Τετάρτη, 18 Ιούν 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Στη Θεσσαλονίκη για το Flyover η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών
Χαρδαλιάς: Δεν μπορούμε να δεχτούμε πλέον γειτονιές χωρίς βασικές υποδομές
Πληθαίνουν τα σημάδια ότι ο Τραμπ ετοιμάζει επίθεση των ΗΠΑ στο Ιράν – Συγκεντρώνει δυνάμεις στη Μέση Ανατολή
Θερινές εκπτώσεις 2025: Πότε αρχίζουν 
Κυριάκος Μητσοτάκης: Τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Βασιλιά της Ιορδανίας και τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων
Χατζηθεοδοσίου για τη σύγκρουση Ισραήλ με Ιράν: Τεράστιοι οι κίνδυνοι για την παγκόσμια και ελληνική οικονομία
Παραιτήθηκε από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ ο Γιώργος Τσίπρας 
Μάιος 2025: Πρωτογενές πλεόνασμα 5,35 δισ. ευρώ και αύξηση 7% στα φορολογικά έσοδα
Συνάντηση Μητσοτάκη με την πρόεδρο του Yale: «Να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο τη συνεργασία μας»
Τέμπη: Σήμερα η συζήτηση και η ψήφιση των προτάσεων για Προανακριτική Επιτροπή – Στο κάδρο Καραμανλής και Σπίρτζης
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαμαρτυρία για τις καταλήψεις “Παρεμβάσεις” στη Θεσσαλονίκη

6 έτη ago
Κοινοποίηση
4 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση

Λίγες ημέρες μένουν για την εκπνοή του τελεσίγραφου που έδωσε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε όσους έχουν προχωρήσει σε παράνομες καταλήψεις δημόσιων ή ιδιωτικών κτηρίων και η κατάσταση μοιάζει έκρυθμή μιας και η επομένη μέρα λήξης της διορίας, είναι η 6 Δεκέμβρη, επέτειος της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μετά και το πέρας της 17 Νοέμβρη αλλά και μιας σειράς επιχειρήσεων της αστυνομίας σε κτήρια που τελούσαν υπό κατάληψη κυρίως στην Αθήνα εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Καλούνται όσοι παρανόμως έχουν καταλάβει κτήρια, δημόσια ή ιδιωτικά, να τα εκκενώσουν. Εάν σε αυτά στεγάζονται αιτούντες άσυλο ή υπήκοοι τρίτων χωρών, να ενημερωθούν ότι θα μεταφερθούν σε δομές παραμονής της ενδοχώρας. Για τον σκοπό της μετακίνησης, θα επικοινωνήσουν μαζί τους, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Εάν τα κτήρια είναι ιδιωτικά, για να παραμείνουν οι σημερινοί καταληψίες χρειάζεται να έρθουν σε επαφή με τους ιδιοκτήτες και να συμφωνήσουν σε όρους μίσθωση».

Η απάντηση των αναρχικών

Το τελεσίγραφο του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη δεν έμεινε αναπάντητο από τις αναρχικές ομάδες οι οποίες προχώρησαν σε μια σειρά διαμαρτυριών και «παρεμβάσεων» ακόμη και στο σπίτι του υπουργού, στέλνοντας μήνυμα ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσουν. Στο κείμενο τους σε σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου υπερασπιζόμενοι τις καταλήψεις αναφέρουν: «…γιατί οι χώροι μας είναι αγκάθια απέναντι στην επέλαση του εθνικισμού και της αντιμεταναστευτικής φρενίτιδας, είναι οι τόποι όπου αναπτύσσονται οι αξίες του αγώνα, της αλληλεγγύης, του αντιφασισμού, αντιρατσισμού, αντισεξισμού, είναι τα εργαστήρια της αυτοοργάνωσης, της συλλογικοποίησης και της αντίστασης….».

«Παρεμβάσεις» στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη οι αναρχικές συλλογικότητες προχώρησαν σε μικροφωνικές διαμαρτυρίες, πορείες γειτονιάς και «παρεμβάσεις» κυρίως σε δημοτικά κτήρια, ενώ ομάδα από την κατάληψη της «ΥΦΑΝΕΤ» σε μια συντονισμένη κίνηση βρέθηκε την περασμένη Δευτέρα στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης και θέλησε να διαβάσει κείμενο στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Στο σημείο βρέθηκαν αστυνομικές δυνάμεις, προτάθηκε στου συγκεντρωμένους να κάνουν μια αντιπροσωπεία για να ανέβει στην αίθουσα και να διαβάσει το κείμενο με τα αιτήματά τους κάτι που όμως δεν έγινε αποδεκτό καθώς ήθελαν να ανέβουν όλοι μαζί προκειμένου να μην «στοχοποιηθεί» η αντιπροσωπεία και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Σε μια ακόμη «παρέμβαση» έγραψαν συνθήματα και πέταξαν τρικάκια στο κτήριο τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου στην οδό Αγγελάκη.

Συγκεντρώσεις μέσα στην εβδομάδα

Σήμερα Τρίτη η «Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης» μέλος της «Αναρχικής Ομοσπονδίας» έχει κάλεσμα για συγκέντρωση στις 6.00 το απόγευμα στο πάρκο έξω από το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και την ίδια ώρα την Πέμπτη 5/12 στο Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας.

«ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ – ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΩΣ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ – ΠΟΡΕΙΕΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ AΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΕΚΚΕΝΩΣΗ» γράφουν στο κάλεσμά τους για τις συγκεντρώσεις.
Στο μεταξύ Ομάδα φοιτητών βρέθηκε στην εκδήλωση για τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου της Γ’ δημοτικής κοινότητας, στην περιοχή της Άνω Πόλης
Κρατώντας πανό διαμαρτυρίας, ομάδα φοιτητών βρέθηκε στην εκδήλωση για τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου της Γ’ δημοτικής κοινότητας, στην περιοχή της Άνω Πόλης, στη Θεσσαλονίκη.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:Αναρχικοίδιαμαρτυρία
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Στις Βρυξέλλες αύριο ο Δένδιας
Επόμενο άρθρο Εορταστική ατμόσφαιρα στην Άνω Πόλη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στη Θεσσαλονίκη για το Flyover η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών
5 λεπτά ago
Χαρδαλιάς: Δεν μπορούμε να δεχτούμε πλέον γειτονιές χωρίς βασικές υποδομές
6 λεπτά ago
Πληθαίνουν τα σημάδια ότι ο Τραμπ ετοιμάζει επίθεση των ΗΠΑ στο Ιράν – Συγκεντρώνει δυνάμεις στη Μέση Ανατολή
28 λεπτά ago
Θερινές εκπτώσεις 2025: Πότε αρχίζουν 
48 λεπτά ago
Κυριάκος Μητσοτάκης: Τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Βασιλιά της Ιορδανίας και τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων
1 ώρα ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή "σχολιάζοντας την επικαιρότητα…

News Room

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Ο Στέφανος Κασσελάκης στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα»

Καλεσμένος στην εκπομπή του Στέργιου Καλόγηρου ο πρόεδρος του κόμματος «Κίνημα Δημοκρατίας», Στέφανος Κασσελάκης σε…

News Room

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Κώστας Καραγκούνης στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Κώστας Καραγκούνης στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή σχολιάζοντας…

News Room

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραιτήθηκε από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ ο Γιώργος Τσίπρας 

News Room
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Μητσοτάκη με την πρόεδρο του Yale: «Να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο τη συνεργασία μας»

News Room
ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τέμπη: Σήμερα η συζήτηση και η ψήφιση των προτάσεων για Προανακριτική Επιτροπή – Στο κάδρο Καραμανλής και Σπίρτζης

News Room
ΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επαναπατρίστηκαν οι 105 Έλληνες από το Ισραήλ με αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?