Σάββατο, 2 Αυγ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Νετανιάχου: Αναβάλει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα για μία εβδομάδα
Τουρκία: Δημοσίευσε χάρτη με θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο
Τορίνο: Ξύπνησε από την καταστολή ο 15χρονος μετά τη μεταμόσχευση ήπατος
Ξεκινά η έξοδος των αδειούχων του Αυγούστου από την Αττική – Πληρότητα 100% σε πλοία και λεωφορεία
Παλαιό Φάληρο: Στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα η 32χρονη μητέρα του νεκρού κοριτσιού
Ασφαλτοστρώνεται σήμερα η Εγνατία
TisimΒενη στην Ιερά Μονή Αγίας Θεοδώρας
Μ. Θεμιστοκλέους στο ΕΡΤNews: 10.000 αεροδιακομιδές από το 2021 – Βελτίωση της κατάστασης στα επείγοντα, αρκετά καλά τα αποτελέσματα από τις αξιολογήσεις των νοσοκομείων
Δήμος Ηλιούπολης: Πλησιάζει η ώρα του μεγάλου φεστιβάλ αφιερωμένο στον Μίκη Θεοδωράκη
ΟΠΕΚΕΠΕ: Υψηλόβαθμα στελέχη της ΑΑΔΕ επισκέφτηκαν τα γραφεία ζητώντας πλήθος στοιχείων
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΕΛΛΑΔΑ

Δ. Κουτσούμπας: “Επανάσταση σε όλους τους τομείς, αυτή είναι η λύση”

6 έτη ago
Κοινοποίηση
10 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση



«Αν με ρωτούσε ένας νέος άνθρωπος «τι είναι κομμουνισμός» θα του έλεγα είναι η νιότη του κόσμου, η άνοιξη της ανθρωπότητας» είπε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξη-συζήτηση στον τ/σ RiseTV, τονίζοντας ότι «υπάρχει πάντα η καρδιά, το μυαλό, η θέληση, η πίστη, η αισιοδοξία και η ελπίδα ότι τελικά αυτή η γη θα γίνει κόκκινη».
Υπογράμμισε ότι «πρέπει να δώσουμε το βάρος μας στην μόνιμη και σταθερή δουλειά, δωρεάν μόρφωση για όλους, αξιοποίηση των ταλέντων και δημιουργία υποδομών που κάνουν τη ζωή ανθρώπινη γιατί μόνο έτσι μπορεί να κρατηθεί ο νέος άνθρωπος στην χώρα».
Επισήμανε ότι η διατήρηση, ακόμα, της λογικής του «μικρότερου κακού» «εγκλωβίζει τον ριζοσπαστισμό, την προοδευτικότητα, την ανάγκη για αντίσταση στα διάφορα κόμματα που εμφανίζονται από τα ΜΜΕ και στηρίζονται από ντόπιους και ξένους ομίλους».
Ο Δ. Κουτσούμπας θεωρεί ότι το πρόβλημα αυτό μπορεί να ξεπεραστεί γιατί η νεολαία και ο λαός έχουν μεγάλη πείρα και βλέπουν «αυτό για το οποίο προειδοποιούσε το ΚΚΕ, ότι το «μικρότερο κακό» οδηγεί πάντα στο μεγαλύτερο».
Είπε ότι το ΚΚΕ αξιοποιεί τα social media, ενώ απευθυνόμενος στους νέους, επισήμανε ταυτόχρονα την αναγκαιότητα επαγρύπνησης διότι «από επιτήδειους τα social media γίνονται αντικείμενο αξιοποίησης σε βάρος συνανθρώπων μας μέσω της συλλογής πληροφοριών ή διοχέτευσης λαθεμένων και διαστρεβλωμένων πληροφοριών και για άτομα και για συλλογικότητες και συνολικά για την κοινωνία».
Ερωτηθείς για τον Χαρίλαο Φλωράκη απάντησε «μεγάλος ηγέτης, από τη δρακογενιά της αθάνατης Εθνικής μας Αντίστασης και του ΔΣΕ, με πάνω από 15 χρόνια εξορίες και φυλακές, ηγέτης του Κομμουνιστικού Κόμματος, αναγνωρισμένος ηγέτης του διεθνούς Κομμουνιστικού Κινήματος, αγαπημένος σύντροφος», ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι το σπίτι του στο Χαλάνδρι έχει γίνει μουσείο και επιμορφωτικό κέντρο που φιλοξενεί το ανοιχτό στον καθένα ψηφιοποιημένο Αρχείο του ΚΚΕ.
Αναφέρθηκε στις σοβαρές υπέρ του λαού κατακτήσεις των πέντε κομμουνιστών δημάρχων, και στην στάση τους ως λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στην κεντρική εξουσία και την κυβέρνηση και τις αντιλαϊκές τους πολιτικές.
Απαντώντας στην ερώτηση με τι θα παρομοίαζε την κυβέρνηση Τσίπρα είπε με την τηλεοπτική σειρά «Απαράδεκτοι», «για τον τίτλο της», ενώ «από ελληνικές ταινίες, επειδή είναι και πρόσφατο με τον Τραμπ το «Καλώς ήλθε το δολλάριο» με τη φοβερή ατάκα «καλώς τα ναυτάκια τα ζουμπουρλούδικα» ή το «Ζητείται ψεύτης». Από ξένη ταινία μόνο τον «Τιτανικό» και το τραγικό ναυάγιο. Από παραμύθι, τα «Παραμύθια της Χαλιμάς» ή το «Ο Αλή Μπαμπάς και οι 40 κλέφτες» για τα σκάνδαλα και τα υπόλοιπα που θα έλθουν κι αυτά όπου νάναι».
Είπε ότι «είτε η κυβέρνηση Τσίπρα είχε στο μυαλό της από την αρχή τα ψέμματα, είτε κάποιο όραμα και απέτυχε» και στις δύο περιπτώσεις τα όσα έγιναν είναι «αρνητικά, απαράδεκτα για ένα πολιτικό κόμμα ιδιαίτερα άμα έρχεται με τη σημαία της αριστεράς και της προόδου».
Σημειώνοντας ότι ο ελληνικός λαός θα πληρώνει με τον ιδρώτα και το αιμα του ως το 2060 τα ματωμένα πλεονάσματα πρόσθεσε οτι το μόνο θετικό σενάριο είναι «να αντιδράσουν οι λαοί και ο ελληνικός λαός να εξεγερθεί, να ξεσηκωθεί, να αντισταθεί μαζικά ενωτικά με το ΚΚΕ στην πρωτοπορία και να ανοίξει ο δρόμος για να τελειώσουν τα μνημόνια, τα ματωμένα πλεονάσμστα, η λυκοσυμμαχία της ΕΕ και όλα αυτά που κάνουν τη ζωή του λαού ανυπόφορη».
«Επανάσταση σε όλους τους τομείς, αυτή είναι η λύση»
Είπε ότι θα αποτελούσε λύτρωση για τον λαό το σπάσιμο των δεσμών και αλυσίδων της ΕΕ και του ΝΑΤΟ και η τύχη της Ελλάδας εκτός ΕΕ και ΝΑΤΟ θαυμάσια με την ανάπτυξη ισότιμων σχέσεων με όλους τους λαούς, όλες τις χώρες σε όλες τις ηπείρους.
Ανέφερε ότι από την Συμφωνία των Πρεσπών κέρδισαν ο ακροδεξιός Τραμπ, οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η Μέρκελ και η Γερμανία και ορισμένοι μονοπωλιακοί όμιλοι ενώ ο ελληνικός λαός δεν έχει να κερδίσει τίποτα ούτε από αυτές τις οικονομικές σχέσεις, ούτε από τα επικίνδυνα ευρωατλαντικά σχέδια και τους αλυτρωτισμούς και εθνικισμούς στην περιοχή.
Ο Δ. Κουτσούμπας είπε ότι «άμα ψάχναμε για κυβερνήσεις με τις οποίες θα μπορούσαμε να συμμαχήσουμε είτε στην Ευρώπη είτε στον υπόλοιπο κόσμο με τους σημερινούς συσχετισμούς είναι σαν να λέμε «ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι».
«Ο λαός σε κάθε χώρα να πετάξει την άρχουσα τάξη που τον καταπιέζει και τον εκμεταλλεύεται και βεβαίως με τους λαούς και με κυβερνήσεις φιλολαικές θα μπορούσαμε να έχουμε ισότιμες σχέσεις. Αυτό είναι το όραμα και η πρόταση του ΚΚΕ» πρόσθεσε.
Υπογράμμισε ότι μοναδικό ανάχωμα ενάντια στον φασισμό και την ακροδεξιά εκτός από την ισχυροποίηση των εργατικών και κομμουνιστικών κομμάτων και την ενίσχυση του ΚΚΕ -που είναι βασικός όρος- είναι η κοινωνική συμμαχία ενάντια στα μονοπώλια και τον καπιταλισμό.
Κάλεσε τον λαό και τη νεολαία να απομονώσουν τους φασίστες, ιδιαίτερα στους χώρους δουλειάς «όπου οι φασίστες είναι τα τσιράκια της εργοδοσίας».
Επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για την καθυστέρηση στη δίκη της Χρυσής Αυγής, διότι «έχει αμελήσει να επιλύσει ζητήματα των δικαστών που αφορούν στην διεξαγωγή της δίκης», αναφέροντας χαρακτηριστικά «αυτή η δίκη έχει κρατήσει τρία χρόνια περισσότερο απ’ ότι κράτησε η Δίκη της Νυρεμβέργης».
Είπε ότι εκλεγεί ξανά ο Αλ. Τσίπρας «θα συνεχίσει τον αντιλαϊκό κατήφορο, την βρώμικη δουλειά που έχει αναλάβει για λογαριασμό των εχθρών του λαού μας, και σε τελευταία ανάλυση των εχθρών της Ελλάδας» και «φυσικά αντίστοιχα και ο Μητσοτάκης θα συνεχίσει βρώμικη δουλειά εκεί που την άφησε η ΝΔ ή εδώ που θα την έχει αφήσει ο Τσίπρας».
«Αναρωτιέμαι αφού γιατί στο μέλλον πρόκειται να συγκυβερνήσουν διότι έχουν ίδιες στρατηγικές, δεν κυβερνούν από τώρα» είπε ο Δ. Κουτσούμπας σημειώνοντας ότι «όταν το λέμε αυτό λένε «εμεις ποτέ με τη δεξιά». Θα τους θυμίσουμε ότι τα ίδια έλεγε και το ΠΑΣΟΚ όταν του λέγαμε ότι θα κυβερνήσει με την ΝΔ και βεβαίως επαληθεύτηκε πάλι μόνο το ΚΚΕ γιατί συγκυβέρνησαν πολλά χρόνια, έφεραν μαζί τα μνημόνια και ακόμα συγκυβερνούν και συνεργάζονται».
Απαντώντας στο «μεταφυσικό», όπως είπε, ερώτημα «τι θα ρωτούσε τον Λένιν αν τον συναντούσε» είπε ότι από τον Λένιν του οποίου η θεωρία, οι βασικές αρχές και η στρατηγική που επεξεργάστηκε είναι «βασικός οδηγός και σήμερα» θα ζητούσε «να δώσει περισσότερα στοιχεία για την ιστορία της Κομμουνιστικής Διεθνούς».
«Θα του ζητούσα να μου πει την άποψη του, αφου μελετούσε τις σημερινές συνθήκες, για τις επεξεργασίες του ΚΚΕ σχετικά με τις αιτίες ανατροπής της πρώτης προσπάθειας σοσιαλιστικής οικοδόμησης και πως βλέπει τις εκτιμήσεις του Κόμματος» πρόσθεσε ο Δ. Κουτσούμπας καταλήγοντας «ο Λένιν με μεγάλη οξυδέρκεια θα μπορούσε να αναλύσει καταστάσεις που οδήγησαν και στη διαστρέβλωση αρχών και στις αιτίες των ανατροπών που τις βιώνει αρνητικά ολόκληρη η ανθρωπότητα».
ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μοιράσου το άρθρο:

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:ΕπανάστασηΚουτσούμπας
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Eurovision: Στον τελικό του Σαββάτου Ελλάδα και Κύπρος (video)
Επόμενο άρθρο Tη Huawei ετοιμάζεται να αποκλείσει ο Τραμπ από την Αμερικανική αγορά

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Νετανιάχου: Αναβάλει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα για μία εβδομάδα
8 ώρες ago
Τουρκία: Δημοσίευσε χάρτη με θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο
8 ώρες ago
Τορίνο: Ξύπνησε από την καταστολή ο 15χρονος μετά τη μεταμόσχευση ήπατος
10 ώρες ago
Ξεκινά η έξοδος των αδειούχων του Αυγούστου από την Αττική – Πληρότητα 100% σε πλοία και λεωφορεία
10 ώρες ago
Παλαιό Φάληρο: Στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα η 32χρονη μητέρα του νεκρού κοριτσιού
10 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Σημαντική μείωση του κόστους ρεύματος για τα ελληνικά πανεπιστήμια

Για τη σημαντική οικονομική ωφέλεια που θα έχουν τα ελληνικά ΑΕΙ από τη μείωση στο…

Ελένη Ευσταθίου

Π. Λαφαζάνης: “Μέγας Αρχιπραξικοπηματίας και μέγας μυθομανής ο Παυλόπουλος”-Α. Μητρόπουλος: “Κατέστρεψε το Κοινωνικό Κράτος ο Τσίπρας, έχει ρόλο να παίξει”

Π. Λαφαζάνης: «Μέγας Αρχιπραξικοπηματίας» ο Παυλόπουλος και «μέγας μυθομανής» Α. Μητρόπουλος: Έχει ρόλο ο Τσίπρας να…

News Room

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή "σχολιάζοντας την επικαιρότητα…

News Room

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕΛΛΑΔΑ

Ασφαλτοστρώνεται σήμερα η Εγνατία

News Room
ΕΚΠΟΜΠΕΣΕΛΛΑΔΑ

TisimΒενη στην Ιερά Μονή Αγίας Θεοδώρας

News Room
ΕΛΛΑΔΑ

Στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ οι αγρότες της Θεσσαλονίκης

News Room
ΕΛΛΑΔΑ

Η γυναίκα που συνελήφθη είναι η μητέρα του νεκρού κοριτσιού στο Παλαιό Φάληρο – «Το παιδί χτύπησε στο κεφάλι στο μπάνιο»

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?