Εκτροχιασμός τρένου στην Ολλανδία – Ένας νεκρός – Live εικόνα από το σημείο (vid)

Τις συγκλονιστικές στιγμές που έζησαν οι επιβάτες του τρένου που εκτροχιάστηκε στην Ολλανδία μετά τη σύγκρουσή του με μηχάνημα έργου που βρισκόταν στις σιδηροδρομικές ράγες αποτυπώνει βίντεο που καταγράφηκε τις πρώτες στιγμές μετά το δυστύχημα.

Στο βίντεο ακούγεται μια ανδρική φωνή να καλεί επανειλημμένως όσους βρίσκονται στο βαγόνι «βγείτε όλοι έξω».

Ο ίδιος άνδρας ακούγεται να ρωτάει «είστε καλά;» με μια γυναίκα να του απαντά «ναι». Δευτερόλεπτα αργότερα φαίνονται άλλοι επιβάτες να προσπαθούν να ανοίξουν την πόρτα του βαγονιού για να βγουν έξω καθώς και μια γυναίκα να λέει με αγωνία «μπορείτε να με βοηθήσετε;».

Η σύγκρουση σημειώθηκε κοντά στο χωριό Βούρσχοουτεν κατά τη διάρκεια του νυχτερινού δρομολογίου επιβατικού τρένου με περίπου 50 επιβάτες από τη Λάιντεν στη Χάγη.

Μετά τη σύγκρουση το πρώτο βαγόνι του τρένου εκτροχιάστηκε και βρέθηκε σε χωράφι ενώ το ίδιο συνέβη και με το δεύτερο βαγόνι ενώ στο τελευταίο βαγόνι εκδηλώθηκε φωτιά η οποία κατσσβέστηκε.

Ο τραγικός απολογισμός κάνει λόγο για έναν νεκρό και 30 τραυματίες, 19 εκ των οποίων χρειάστηκε να μεταφερθούν σε νοσοκομεία καθώς τα τραύματά τους δεν μπορούσαν να αντιμετωπιστούν στο σημείο του εκτροχιασμού. Όπως έγινε γνωστό νεκρός είναι υπάλληλος της εταιρείας στην οποία ανήκε το μηχάνημα έργου που ήταν στις γραμμές.