Παρασκευή, 1 Αυγ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Κακλαμάνης: Παρέλκει η έκτακτη σύγκληση της Διάσκεψης των Προέδρων
Τριμερής Τουρκίας – Ιταλίας – Λιβύης σήμερα στην Κωνσταντινούπολη με θολή ατζέντα και αποκλεισμούς
Κλειδώνουν φοροελαφρύνσεις 1,5 δισ. ευρώ για μεσαία εισοδήματα και οικογένειες
Νέα εποχή για την οδική ασφάλεια: Λειτουργεί από σήμερα ο σύγχρονος αυτοκινητόδρομος Πατρών – Πύργου
Στα χέρια των Αρχών η γυναίκα με το καροτσάκι που έψαχνε η ΕΛΑΣ για το νεκρό κοριτσάκι στο Παλαιό Φάληρο
Ο Τραμπ επιβάλλει επιπρόσθετους δασμούς σε δεκάδες χώρες – Τι ισχύει για ΕΕ και Καναδά
Κ. Χατζηδάκης: Η Ελλάδα στέκεται απέναντι σε κάθε μορφή ρατσισμού και αντισημιτισμού
«Αδιαφάνεια και εμπαιγμός εις βάρος των ανέργων: Ερώτηση και Αίτημα Κατάθεσης Εγγράφων από τον Δρ. Μιχάλη Χουρδάκη για τη διαδικασία-εξπρές της Δ.ΥΠ.Α.»
Μαρινάκης: Ρεκόρ 25ετίας στην απασχόληση
 Κυριάκος Πιερρακάκης: «Αυστηροποίηση των ποινών για την καταπολέμηση του παράνομου τζόγου»
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΚΟΣΜΟΣ

Εμ. Μακρόν: Σχέδιο “αναγέννησης” Ε.Ε ενόψει ευρωεκλογών

6 έτη ago
Κοινοποίηση
5 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση



Για μια ενωμένη και καινούρια Ευρώπη κάνει λόγο ο Πρόεδρος της Γαλλίας σε άρθρο του, το οποίο δημοσιεύτηκε σε εφημερίδες των κρατών μελών της Ε.Ε. Υπογραμμίζοντας την ανάγκη διατήρησης της Ένωσης, ο Εμανουέλ Μακρόν τονίζει ότι οι ευρωεκλογές του Μαΐου θα είναι αποφασιστικές για το μέλλον, ενώ προειδοποιεί για τους κινδύνους που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, ανάμεσά τους τον εθνικισμό και τα fake news.  ‘Οραμά του «οι πολίτες να προστατεύονται σε οικονομικό, πολιτικό και επαγγελματικό επίπεδο ακολουθώντας ένα περιβαλλοντικό πρόγραμμα».
Μεταξύ των προτάσεών του Μακρόν είναι η αναθεώρηση της Συνθήκης Σένγκεν, η καλύτερη προστασία των συνόρων της ΕΕ, η δημιουργία τράπεζας για το κλίμα, ένας ευρωπαϊκός ελάχιστος κατώτατος μισθός, αλλά και ο προσδιορισμός των οικολογικών στόχων της ΕΕ.
«Ποτέ από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο δεν είχαμε τόσο ανάγκη την Ευρώπη. Παρ’ όλα αυτά ποτέ η Ευρώπη δεν βρέθηκε μπροστά σε έναν τόσο μεγάλο κίνδυνο», τόνισε.
Το Brexit είναι το σύμβολο του κινδύνου αυτού. Το σύμβολο της κρίσης της Ευρώπης που δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις ανάγκες προστασίας των λαών απέναντι στις μεγάλες ανακατατάξεις του σύγχρονου κόσμου. Καθώς επίσης και το σύμβολο της ευρωπαϊκής παγίδας. Η παγίδα όμως δεν είναι το γεγονός ότι ανήκουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι το ψέμα και η ανευθυνότητα που μπορούν να την καταστρέψουν Και η παγίδα αυτή απειλεί όλη την Ευρώπη: αυτοί που εκμεταλλεύονται την οργή και στηρίζονται από τις ψευδείς ειδήσεις, υπόσχονται ανενόχλητοι τα πάντα στους πάντες.
«Η Ευρώπη όμως δεν είναι μόνο αγορά, είναι σχέδιο»
«Οι εθνικιστές κάνουν λάθος όταν ισχυρίζονται ότι υπερασπίζονται την ταυτότητά μας απομακρυνόμενοι από την Ευρώπη .Αλλά και εκείνοι που δεν θέλουν καμία αλλαγή κάνουν επίσης λάθος, γιατί αγνοούν τους φόβους που διατρέχουν τους λαούς μας και τις αμφιβολίες που ναρκοθετούν τις δημοκρατίες μας».
 «Προάσπιση της ελευθερίας μας»
Προτείνω τη δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού Οργανισμού Προστασίας των Δημοκρατιών που θα παρέχει Ευρωπαίους εμπειρογνώμονες σε κάθε κράτος-μέλος για την προστασία των εκλογικών του διαδικασιών από τις κυβερνοεπιθέσεις και τη χειραγώγηση των συμπεριφορών. Στο πλαίσιο αυτού του πνεύματος ανεξαρτησίας, πρέπει επίσης να απαγορέψουμε τη χρηματοδότηση των ευρωπαϊκών πολιτικών κομμάτων από ξένες δυνάμεις.
Η προστασία της ηπείρου μας
Τα σύνορα είναι η ελευθερία με ασφάλεια. Πρέπει επίσης να επανεξετάσουμε τη ζώνη Σένγκεν. Μια κοινή αστυνομία συνόρων και μια ευρωπαϊκή υπηρεσία ασύλου, αυστηρές υποχρεώσεις ελέγχου, ευρωπαϊκή αλληλεγγύη στην οποία συμβάλλει κάθε χώρα, υπό την αιγίδα ενός Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Εσωτερικής Ασφάλειας: όσον αφορά το μεταναστευτικό, πιστεύω σε μια Ευρώπη που μπορεί να προστατεύσει και τις αξίες της και τα σύνορά της.
Οι ίδιες απαιτήσεις πρέπει να εφαρμοστούν και για την άμυνα
Τα σύνορά μας πρέπει επίσης να διασφαλίζουν έναν δίκαιο ανταγωνισμό . Πρέπει να μεταρρυθμίσουμε την πολιτική ανταγωνισμού που εφαρμόζουμε, να αναμορφώσουμε την εμπορική πολιτική μας  και να προτιμήσουμε συνδειδητά τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις, όπως κάνουν οι Αμερικανοί και οι Κινέζοι ανταγωνιστές μας.
 Ευρωπαϊκός κατώτατος μισθός
Η Ευρώπη, στην οποία γεννήθηκε η κοινωνική πρόνοια, πρέπει να δημιουργήσει για κάθε εργαζόμενο, από την Ανατολή έως τη Δύση και από τον Βορρά έως τον Νότο, μια κοινωνική ασπίδα που θα εγγυάται την ίδια αμοιβή στον ίδιο χώρο εργασίας και έναν ελάχιστο ευρωπαϊκό μισθό που θα προσαρμόζεται σε κάθε χώρα και θα αποτελεί αντικείμενο συλλογικής συζήτησης σε ετήσια βάση.
Η επάνοδος στο πνεύμα της προόδου σημαίνει επίσης ότι θα πρωτοστατήσουμε και στον οικολογικό αγώνα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να καθορίσει τις φιλοδοξίες της –μηδέν άνθρακα το 2050, μείωση των φυτοφαρμάκων στο μισό το 2025- και να προσαρμόσει τις πολιτικές της στην απαίτηση αυτή: Ευρωπαϊκή Τράπεζα Κλίματος για τη χρηματοδότηση της οικολογικής μετάβασης.
 
ΠΗΓΗ: ΕΡΤ1,ΑΠΕ
Μοιράσου το άρθρο:

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:ΕΕΜακρόν
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Στην Ολομέλεια το πόρισμα της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για το δημογραφικό
Επόμενο άρθρο Πάνω από 11,3 δισ.€ οι προσφορές για το δεκαετές ομόλογο-Στο 3,9% το επιτόκιο (video)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κακλαμάνης: Παρέλκει η έκτακτη σύγκληση της Διάσκεψης των Προέδρων
1 ώρα ago
Τριμερής Τουρκίας – Ιταλίας – Λιβύης σήμερα στην Κωνσταντινούπολη με θολή ατζέντα και αποκλεισμούς
1 ώρα ago
Κλειδώνουν φοροελαφρύνσεις 1,5 δισ. ευρώ για μεσαία εισοδήματα και οικογένειες
2 ώρες ago
Νέα εποχή για την οδική ασφάλεια: Λειτουργεί από σήμερα ο σύγχρονος αυτοκινητόδρομος Πατρών – Πύργου
2 ώρες ago
Στα χέρια των Αρχών η γυναίκα με το καροτσάκι που έψαχνε η ΕΛΑΣ για το νεκρό κοριτσάκι στο Παλαιό Φάληρο
2 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Σημαντική μείωση του κόστους ρεύματος για τα ελληνικά πανεπιστήμια

Για τη σημαντική οικονομική ωφέλεια που θα έχουν τα ελληνικά ΑΕΙ από τη μείωση στο…

Ελένη Ευσταθίου

Π. Λαφαζάνης: “Μέγας Αρχιπραξικοπηματίας και μέγας μυθομανής ο Παυλόπουλος”-Α. Μητρόπουλος: “Κατέστρεψε το Κοινωνικό Κράτος ο Τσίπρας, έχει ρόλο να παίξει”

Π. Λαφαζάνης: «Μέγας Αρχιπραξικοπηματίας» ο Παυλόπουλος και «μέγας μυθομανής» Α. Μητρόπουλος: Έχει ρόλο ο Τσίπρας να…

News Room

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή "σχολιάζοντας την επικαιρότητα…

News Room

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΚΟΣΜΟΣΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο Τραμπ επιβάλλει επιπρόσθετους δασμούς σε δεκάδες χώρες – Τι ισχύει για ΕΕ και Καναδά

News Room
ΚΟΣΜΟΣ

«Πραξικόπημα κατά της Εκκλησίας» στη Μονή Σινά: Το «κατηγορώ» του αρχιεπίσκοπου Δαμιανού προς μοναχούς

News Room
ΚΟΣΜΟΣ

Τσουνάμι στον Ειρηνικό: 1,4 εκατ. πολίτες απομακρύνθηκαν εσπευσμένα από την ακτογραμμή της Χιλής

News Room
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Δεν θα υπάρξει παράταση στην προθεσμία για τους δασμούς μετά την 1η Αυγούστου

Ελένη Ευσταθίου
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?