Δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες από τα φαρμακεία κάθε εβδομάδα

Όπως ανακοίνωσε (19/3) ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, η Ελλάδα γίνεται η πρώτη χώρα που θα εφαρμόσει την καθολική δωρεάν παροχή self-test σε όλους τους πολίτες.

Κάθε πολίτης θα μπορεί να προμηθεύεται από το φαρμακείο δωρεάν, ένα self-test την εβδομάδα. Τα rapid test αυτά θα είναι διαθέσιμα σύντομα στα φαρμακεία με αποτέλεσμα να μπορούμε δυνητικά να φτάσουμε τα 10.000.000 test την εβδομάδα.

Τι είναι τα self rapid test
Τα self test είναι στην ουσία rapid test για τον κορονοϊό, τα οποία μπορούν να πραγματοποιούν οι πολίτες χωρίς τη βοήθεια ιατρονοσηλευτικού προσωπικού στο σπίτι. Πρόκειται για τεστ αντιγόνου που δεν απαιτούν ειδικό εξοπλισμό προκειμένου να διενεργηθούν και δίνουν αποτέλεσμα σε διάστημα 15 με 30 λεπτά με τη δειγματοληψία.Σύμφωνα με οδηγίες του γερμανικού Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ, οι λωρίδες που υπάρχουν στο κουτί των self test περιλαμβάνουν αντισώματα αντιγόνου που ενεργοποιούν κάποιο συγκεκριμένο ένζυμο.

Στην περίπτωση που το τεστ κορονοϊού βγει θετικό, τότε θα παράξει μια εμφανή χρωστική. Τα rapid test τέτοιου τύπου είναι ιδανικά για τον εντοπισμό υψηλού ιικού φορτίου, όταν και ο κορονοϊός είναι ιδιαίτερα μεταδοτικός.
Σύμφωνα με οδηγίες του γερμανικού Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ, οι λωρίδες που υπάρχουν στο κουτί των self test περιλαμβάνουν αντισώματα αντιγόνου που ενεργοποιούν κάποιο συγκεκριμένο ένζυμο.

Στην περίπτωση που το τεστ κορονοϊού βγει θετικό, τότε θα παράξει μια εμφανή χρωστική. Τα rapid test τέτοιου τύπου είναι ιδανικά για τον εντοπισμό υψηλού ιικού φορτίου, όταν και ο κορονοϊός είναι ιδιαίτερα μεταδοτικός.

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε:

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας να ισχύει, από το Σάββατο 20 Μαρτίου 2021, ενιαία σε όλη την επικράτεια από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί και καθ’ όλη την διάρκεια της εβδομάδας.
Παράλληλα από τη Δευτέρα 22 Μαρτίου θα επαναλειτουργήσουν τα κομμωτήρια και τα κέντρα περιποίησης άκρων τηρουμένων όλων των ήδη υφιστάμενων αυστηρών πρωτοκόλλων.
Η επαναλειτουργία των υπαίθριων αρχαιολογικών χώρων έως 3 άτομα, εκτός αν αφορά σε οικογένειες, με υποχρεωτική χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων με χρήση sms 6 και χωρίς τη χρήση οχήματος, καθώς επίσης και η λειτουργία των δημοσίων πάρκων έως 3 άτομα ,εκτός αν αφορά σε οικογένειες, με υποχρεωτική χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων και πάλι με χρήση sms 6 και χωρίς τη χρήση οχήματος. Επομένως, όπως υπογράμμισε, ο κ. Χαρδαλιάς, επιτρέπονται οι επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους και σε πάρκα χωρίς χρήση αυτοκινήτου ή μηχανής αλλά μόνο ή με τα πόδια ή με ποδήλατο, ό,τι ισχύει δηλαδή έως σήμερα για το sms 6.
Η τέλεση λειτουργίας στον καθεδρικό ναό εκάστου δήμου με αναλογία ενός πιστού ανά 25 τ.μ και με όριο τους 20 πιστούς και με υποχρεωτική χρήση της μάσκας καθώς και υποχρεωτικό testing με ευθύνη της οικείας ιεράς μητροπόλεως σε ιερείς και ψάλτες για τις ακόλουθες τρεις θρησκευτικές τελετές: την Κυριακή της Ορθοδοξίας 21 Μαρτίου, τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου 25 Μαρτίου, και τους δεύτερους χαιρετισμούς της Θεοτόκου 26 Μαρτίου. Η έναρξη ισχύος για την τέλεση των λειτουργιών είναι από 21 Μαρτίου.
Ακόμη αποφασίστηκε να επιτραπεί η ερασιτεχνική αλιεία είτε από πλωτό μέσο μήκους έως 8 μέτρων είτε από την παραλία για τους διαμένοντες σε παραθαλάσσιους και μόνο δήμους και με τη χρήση του κωδικού 6 προσεγγίζοντας δηλαδή πεζή ή με ποδήλατα και με τα απαραίτητα βέβαια συνοδευτικά έγγραφα στην περίπτωση ιδιοκτητών σκαφών, το Ε9 που αποδεικνύει την ιδιοκτησία του σκάφους.
Με πληροφορίες από την αίθουσα σύνταξης

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. δωρεαν???ποιος κανει την δωρεα!!!! ποιος θα πληρωσει ολα αυτα τα διαβολοψευτοτεστ?τα εκανε καποιος δωρεα στο κρατος?η μερκελ ο βασιλης ,ο σορος?ποιος ποιοι ,μην παραπλανατε τον κοσμο εμεις θα τα πληρωσουμε παλι και παλι και παλι ,,οπως και που κτισαμ ετους φιλους εργοστασιο παραγωγης μασκων!!!!!! που το ηξεραν και ειχαν ετοιμη την παραγγελια μηχανηματων απο που ειπαμε?απο την Κινα!!!!συμπτωση και αυτο ???τωρα καταλαβαινουμε καλα τι κανουν ολοι αυτοι με το που βγαινουν τρεχουν στην Κινα ,μπιζνες κανουν,,εις βαρος παντα του λαου!!!!,και αυτοι θα κερδιζουν,οπως πληρωσαμε και τον σαρσ τα εμβολια οπως και με την νοβαρτις οπως παντα ,οπως τα γενοσημα ειναι πιο ακριβα και ποις ηταν ο υπουργος τοτε για θυμηστε μας!!!!,,