Διάσωση 76 αλλοδαπών σε Σάμο και Ρόδο

Συνολικά 76 αλλοδαποί διασώθηκαν από στελέχη του Λιμενικού Σώματος στα νερά του Αιγαίου τις τελευταίες ώρες.

Ειδικότερα, στον εντοπισμό και τη διάσωση 65 αλλοδαπών προέβησαν, σήμερα τα ξημερώματα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ανοιχτά της Σάμου..

Ειδικότερα, Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βόρεια ν. Σάμου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα ανωτέρω πλοίου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των επιβαινόντων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Βαθέος ν. Σάμου.

Επίσης, Στον εντοπισμό 11 αλλοδαπών χθες το βράδυ, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ρόδου, καθώς επίσης και στη σύλληψη ενός 37χρονου αλλοδαπού εξ΄ αυτών, ως κυβερνήτη του σκάφους.

Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ρόδου για την ύπαρξη Ι/Φ σκάφους στην θαλάσσια περιοχή “Φαληράκι” Ρόδου με αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Άμεσα στο σημείο έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς, τα οποία εντόπισαν το εν λόγω Ι/Φ αγκυροβολημένο, ο κυβερνήτης του οποίου δήλωσε μηχανική βλάβη.

Με τη συνδρομή του Τ/Χ “ΦΑΛΗΡΑΚΙ ΣΚΑΪ” Ν.Ρ. 624, το Ι/Φ ρυμουλκήθηκε συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στο λιμένα του νέου καρνάγιου Ρόδου και αποβίβασε με ασφάλεια τους 11 αλλοδαπούς.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκε το Ι/Φ σκάφος.