διατεθούν περισσότερα 114 εκατ. ευρώ από τα 434 εκατ. ευρώ, που είναι ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος.

Τα έργα θα πρέπει να ολοκληρώνονται σε διάστημα οκτώ μηνών από την ημερομηνία έκδοσης υπαγωγής, αντί για 12 που προέβλεπε το προηγούμενο πρόγραμμα, πρόβλεψη που δημιουργεί επίσης προκλήσεις στην αγορά δεδομένης της έλλειψης εργατικού δυναμικού στην οικοδομή.

– Οι επιλέξιμες παρεμβάσεις παραμένουν: αντικατάσταση κουφωμάτων, τοποθέτηση/αναβάθμιση θερμομόνωσης, αναβάθμιση συστήματος θέρμανσης/ψύξης, σύστημα ζεστού νερού χρήσης με χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, λοιπές παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας, όπως είναι η εγκατάσταση έξυπνου συστήματος διαχείρισης (smart home), το οποίο συμβάλει στην εξοικονόμηση ενέργειας.

Τέλος, επισημαίνεται ότι επίκειται η προκήρυξη δύο ακόμη προγραμμάτων, για εγκατάσταση ηλιακού θερμοσίφωνα και για αντλίες θερμότητας.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Γλυφάδα: Συνελήφθησαν οι δύο Τούρκοι για τις μαφιόζικες δολοφονίες
Επόμενο άρθρο Εύκολο πέρασμα του Ολυμπιακού από τη Ρόδο!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδικό βοήθημα έως 1.375 ευρώ της ΔΥΠΑ: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι 
2 ώρες ago
Στη Βουλή από τον Μιχάλη Χουρδάκη τα πρόσφατα περιστατικά νεανικής βίας
2 ώρες ago
Δημήτρης Παπαστεργίου: Στη ΔΕΘ θα δείξουμε το νέο wallet
3 ώρες ago
Μαρινάκης: Σε 7 μήνες καταγράφηκαν 13.285 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας
4 ώρες ago
Επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας για τους κτηνιάτρους των Περιφερειών
5 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

Ιγνάτιος Καϊτεζίδης στο ΒΕΡΓΙΝΑ TV: «Η Αυτοδιοίκηση δεν συμφωνεί με την αφαίρεση των πολεοδομιών από τις αρμοδιότητές της»

Η πρώτη μεγάλη αδειοδοτημένη μαρίνα σκαφών σε όλο τον Θερμαϊκό πρόκειται να δημιουργηθεί στο ανατολικό…

Ελένη Ευσταθίου

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: O Στράτος Σιμόπουλος μιλά για τη ΔΕΘ και την ανάπλαση Θεσσαλονίκης

Για τα Μεγάλα Έργα της Θεσσαλονίκης, όσα είπε ο πρωθυπουργός στην πρόσφατη επίσκεψή του στην…

Ελένη Ευσταθίου

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Σημαντική μείωση του κόστους ρεύματος για τα ελληνικά πανεπιστήμια

Για τη σημαντική οικονομική ωφέλεια που θα έχουν τα ελληνικά ΑΕΙ από τη μείωση στο…

Ελένη Ευσταθίου

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΚΟΣΜΟΣΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Έπεσε» η Google – Προβλήματα σε Gmail και Youtube

News Room
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» των πληρωμών έως και την Παρασκευή

News Room
ΚΟΣΜΟΣΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ξεκινά από αύριο ο δεύτερος γύρος αξιολογήσεων της ελληνικής οικονομίας από τους διεθνείς οίκους

News Room
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΕΘ: Οικονομική ενίσχυση της Θεσσαλίας και της Θράκης μετά από πρόταση των Περιφερειών

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?