Γάζα: Πυρ από άρματα μάχης και αντίποινα με ρουκέτες

[ad_1]

Πέντε ρουκέτες εκτοξεύθηκαν τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή από τη Λωρίδα της Γάζας προς το Ισραήλ και, σε αντίποινα, άρματα μάχης του ισραηλινού στρατού έπληξαν ανοίγοντας πυρ με τα πυροβόλα τους στρατιωτικές θέσεις της Χαμάς, γνωστοποίησε το ισραηλινό επιτελείο, την επομένη των διαδηλώσεων που άφησαν 4 νεκρούς και 316 τραυματίες. Τρεις 17χρονοι/strong> συγκαταλέγονται στους νεκρούς, σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές.
Οι ρουκέτες δεν προκάλεσαν θύματα, διευκρινίζεται σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε ο ισραηλινός στρατός. Οι εκτοξεύσεις τους και τα ισραηλινά αντίποινα καταγράφηκαν λίγες ώρες μετά το τέλος της μαζικής διαδήλωσης στα σύνορα του παλαιστινιακού θύλακα με το Ισραήλ.

WATCH: Thousands of Palestinians gathered along the Israel-Gaza border fence to mark the 1st anniversary of the Great March of Return and protest the blockade of the Gaza Strip pic.twitter.com/yKXndDG0CM
— TicToc by Bloomberg (@tictoc) March 30, 2019

Η μεσολάβηση της Αιγύπτου,επέφερε προσωρινή εκτόνωση της έντασης η οποία ωστόσο ενισχύεται έναν ακριβώς χρόνο από την πρώτη επέτειο των Παλαιστινίων για το κίνημα ενάντια στο ισραηλινό τείχος ασφαλείας και τις συγκρούσεις που άφησαν 200 νεκρούς.
ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ,AFP
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]