Τρίτη, 17 Ιούν 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Σαν σήμερα Τσίπρας και Ζάεφ υπογράφουν τη Συμφωνία των Πρεσπών και η ΠΓΔΜ γίνεται «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας»
Η Ελλάδα υποχώρησε κατά τρεις θέσεις στη διεθνή κατάταξη ανταγωνιστικότητας του IMD
Θαλάσσιος Χωροταξικός Σχεδιασμός – Τι απαντά η Αθήνα στους χάρτες της Άγκυρας
Θεσσαλονίκη: Γονείς παράτησαν το μωρό τους στο μπαλκόνι και πήγαν για ύπνο
O χάρτης του gov.gr με ασφαλή σημεία συγκέντρωσης στην Ελλάδα σε έκτακτη ανάγκη
Θρίλερ με την εσπευσμένη επιστροφή Τραμπ στην Ουάσινγκτον: «Δεν γύρισα για εκεχειρία μεταξύ Ισραήλ και Ιράν, είναι κάτι μεγαλύτερο από αυτό»
Σφοδρή πυραυλική επίθεση της Ρωσίας στο Κίεβο
Σήμερα η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στο Πολεμικό Μουσείο
Πέμπτη νύχτα τρόμου σε Ιράν και Ισραήλ: Ήχησαν σειρήνες στο Τελ Αβίβ
Δύσκολη πρόκριση για Τσιτσιπά στο Χάλε, στο ντεμπούτο με Ιβανίσεβιτς
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διπλωματικός «πυρετός» της Αθήνας για τα ελληνοτουρκικά εν όψει Πράγας

3 έτη ago
Κοινοποίηση
5 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση

Στις 6 Οκτωβρίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα… συνυπάρξουν στην Πράγα, όπου θα διεξαχθεί η Σύνοδος της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει ξεκαθαρίσει ότι είναι ανοιχτός σε μία συνάντηση με τον πρόεδρο της Τουρκίας, ο οποίος, ωστόσο, δεν δείχνει διατεθειμένος να ρίξει τους τόνους, όπως φάνηκε και από τις τελευταίες δηλώσεις του, το βράδυ της Τρίτης (04.10.2022). “Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας ζητά βοήθεια από τις ΗΠΑ. Για ποιο πράγμα ζητά βοήθεια; Εναντίον της Τουρκίας. Ό,τι κι αν κάνετε, θα κάνουμε πάντα ό,τι χρειάζεται και είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε”, είπε χαρακτηριστικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε τελετή απονομής βραβείων.Όπως έγραφε η «Καθημερινή της Κυριακής», την περασμένη Πέμπτη, στο πλαίσιο προπαρασκευαστικής συνάντησης εκπροσώπων των μετεχουσών χωρών εν όψει της Συνόδου, βρέθηκαν στις Βρυξέλλες η επικεφαλής του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού, Ελένη Μπούρα, και ο Τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών, Φαρούκ Καϊμακτσί. Ομως, ο Τούρκος αξιωματούχος φέρεται να απέφυγε κάθε συζήτηση ουσίας και πολύ περισσότερο κάθε προσπάθεια διερεύνησης της πιθανότητας ενός τετ α τετ μεταξύ των κ. Μητσοτάκη και Ερντογάν, περιοριζόμενος σε έναν τυπικό κοινωνικό χαιρετισμό.«Φυσικός μας χώρος, παραμένει ο δυτικός κόσμος και πυξίδα μας το διεθνές δίκαιο και η δημοκρατία», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σήμερα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, και «γι’ αυτό αντιστεκόμαστε στην καταπάτηση των συνόρων και στην αναβίωση αυτοκρατορικών οραμάτων που πρόθυμα κάποιοι θα ήθελαν να μιμηθούν στην γειτονιά μας. Αυτές οι ανιστόρητες ορέξεις και απειλές συντρίβονται στις κόκκινες γραμμές μας. Δημιουργούμε αναχώματα στην προσπάθεια της Μόσχας να μετατρέψει την ενέργεια σε όπλο».

Για την επιθετική ρητορική και προκλητικότητα της Τουρκίας ενημέρωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης λίγες ώρες αργότερα τη διακομματική αντιπροσωπεία της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, κατά τη συνάντηση τους στο Μέγαρο Μαξίμου. Επικεφαλής της αντιπροσωπείας ήταν ο πρόεδρος της επιτροπής στρατιωτικών υποθέσεων, Άνταμ Σμιθ, ενώ το παρών έδωσε και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζορτζ Τσούνης.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι είναι απαράδεκτη η αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας και πως η χώρα μας δεν πρόκειται να δεχθεί παραβίαση της κυριαρχίας ή των κυριαρχικών της δικαιωμάτων. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι οι θέσεις της Ελλάδας εδράζονται στο διεθνές δίκαιο, το δίκαιο της θάλασσας και στις αρχές της καλής γειτονίας και επαναβεβαίωσε την πάγια θέση της χώρας μας υπέρ της συνεννόησης και του διαλόγου με βάση το πλαίσιο αυτό.

Βρυξέλλες: Ο Ερντογάν ακολουθεί συγκεκριμένη «ατζέντα»
Ευρωπαϊκός αξιωματούχος είπε στο MEGA ότι όλες οι κινήσεις της Τουρκίας, τόσο σε επίπεδο ρητορικής, όσο και στην πράξη, δείχνουν ότι ο Ερντογάν ακολουθεί ένα συγκεκριμένο μοτίβο.

Ο αξιωματούχος τόνισε ότι το 2019 οι Τούρκοι υπέγραψαν το τουρκολιβυκό μνημόνιο έχοντας κάτι στο μυαλό τους, διότι έρχονται το 2022 να το ενισχύσουν στην ίδια λογική. Σε επίπεδο ρητορικής κλιμακώνουν συνεχώς τις προκλήσεις έχοντας ως στόχο την αμφισβήτηση της κυριαρχίας των ελληνικών νησιών.

Το θέμα της Τουρκίας μπορεί να τεθεί στη σύνοδο κορυφής στην Πράγα, αλλά σίγουρα -είπε ο αξιωματούχος- η Τουρκία θα στριμωχτεί σε δυο εβδομάδες από τώρα στη σύνοδο των ΥΠΕΞ στο Λουξεμβούργο, όπου η ατζέντα για την Τουρκία είναι βαριά.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:ΜητσοτάκηςΤουρκία
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Politico – Ευρωπαϊκή Ένωση: Συμφωνία για πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο – Το 8ο πακέτο κυρώσεων
Επόμενο άρθρο Κάμερες «αναμένες» στις λεωφορειολωρίδες

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σαν σήμερα Τσίπρας και Ζάεφ υπογράφουν τη Συμφωνία των Πρεσπών και η ΠΓΔΜ γίνεται «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας»
1 ώρα ago
Η Ελλάδα υποχώρησε κατά τρεις θέσεις στη διεθνή κατάταξη ανταγωνιστικότητας του IMD
2 ώρες ago
Θαλάσσιος Χωροταξικός Σχεδιασμός – Τι απαντά η Αθήνα στους χάρτες της Άγκυρας
3 ώρες ago
Θεσσαλονίκη: Γονείς παράτησαν το μωρό τους στο μπαλκόνι και πήγαν για ύπνο
3 ώρες ago
O χάρτης του gov.gr με ασφαλή σημεία συγκέντρωσης στην Ελλάδα σε έκτακτη ανάγκη
4 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή "σχολιάζοντας την επικαιρότητα…

News Room

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Ο Στέφανος Κασσελάκης στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα»

Καλεσμένος στην εκπομπή του Στέργιου Καλόγηρου ο πρόεδρος του κόμματος «Κίνημα Δημοκρατίας», Στέφανος Κασσελάκης σε…

News Room

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Κώστας Καραγκούνης στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Κώστας Καραγκούνης στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή σχολιάζοντας…

News Room

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θρίλερ με την εσπευσμένη επιστροφή Τραμπ στην Ουάσινγκτον: «Δεν γύρισα για εκεχειρία μεταξύ Ισραήλ και Ιράν, είναι κάτι μεγαλύτερο από αυτό»

News Room
ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σήμερα η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στο Πολεμικό Μουσείο

News Room
ΕΛΛΑΔΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο πόλεμος «φτάνει» στην αντλία: Πάνω από 2 ευρώ η αμόλυβδη

News Room
ΕΛΛΑΔΑ

Αποχωρεί από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Γιώργος Τσίπρας – Η επιστολή παραίτησής του

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?