Δ. Κουτσούμπας: Ισχυρό ΚΚΕ στις εκλογές και Λαϊκή Συσπείρωση σε δημοτικές & περιφέρεια

[ad_1]

Στη Μυτιλήνη μίλησε το βράδυ του Σαββάτου 4/5 ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.
Όπως τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Κουτσούμπας: «Όσο και να προσπαθούν ο Τσίπρας και ο Μητσοτάκης να πουλήσουν στο λαό τα δήθεν φιλολαϊκά μέτρα τους, ο λαός ξέρει πως, όποιος κι είναι κυβέρνηση την επόμενη μέρα, είτε ο ΣΥΡΙΖΑ είτε η ΝΔ, αυτός θα συνεχίζει να πληρώνει. Θα συνεχίσει να ματώνει για να πιάνονται οι στόχοι και τα πλεονάσματα. Για να υλοποιούνται οι δεσμεύσεις, δηλαδή, να στηρίζονται μόνο οι μεγάλες επιχειρήσεις και η κερδοφορία τους.
Ούτε τα περί «ρύθμισης των οφειλών» από επαγγελματίες προς τα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά και των ληξιπρόθεσμων οφειλών στην εφορία, ούτε η λεγόμενη μείωση του αρχικού φορολογικού συντελεστή για μισθωτούς και συνταξιούχους από το 22% στο 20%, ούτε οι ενδεχόμενες «μειώσεις» στο ΦΠΑ, ούτε οι «διορθωτικές κινήσεις» στα χαράτσια του ΕΝΦΙΑ, όλα αυτά δηλαδή, που διαφημίζει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ως δήθεν ελαφρύνσεις μπορούν να κρύψουν, πως είναι και παραμένει, μια βαθιά αντιλαϊκή κυβέρνηση.
Ούτε φυσικά και η κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου που προτείνει η ΝΔ, ο Μητσοτάκης, καθιστά τη ΝΔ, μια φιλολαϊκή πολιτική δύναμη. Το αντίθετο.
Κι όλα αυτά βέβαια, τα περί μείωσης των φόρων, εδώ οι κάτοικοι, που έχουν φορτωθεί ξανά τον ΦΠΑ, τα ακούνε βερεσέ. Αν θέλουν πραγματικά να ανακουφίσουν αυτόν εδώ τον κόσμο, στα απομονωμένα νησιά με το υψηλό κόστος διαβίωσης, το ΚΚΕ τους προτείνει:– Να επαναφέρουν τώρα τον μειωμένο ΦΠΑ κατά 50% για όλα τα νησιά του Αιγαίου.– Να καταργήσουν τον ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης.– Να νομοθετήσουν αφορολόγητο ατομικό όριο για όλους στα 20.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.– Να αφαιρέσουν από τη φορολόγηση τις δαπάνες Υγείας, θέρμανσης, νερού, τηλεφώνου.– Να καταργήσουν τον ΕΝΦΙΑ και όλα τα χαράτσια.– Να απαγορεύσουν τους πλειστηριασμούς για τις εργατικές και λαϊκές οικογένειες.
Αυτά ναι, είναι μέτρα ελάφρυνσης των λαϊκών οικογενειών. Να κάνουν λοιπόν, δεκτές εδώ και τώρα τις προτάσεις νόμου που έχει καταθέσει το ΚΚΕ στη Βουλή για την ανακούφιση της λαϊκής οικογένειας».
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του δήλωσε πως: «Αντίθετα, και οι δυο τους, και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ, δίνουν τα ρέστα τους για την στήριξη του μεγάλου κεφαλαίου και για το λαό προορίζουν μόνο ορισμένα ψίχουλα απ’ αυτά που θα πέφτουν, από το τραπέζι της καπιταλιστικής κερδοφορίας. Κι αυτό δεν μπορούν να το κρύψουν, όσες κορώνες κι αν πετάξει ο κ. Τσίπρας περί «στήριξης των αδυνάτων» από την κυβέρνηση του, όση δήθεν «υπευθυνότητα» και αν επιστρατεύσει ο κ. Μητσοτάκης, για να καμουφλάρει το βαθιά αντιλαϊκό κυβερνητικό του πρόγραμμα.
Και δω στη Μυτιλήνη, σε όλη τη Λέσβο, οι εργαζόμενοι, ο λαός, ξέρουν πολύ καλά, πως σε κανένα κυβερνητικό πρόγραμμα, ούτε του ΣΥΡΙΖΑ ούτε της ΝΔ, δεν πρόκειται να χωρέσουν τα δικαιώματα, οι δικές τους ανάγκες. Ποιος για παράδειγμα μιλάει:– Για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Λέσβου με σύγχρονα και ασφαλή πλοία με καθημερινή σύνδεση με Πειραιά;– Για τη σύνδεση με τη Βόρεια Ελλάδα, τη Θεσσαλονίκη και με τα άλλα Νησιά Βόρειου και Νότιου Αιγαίου;– Για την αύξηση των δρομολογίων των αεροπλάνων αλλά και τη μείωση κατά 50% των εισιτηρίων σε αεροπλάνα και καράβια,– Για κατάργηση των φόρων σε αεροδρόμια και λιμάνια;
Κανείς. Γιατί τα συμφέροντα των εφοπλιστών, δεν συμβαδίζουν, ούτε με τα δικαιώματα των ναυτεργατών, ούτε με τις ανάγκες για ασφαλή φτηνή μεταφορά των εργαζομένων των νησιών.
Σε ποιο κυβερνητικό πρόγραμμα υπάρχει έστω και μια αναφορά στο δικαίωμα στη σταθερή δουλειά, αφού και οι δύο έκαναν ότι μπορούσαν για να επιβάλουν την “ευελιξία” στις εργασιακές σχέσεις, τη μαθητεία, δηλαδή την απλήρωτη δουλειά, τους εργολαβικούς εργάτες;
Σε ποιο κυβερνητικό πρόγραμμα, του ΣΥΡΙΖΑ ή της ΝΔ, θα βρει κανείς μέτρα στήριξης της φτωχής αγροτιάς, αφού και οι δύο στηρίζουν με χέρια και με πόδια τις κατευθύνσεις της ΕΕ, της ΚΑΠ που ξεκληρίζουν τους φτωχούς αγρότες;
Κι όμως οι αγρότες για να μπορέσουν να μείνουν στα χωράφια τους, για να μπορέσουν να ζήσουν τα παιδιά τους χρειάζονται άμεσα μέτρα. Μέτρα που αφορούν, τη μείωση του κόστους παραγωγής, με κατώτερες εγγυημένες τιμές για τα αγροτικά-κτηνοτροφικά προϊόντα που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα για επιβίωση και συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας.
Έχουν ανάγκη μέτρα για την κάλυψη του εισοδήματός τους που χάθηκε λόγω της μεγάλης μείωσης των τιμών, σε μια σειρά προϊόντων και των μεγάλων απωλειών στην παραγωγή από την κακοκαιρία και τις αρρώστιες που δεν αποζημιώνονται στα προϊόντα. Μέτρα για άμεσες αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ οι οποίες βρίσκονται σε εκκρεμότητα.
Έχουν ανάγκη βέβαια να μη μειωθεί το αφορολόγητο όριο που κατέκτησαν στα μπλόκα του αγώνα, αλλά να αυξηθεί στα 12.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Όλα αυτά και ένα σωρό άλλα μέτρα που έχει στο πρόγραμμά του το ΚΚΕ, είναι πραγματικά μέτρα ανακούφισης της φτωχής αγροτιάς. Σε ποιο κυβερνητικό πρόγραμμα, του ΣΥΡΙΖΑ ή της ΝΔ, υπάρχει έστω ως σύνθημα, η δημόσια και δωρεάν παιδεία, όπου ο γονιός δεν θα πληρώνει ούτε ένα ευρώ για τη μόρφωση των παιδιών του;
Σε κανένα. Αντίθετα και οι δύο έχουν να επιδείξουν πλούσιο έργο σε ότι αφορά στη μετατροπή του λυκείου σε ένα εξοντωτικό εξεταστικό κέντρο που φυτοζωεί δίπλα στην ακριβοπληρωμένη παραπαιδεία. Και οι δύο, έχουν να παρουσιάσουν, ένα δημόσιο πανεπιστήμιο που θα λειτουργεί με τις επιχειρήσεις και για τις επιχειρήσεις».
Τέλος, ο κ. Κουτσούμπας τόνισε πως: «Απευθυνόμαστε σε όλους όσοι και όσες, δεν ανέχονται να λερώνουν τις αξίες και τα ιδανικά της αριστεράς, εκείνοι που υπέγραψαν και με τα δύο χέρια δυο μνημόνια. Το ένα χειρότερο από το άλλο.
Γιατί το Μνημόνιο που έχουν υπογράψει με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, είναι το ίδιο και χειρότερο, πιο επικίνδυνο από αυτό που υπέγραψαν με τους εταίρους τους. Γιατί μπλέκει το λαό μας τη χώρα στα επικίνδυνα σχέδια των ιμπεριαλιστών, αυτά που δε λογαριάζουν ανθρώπινες ζωές. Απευθυνόμαστε στους αριστερούς που ξέρουν πως η «ΝΑΤΟϊκή αριστερά» δεν είναι αριστερά.
Απευθυνόμαστε σε όλους όσοι και όσες, το βράδυ των εκλογών θέλουν να έχει γκρεμιστεί η ΧΑ από την τρίτη θέση. Κι αυτό μπορεί να γίνει μόνο με ένα πολύ ισχυρό ΚΚΕ. Γι αυτό στις εκλογές κρατήστε καλά και ρίξτε στην κάλπη το ψηφοδέλτιο με το σφυροδρέπανο. Στις δημοτικές και στην περιφέρεια ρίξτε στην κάλπη το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης με το γαρύφαλλο. Αυτό θα κάνει τη πραγματική διαφορά! Θα τα καταφέρουμε. Μπορούμε!».
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]