Τετάρτη, 22 Οκτ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Σεισμός 4,5 Ρίχτερ ανοιχτά της Ρόδου – «Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας» λένε οι σεισμολόγοι
Νυχτερινές εργασίες στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών
ΠΑΟΚ: Χωρίς Μέλβιν κόντρα στην Ανβίλ
Γάζα: Η Χαμάς θα παραδώσει ακόμα δύο σορούς ομήρων στο Ισραήλ
Μητσοτάκης για Άγνωστο Στρατιώτη: Οι ιεροί τόποι ανήκουν σε όλους και όχι σε αυτούς που φωνάζουν περισσότερο
“Έφυγε” ο σπουδαίος τραγουδοποιός Διονύσης Σαββόπουλος
Κ. Τσουκαλάς: «Όνειρο θερινής νυκτός η απόκτηση αξιοπρεπούς κατοικίας – Το ΠΑΣΟΚ έχει εθνικό σχέδιο ανάταξης της στεγαστικής κρίσης»
Σε εξέλιξη οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ στους δικαιούχους
Πιερρακάκης: Το επόμενο 8μηνο θα δοθούν €2,5 δισ. για στήριξη των εισοδημάτων
Voucher 800 ευρώ: Ποιοι μπορούν να κάνουν αίτηση – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΕΛΛΑΔΑ

ΕΕΚΕ: Δράσεις για τα μη μεταδοτικά νοσήματα και τον υγιεινό τρόπο ζωής μέσα στο 2025

10 μήνες ago
Κοινοποίηση
4 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση


- Advertisement -

Δράσεις για τα μη μεταδοτικά νοσήματα ξεκινάει το 2025 η Ένωση Εργαζόμενων Καταναλωτών Ελλάδας και υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της ότι το «κλειδί» είναι τα μέτρα πρόληψης.

Πιο αναλυτικά, η ΕΕΚΕ σε ανακοίνωση της υπενθυμίζει ότι τα Μη Μεταδοτικά Νοσήματα (ΜΜΝ), επίσης γνωστά ως χρόνια νοσήματα, είναι ασθένειες που δεν μεταδίδονται από το ένα άτομο στο άλλο, όπως οι καρδιαγγειακές παθήσεις, ο διαβήτης, οι καρκίνοι και οι χρόνιες αναπνευστικές παθήσεις. Τα ΜΜΝ προκύπτουν από ανθυγιεινούς τρόπους ζωής, π.χ. τη χρήση καπνού, την έλλειψη σωματικής άσκησης, τις ανθυγιεινές διατροφές και τη χρήση αλκοόλ, οδηγώντας σε μεταβολικές και φυσιολογικές αλλαγές.

Στις ευρωπαϊκές χώρες, τα ΜΜΝ ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για την επιβάρυνση που αντιμετωπίζουν τα δημόσια συστήματα υγείας στα κράτη μέλη. Τα αυξανόμενα ποσοστά θανάτων που σχετίζονται με τα ΜΜΝ στην Ευρώπη είναι ανησυχητικά, αλλά παρόλο που είναι διαδεδομένα, τα σύνθετα ζητήματα υγείας που προκαλούν μπορούν να αντιμετωπιστούν, αν βελτιώσουμε τα μέτρα πρόληψης και προωθήσουμε την υγεία.

Η υγιεινή διατροφή είναι ένα βασικό στοιχείο του τρόπου ζωής μας και μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της αύξησης των NCDs. Μια ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε φρούτα, λαχανικά, ολικής άλεσης, άπαχες πρωτεΐνες και υγιεινά λίπη είναι απαραίτητη για τη συνολική μας υγεία και μειώνει τον κίνδυνο χρόνιων ασθενειών.

Σε αυτό το πλαίσιο, το ευρωπαϊκό έργο Preventia στοχεύει στη μείωση της εξάπλωσης των ΜΜΝ σε όλη την ΕΕ, μειώνοντας τις ανισότητες στην υγεία και προωθώντας τη συνεργασία και τις ανταλλαγές μεταξύ των κρατών μελών της Ε.Ε. Για τη μείωση στη εξάπλωσης των ΜΜΝ, εφέτος, οι οργανισμοί SAFE, LCI, EEKE, CEIP, Promote Ukraine, Amici Obesi και U.DI.CON. προγραμματίζουν δέσμη δραστηριοτήτων.

Υπενθυμίζεται ότι το 2024, οι εταίροι του έργου Preventia επικεντρώθηκαν στην προετοιμασία των δραστηριοτήτων του έργου που θα υλοποιηθούν φέτος. Το 2025, θα ενισχυθεί η υγειονομική παιδεία με την διοργάνωση εκπαιδευτικών δράσεων σε σχολεία που βρίσκονται σε κοινωνικο-οικονομικά μειονεκτικές περιοχές, ενώ θα πραγματοποιηθεί ένα πρόγραμμα αδελφοποίησης μεταξύ γιατρών από διάφορα κράτη μέλη της ΕΕ.

Επιπλέον, θα διοργανωθούν εργαστήρια με ΜΚΟ και επαγγελματίες υγείας που δραστηριοποιούνται στον τομέα των ΜΜΝ, ενώ θα υλοποιηθεί και δράση για μετανάστες σε κέντρα μετανάστευσης σε όλη την Ευρώπη με στόχο την αντιμετώπιση των ανισοτήτων στην υγεία. Τέλος, θα παρουσιαστεί η εφαρμογή BiteWatch για smartphone, η οποία στοχεύει να βοηθήσει τους καταναλωτές να ενημερώνονται και να πραγματοποιούν, περισσότερο, υγιεινές επιλογές τροφίμων.

Όλες οι δράσεις, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, έχουν στόχο την ευαισθητοποίηση σχετικά με τη σημασία της υγιεινής διατροφής ως βασικό εργαλείο για την πρόληψη των μη μεταδοτικών ασθενειών.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Πλήγμα για την Παρτιζάν, χωρίς Μαρίνκοβιτς στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό AKTOR
Επόμενο άρθρο Κορυφαίος παίκτης στην ιστορία της Euroleague ο Δημήτρης Διαμαντίδης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σεισμός 4,5 Ρίχτερ ανοιχτά της Ρόδου – «Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας» λένε οι σεισμολόγοι
57 λεπτά ago
Νυχτερινές εργασίες στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών
1 ώρα ago
ΠΑΟΚ: Χωρίς Μέλβιν κόντρα στην Ανβίλ
1 ώρα ago
Γάζα: Η Χαμάς θα παραδώσει ακόμα δύο σορούς ομήρων στο Ισραήλ
1 ώρα ago
Μητσοτάκης για Άγνωστο Στρατιώτη: Οι ιεροί τόποι ανήκουν σε όλους και όχι σε αυτούς που φωνάζουν περισσότερο
1 ώρα ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

Αναστασιάδης στη Βεργίνα Κύπρου: Αποκαλυπτική αποκλειστική συνέντευξη για ΔΗΣΥ, Τουρκία και πολιτικές σχέσεις

Αποκλειστική συνέντευξη του τέως Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στην Άννα – Μαρία Ευτυχίου στην…

Αλεξία Χαρακίδα

Η Γερακίνα Μπισμπινά “σπάει τη σιωπή της” για τη φράση Δημητριάδη «Αν δεν μπορούμε να αποφύγουμε τον βιασμό, ας τον απολαύσουμε» – Αποκλειστικά στη Βεργίνα TV

Αποκλειστικά στη Βεργίνα Τηλεόραση και την Ευδοξία Βροχίδου μιλησε  η Δήμαρχος Δέλτα, Γερακίνα Μπισμπινά, αναφερόμενη…

Αλεξία Χαρακίδα

Αναστασιάδης στη Βεργίνα Κύπρου: Αποκαλυπτική αποκλειστική συνέντευξη για ΔΗΣΥ, Τουρκία και πολιτικές σχέσεις

Αποκλειστική συνέντευξη του τέως Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στην Άννα - Μαρία…

Αλεξία Χαρακίδα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕΛΛΑΔΑ

“Έφυγε” ο σπουδαίος τραγουδοποιός Διονύσης Σαββόπουλος

News Room
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα εποχή στις περιαστικές συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης – 220 λεωφορεία στον δρόμο από το 2026

News Room
ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυστηροποιείται η πολιτική ασύλου για τους μετανάστες: Αυξάνονται οι επιστροφές όσων έρχονται από τη Συρία

News Room
ΕΛΛΑΔΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Τυριά πιο ακριβά κι από το κρέας» Ξεπερνούν ακόμα και το κατώτατο ημερομίσθιο των 39,30 ευρώ

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?