Ενας χρόνος από την τραγωδία στο Μάτι – Το μνημόσυνο για τα 102 θύματα

Ένας χρόνος συμπληρώνεται την Τρίτη από την πολύνεκρη καταστροφική πυρκαγιά του Ιουλίου 2018 στο Μάτι Αττικής. Οι μνήμες είναι ακόμη νωπές… Μπορεί οι φλόγες να έσβησαν, ωστόσο «καίνε» ακόμη μέσα στις ψυχές των ανθρώπων οι οποίοι προσπαθούν να βρουν τη δύναμη και το ψυχικό σθένος να συνεχίσουν τις ζωές τους.

Το πρωί της Κυριακής τελέστηκε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου ετήσιο μνημόσυνο στη μνήμη των αδικοχαμένων ψυχών που βρήκαν τραγικό θάνατο. Ηλικιωμένοι, μικρά παιδιά, άνθρωποι κάθε ηλικίας βρέθηκαν από το πρωί στην εκκλησία προκειμένου να ανάψουν ένα κερί στη μνήμη των θυμάτων.Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα φορτισμένο, καθώς η οργή αλλά και η θλίψη για τον άδικο χαμό 102 ψυχών δεν έχουν κοπάσει.

Το παρών στο μνημόσυνο έδωσαν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο νέος περιφεριαρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, οι νέοι Δήμαρχοι Ραφήνας και Μαραθώνα αλλά και ο βουλευτής ανατολικής Αττικής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργο Βλάχος. Πάντως αξίζει να αναφερθεί πως παντελής ήταν η απουσία της προηγούμενης κυβέρνησης.