Δεξίωση του ΠτΔ προς τιμήν του Διπλωματικού Σώματος (video)

[ad_1]

Την καθιερωμένη ετήσια δεξίωση στα μέλη του διπλωματικού σώματος παρέθεσε σήμερα ο Προκόπης Παυλόπουλος στο Προεδρικό Μέγαρο, παρουσία του πρωθυπουργού και υπουργού Εξωτερικών Αλέξη Τσίπρα και σύσσωμης της πολιτικής και διπλωματικής ηγεσίας του Υπουργείου Εξωτερικών και ειδικότερα, του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Κατρούγκαλου, και των υφυπουργών Εξωτερικών Μάρκου Μπόλαρη και Τέρενς Κουίκ, καθώς και του γενικού γραμματέα του ΥΠΕΞ Δημήτρη Παρασκευόπουλου.
Την δεξίωση τίμησαν με την παρουσία τους περισσότεροι από 90 πρέσβεις, επικεφαλής διπλωματικών αποστολών στην Αθήνα, οι οποίοι είχαν θερμή χειραψία και σύντομη στιχομυθία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Μεγάλη, επίσης, ήταν η προσέλευση μελών του Υπουργικού Συμβουλίου, καθώς και πολλών πρέσβεων επί τιμή.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν οι συζητήσεις στα «πηγαδάκια» μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας, του πρωθυπουργού και διπλωματών.
Από τα χαρακτηριστικότερα στιγμιότυπα της δεξίωσης ήταν η σύντομη συζήτηση του πρωθυπουργού με τον υπουργό Εθνικής ‘Αμυνας Ευάγγελο Αποστολάκη, τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ και τους αρχηγούς των επιτελείων, παρουσία και του πρώην πρόεδρου της Βουλής και πρώην προέδρου της ΝΔ Ευάγγελου Μεϊμαράκη.
Υπενθυμίζεται, ότι την Τετάρτη ο κ. Αποστολάκης μεταβαίνει στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχει στη διήμερη Σύνοδο Υπουργών ‘Αμυνας του ΝΑΤΟ, στο περιθώριο της οποίας αναμένεται να έχει υψηλόβαθμες συναντήσεις.

Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]