Εκτός ορίων Τσαβούσογλου και Σοϊλού: «Κλινική περίπτωση οι Έλληνες» – «Βασανίζουν και σκοτώνουν μετανάστες»

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος βρέθηκε στην Αντιόχεια για να παρακολουθήσει το 6ο Φεστιβάλ Ελιάς, Ελαιόλαδου και Γαστρονομίας και να οργανώσει μια σειρά προγραμμάτων, συναντήθηκε με φοιτητές στο πλαίσιο της εκδήλωσης του Επιχειρηματικού και Ανθρωπιστικού Πανεπιστημίου Hatay Mustafa Kemal Τουρκικό για πρόγραμμα εξωτερικής πολιτικής.
Σοϊλού για μεταναστευτικό: Η Ελλάδα σκοτώνει, βασανίζει και εκφοβίζει
Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού για το μεταναστευτικό, γεγονός που προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου.

«Πρόκειται για μια πολιτική που στόχο έχει να μας αποσταθεροποιήσουν, να μας κάνουν ξενοφοβικούς σαν αυτούς, να διασφαλίσουν ότι θα αποτρέψουμε τυχόν μετανάστες που θα φτάσουν σε αυτούς σκοτώνοντας, βασανίζοντας και εκφοβίζοντάς τους με τον ίδιο τρόπο που κάνει η Ελλάδα, και για να δημιουργήσουμε ένα ατσάλινο τείχος για αυτούς. Για να μην πάνε στην Ευρώπη», ανέφερε και συνέχισε:

«Ο στόχος είναι ένας: όλοι να πεθάνουν, όλοι να φοβούνται, να μην έρχονται μετανάστες σε εμάς. Γνωρίζουμε αυτή την απάνθρωπη, κακόβουλη προσέγγιση, αυτή την προσέγγιση που φέρνει προβλήματα στον τομέα μας. Και δεν είμαστε και δεν θα είμαστε πιόνι κανενός, αποθήκη λαθρομεταναστών».