Τρίτη, 17 Ιούν 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Νέος γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας ο Κώστας Σκρέκας – «Είμαστε ένα κόμμα ανοικτό σε νέες ιδέες και νέα πρόσωπα»
Βρεφονηπιακοί σταθμοί ΔΥΠΑ: Πότε λήγει η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων
Μητσοτάκης: Ομιλία στη Βουλή θα δώσει αύριο στα πλαίσια της Προανακριτικής
Επίδομα αδείας 2025: Πότε θα δοθεί
Έντονη αντίδραση του ΥΠΕΞ για τον τουρκικό χάρτη του θαλάσσιου χωροταξικού σχεδιασμού
Τα οφέλη από την πρόωρη αποπληρωμή του δημόσιου χρέους
Πιερρακάκης: Η Ελλάδα μπορεί να ηγηθεί στη νέα εποχή της μακροζωίας
Ο Γενικός δείκτης σημείωσε πτώση 0.05%
Βούλη: Αύριο η ψηφοφορία για την προανακριτική επιτροπή – Με αποχή προειδοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ
Περισσότερα από 180 εκατ. για τη στήριξη νέων γονέων και ευάλωτων νοικοκυριών το α΄πεντάμηνο
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γαλλικές εκλογές: Οριακή διαφορά Μακρόν και Μελανσόν

3 έτη ago
Κοινοποίηση
4 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση

Ο πρώτος γύρος ξεκινά σήμερα Κυριακή, 12 Ιουνίου. Ο Ζαν Λικ Μελανσόν, βετεράνος της Αριστεράς, πιστεύει και ελπίζει ότι αυτήν τη φορά τα πράγματα θα κυλήσουν διαφορετικά. Στις Προεδρικές εκλογές συγκέντρωσε στον πρώτο γύρο ένα εντυπωσιακό ποσοστό του 22%, αλλά βρέθηκε στην τρίτη θέση. «Εκλέξτε με πρωθυπουργό» είναι τώρα το προεκλογικό του σύνθημα.

Ο Μελανσόν κατάφερε μετά τις προεδρικές να συνενώσει πίσω του την κατακερματισμένη Αριστερά με τους ταπεινωμένους Σοσιαλιστές, τους Οικολόγους, τους Πράσινους και τους Κομμουνιστές.

Αυτή η νέα «Λαϊκή Οικολογική και Κοινωνική Ένωση» βρίσκεται σε ανοδική πορεία όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις. Στην θεωρητική περίπτωση που πάρει την πλειοψηφία, ο Μακρόν θα αναγκάζονταν να διορίσει πρωθυπουργό από αυτό το στρατόπεδο.

Με αυτόν τον μοχλό εξουσίας διαφημίζεται ο Μελανσόν στοχευμένα και εμφανίζεται ως αντίπαλος του Γάλλου προέδρου. Με αυτόν τον τρόπο προσπαθεί να δώσει ώθηση στον προεκλογικό αγώνα, αλλά φαίνεται σαν να χτυπά στον αέρα. Γιατί ο Μακρόν δεν φαίνεται διατεθειμένος να αφιερώσει χρόνο και κόπο στην προεκλογική εκστρατεία και αφήνει στον αντίπαλό του ελεύθερο το πεδίο.

Εάν ο συνασπισμός του Μακρόν, Ensemble!, διατηρήσει τον έλεγχο, ο πρόεδρος θα είναι σε θέση να υλοποιήσει την ατζέντα του όπως πριν. Ωστόσο, παρατηρητές πιστεύουν ότι το κόμμα και οι σύμμαχοι του Μακρόν ενδέχεται να δυσκολεύονται να λάβουν απόλυτη πλειοψηφία – ο μαγικός αριθμός των 289 εδρών – αυτή τη φορά.

Μια κυβέρνηση με μεγάλη, αλλά όχι απόλυτη, πλειοψηφία θα εξακολουθεί να είναι σε θέση να κυβερνήσει, αλλά μόνο με διαπραγματεύσεις με τους βουλευτές.

Αν και ο συνασπισμός του Μελέντσον ενδέχεται να κερδίσει περισσότερες από 200 έδρες, οι τρέχουσες προβλέψεις δίνουν στην αριστερά ελάχιστες πιθανότητες να κερδίσει πλειοψηφία. Ο Μακρόν και οι σύμμαχοί του αναμένεται να κερδίσουν μεταξύ 260 και 320 εδρών, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Ο Μακρόν θα έχει σημαντικές εξουσίες στην εξωτερική πολιτική ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα αυτής της δημοσκόπησης. Ωστόσο, μια κακή εμφάνιση για το συνασπισμό του θα μπορούσε να αποτελέσει αγκάθι στο πλευρό του για το υπόλοιπο της δεύτερης πενταετούς θητείας του. Αυτό μπορεί να αποδειχθεί καταστροφικό για την ατζέντα του προέδρου, η οποία περιλαμβάνει μειώσεις φόρων, μεταρρύθμιση της κοινωνικής πρόνοιας και αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης.

«Εάν ο Μακρόν χάσει τον έλεγχο, θα είναι ένας ταλαντευόμενος πρόεδρος – κυρίως υπεύθυνος εξωτερικών υποθέσεων, άμυνας και Ευρώπης. Ωστόσο, βασικά οικονομικά και εσωτερικά ζητήματα θα αποφασιστούν από την κυβέρνηση. Και αν είναι ο συνασπισμός του Μελέντσον θα είναι πολύ εχθρικός στην ατζέντα του»,δήλωσε ο Olivier Rozenberg, Αναπληρωτής Καθηγητής νομοθετικών σπουδών στο πανεπιστήμιο Sciences Po.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:ΓαλλίαΕκλογές
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Τουρκική ακταιωρός παραβίασε τα ελληνικά χωρικά ύδατα δίπλα στα Ίμια
Επόμενο άρθρο Μπάιντεν: O Ζελένσκι δεν ήθελε να ακούσει τις προειδοποιήσεις των ΗΠΑ για την εισβολή των Ρώσων

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Νέος γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας ο Κώστας Σκρέκας – «Είμαστε ένα κόμμα ανοικτό σε νέες ιδέες και νέα πρόσωπα»
2 λεπτά ago
Βρεφονηπιακοί σταθμοί ΔΥΠΑ: Πότε λήγει η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων
44 λεπτά ago
Μητσοτάκης: Ομιλία στη Βουλή θα δώσει αύριο στα πλαίσια της Προανακριτικής
1 ώρα ago
Επίδομα αδείας 2025: Πότε θα δοθεί
2 ώρες ago
Έντονη αντίδραση του ΥΠΕΞ για τον τουρκικό χάρτη του θαλάσσιου χωροταξικού σχεδιασμού
2 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή "σχολιάζοντας την επικαιρότητα…

News Room

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Ο Στέφανος Κασσελάκης στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα»

Καλεσμένος στην εκπομπή του Στέργιου Καλόγηρου ο πρόεδρος του κόμματος «Κίνημα Δημοκρατίας», Στέφανος Κασσελάκης σε…

News Room

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Κώστας Καραγκούνης στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Κώστας Καραγκούνης στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή σχολιάζοντας…

News Room

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιερρακάκης: Η Ελλάδα μπορεί να ηγηθεί στη νέα εποχή της μακροζωίας

News Room
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βούλη: Αύριο η ψηφοφορία για την προανακριτική επιτροπή – Με αποχή προειδοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ

News Room
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυγενάκης για την δόμηση στους οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων: «Ανάγκη για ισορροπία μεταξύ θεσμικής τάξης και κοινωνικής δικαιοσύνης»

News Room
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης: Ανησυχούμε για τον οικονομικό αντίκτυπο του πολέμου στη Μέση Ανατολή 

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?