Κυριακή, 3 Αυγ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
ΥΠΕΞ για Τουρκικά θαλάσσια πάρκα: «Απαράδεκτη και παράνομη ενέργεια, έλλειψη σεβασμού στο διεθνές δίκαιο»
Κυβερνητικές πηγές: Σήμερα, μάθαμε ότι και η Χαριλάου Τρικούπη έχει τη φιλοδοξία να πιστοποιεί πανεπιστήμια
ΕΚΤ: Τέλος στις μειώσεις επιτοκίων – Στάση αναμονής μπροστά στους νέους δασμούς ΗΠΑ
ΠΑΣΟΚ για μη κρατικά ΑΕΙ: Η πολυθρύλητη «Σορβόνη» με το ένα «ν» δεν έλαβε άδεια λειτουργίας
Η Κυριακάτικη ανασκόπηση Μητσοτάκη: Eργασία, χρηματιστήριο και SAFE
ΓΕΜΗ: Πρόστιμα από τη νέα χρονιά σε επιχειρήσεις που δεν έχουν τακτοποιήσει τις εκκρεμότητες
Χ. Δούκας σε πρέσβη Ισραήλ: Δε δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας από όσους σκοτώνουν αμάχους
Εμπορική συμφωνία ΕΕ-ΗΠΑ: Τι αλλάζει για τις εισαγωγές των ευρωπαϊκών προϊόντων
Κυρ. Μητσοτάκης: Εκλογές στο τέλος του 2027, τότε θα κριθεί η κυβέρνηση
Βιολογικά προϊόντα: Σε ακρόαση δύο εταιρείες για παρατυπίες τη Δευτέρα 4/8
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

«Βυθίζεται» κι άλλο η Ρόμα, χάλασε τα γενέθλια της Μίλαν η Τζένοα-Η χθεσινή δράση στη Σέριε Α

8 μήνες ago
Κοινοποίηση
9 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση


Πέντε παιχνίδια είχε το μενού της Κυριακής για την 16η αγωνιστική της ιταλικής Σέριε Α. Πιο συγκεκριμένα, η Κόμο έβαλε σε ακόμα μεγαλύτερη εσωστρέφεια τη Ρόμα, νικώντας τη 2-0, η Μίλαν «κόλλησε» στο 0-0 με τη Τζένοα ανήμερα των γενεθλίων της, η Λέτσε νίκησε 2-1 τη Μόντσα του Γιώργου Κυριακόπουλου, η Μπολόνια κέρδισε 1-0 τη Φιορεντίνα και η Ελλάς Βερόνα απέδρασε με εντυπωσιακό διπλό από την έδρα της Πάρμα (3-2). Αναλυτικότερα οι αγώνες:

Κόμο-Ρόμα 2-0

Πάνω που η Ρόμα είχε επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα, ερχόμενη με… φόρα από την τριάρα απέναντι στην Μπράγκα για το Europa League, η Κόμο την… προσγείωσε ξανά, υποχρεώνοντας την ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι σε ακόμη μία απώλεια βαθμών, μετά το 2-0 των νεοφώτιστων. Υπό το βλέμμα των celebrities που ήταν παρόντες στο «Giuseppe Sinigaglia», μεταξύ των οποίων οι Κίρα Νάιτλι και Άντριεν Μπρόντι, η ομάδα του Σεσκ Φάμπρεγκας έφτασε τους 15 βαθμούς, βγαίνοντας εκτός της ζώνης του υποβιβασμού.

Παρ’ ότι η Ρόμα έμοιαζε πιο επικίνδυνη στα πρώτα λεπτά, η Κόμο ήταν εκείνη που είχε τη μεγαλύτερη ευκαιρία στο πρώτο μέρος. Ο Νίκο Παζ ανέλαβε την εκτέλεση φάουλ έξω από την περιοχή, με το σουτ του να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι και τη μπάλα στη συνέχεια να φεύγει άουτ.

Στην επανάληψη, η Ρόμα χρειάστηκε τις επεμβάσεις του Σβίλαρ για να κρατήσει το μηδέν, ενώ στην επίθεση, από πλευράς της, είχε τη στιγμή της στο 75′ με τον Ντιμπάλα, όμως ο Αργεντινός αστόχησε από καλή θέση, στέλνοντας την μπάλα για λίγο άουτ. Η «ψυχρολουσία» για τους «Τζιαλορόσι» ήρθε στο 90’+3, με τον Γκαμπριελόνι να κάνει το 1-0 για να έρθει ο Παζ τέσσερα λεπτά μετά, «χτυπώντας» στην κόντρα, και να κάνει το τελικό 2-0!

Μίλαν-Τζένοα 0-0

Την παραμονή της 125ης επετείου της ίδρυσής της, η Μίλαν δεν μπόρεσε να νικήσει την Τζένοα στο γιορτινό «Σαν Σίρο» (0-0) και υποχρεώθηκε σε νέα βαθμολογική απώλεια στη Serie A.

Έβαλε τα καλά της -αυτή την υπέροχη ρετρό εμφάνιση δηλαδή- αλλά γιόρτασε μόνο εκτός των τεσσάρων γραμμών η Μίλαν! Οι «Ροσονέρι» ετοίμασαν μια εντυπωσιακή τελετή για την 125η επέτειο της ίδρυσής τους, όμως τα γενέθλια τους βγήκαν… ξινά, αφού δεν μπόρεσαν να συνδυάσουν την περίσταση με το τρίποντο κόντρα στην Τζένοα. Η ομάδα του Πάολο Φονσέκα έμεινε στο μηδέν κόντρα στους Γενοβέζους και με τη «λευκή» ισοπαλία (0-0) έχασε κι άλλο σημαντικό έδαφος, μένοντας πια στην 8η θέση της βαθμολογίας της Serie A, στο -5 από την πρώτη εξάδα.

Η Μίλαν είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού, ωστόσο δεν μπόρεσε να ανεβάσει τον ρυθμό με τον τρόπο που θα ήθελε ούτε να δημιουργήσει πολλές ευκαιρίες. Είχε, βέβαια, τις στιγμές της με τον Ράιντερς, τον Έιμπραχαμ και τον Τσουκουέζε, όμως ο Λεάλι ήταν σταθερός. Η μεγαλύτερη ευκαιρία των «Ροσονέρι» στην αναμέτρηση ήρθε λίγο πριν το τέλος, στο 78΄, όταν ο «κεραυνός» του Μοράτα μέσα από την περιοχή τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι, αναγκάζοντας τη Μίλαν, όμως, να συμβιβαστεί με την ισοπαλία.

Λέτσε-Μόντσα 2-1

Η διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες που «πάλεψαν» για την επιβίωσή τους το μεσημέρι της Κυριακής στο «Βία ντελ Μάρε» είχε να κάνει κυρίως με τις πιο καλές επιλογές, τη συγκέντρωση και την ηρεμία στα καθοριστικά σημεία του αγώνα.

Η Λέτσε μπήκε καλύτερα και κατάφερε να προηγηθεί με τον Μορέντε μόλις στο 3ο λεπτό. Στο 13′, ο Κρίστοβιτς εκτέλεσε πέναλτι, αλλά ο γκολκίπερ των Λομβαρδών απέκρουσε, ενώ στο 37′, σε μια κακή συνεννόηση των αμυντικών των γηπεδούχων, ο Δανός αμυντικός, Ντόργκου, με αυτογκόλ ισοφάρισε άθελά του σε 1-1. Η Λέτσε δεν έχασε, όμως, το κουράγιο της, με αποτέλεσμα να βρει σε ένα κομβικό σημείο και λίγο πριν το φινάλε του ημιχρόνου το 2-1 από σουτ του Μαυροβούνιου σέντερ φορ, Κρίστοβιτς!

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Μόντσα πίεσε και στο 62′ έμεινε με την εφήμερη χαρά, καθώς ναι μεν αρχικά δόθηκε πέναλτι σε σέντρα του Κυριακόπουλου (ο Έλληνας αριστερός μπακ-χαφ αγωνίστηκε σε ολόκληρο το 90λεπτο), καθώς η μπάλα βρήκε σε χέρι αμυντικού της Λέτσε, όμως, μέσω VAR, η απόφαση άλλαξε και δόθηκε φάουλ εκτός περιοχής. Με το 2-1 να είναι το τελικό αποτέλεσμα στο ματς, ο προπονητής της Λέτσε απολαμβάνει τις καλές μέρες, έχοντας στη θητεία του δύο νίκες σε τέσσερα ματς, ενώ ο Νέστα, στον άλλο πάγκο, έχει πέντε ήττες και τρεις ισοπαλίες στα οκτώ τελευταία παιχνίδια της Μόντσα!

Μπολόνια-Φιορεντίνα 1-0

Η Φιορεντίνα διένυε μία μεγάλη περίοδο φορμαρίσματος, μετρώντας πέντε νίκες και μία ισοπαλία στα τελευταίας της έξι παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις. Παρ’ όλα αυτά, αυτό το σερί σταμάτησε στο «Ρενάτο Νταλάρα», αφού γνώρισε την ήττα με 1-0 από την Μπολόνια.

Οι «Βιόλα» δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν κινδύνους στην αντίπαλη εστία, ενώ στην άμυνα δεν έδειξαν τα κατάλληλα αντανακλαστικά, επιτρέποντας στον Όντγκααρντ να σκοράρει το καθοριστικό τέρμα στο δεύτερο ημίχρονο, χάρη στο οποίο η Μπολόνια πλησίασε σε απόσταση τριών πόντων από την 6η Γιουβέντους.

Στο 19′, ο Μόιζε Κιν άνοιξε το σκορ, ωστόσο ο επιθετικός των «Βιόλα» είδε στη συνέχεια το γκολ του να ακυρώνεται ως οφσάιντ. Στο 43′, ο Ντανίλο Κατάλντι υποδέχθηκε την μπάλα μέσα στην περιοχή και στη συνέχεια έπιασε ένα δυνατό σουτ, το οποίο όμως απέκρουσε εντυπωσιακά ο αντίπαλος τερματοφύλακας. Η Μπολόνια απάντησε πέντε λεπτά αργότερα, με τον Εντογιέ να αποφεύγει όμορφα τον προσωπικό του αντίπαλο και να εκτελεί, ωστόσο έστειλε τη μπάλα άουτ, λίγο έξω από το δεξί δοκάρι.

Οι «Ροσομπλού» συνέχισαν την πίεσή τους και στο 55΄ ο Όντγκααρντ εξαπέλυσε ένα δυνατό σουτ, όμως ο Ντε Χέα δήλωσε παρών, αποσοβώντας το τέρμα. Το καθοριστικό γκολ πέτυχε στη δεύτερή του ευκαιρία ο Όντγκααρντ, έπειτα από ασίστ του Φράουλερ.

Πάρμα-Ελλάς Βερόνα 2-3

Η Ελλάς Βερόνα φιλοξενήθηκε από την Πάρμα και προηγήθηκε με τον Κόπολα στο 5ο λεπτό. Στην συνέχεια, ο Σοχμ έκανε το 1-1, αποτέλεσμα με το οποίο οδηγήθηκαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Σαρ έκανε το 2-1 για την Βερόνα, με τους φιλοξενούμενους να βρίσκουν και τρίτο γκολ, αυτή την φορά με τον Μοσκέρα στο 75′. Το μόνο που κατάφερε η Πάρμα για να αλλάξει την εικόνα της, αλλά όχι και το αποτέλεσμα, ήταν το δεύτερο προσωπικό τέρμα του Σοχμ για το τελικό 3-2, που ανέβασε την Βερόνα αρκετά στην βαθμολογία.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο «Μπλόκο» της Χοφφενχάιμ στη Ντόρτμουντ, «πάτησε» 4αδα η Λειψία-Τα χθεσινά αποτελέσματα στη Μπουντεσλίγκα
Επόμενο άρθρο Παναθηναϊκός: Χωρίς Πελίστρι και Τσέριν κόντρα στη Ντιναμό Μινσκ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΥΠΕΞ για Τουρκικά θαλάσσια πάρκα: «Απαράδεκτη και παράνομη ενέργεια, έλλειψη σεβασμού στο διεθνές δίκαιο»
13 λεπτά ago
Κυβερνητικές πηγές: Σήμερα, μάθαμε ότι και η Χαριλάου Τρικούπη έχει τη φιλοδοξία να πιστοποιεί πανεπιστήμια
1 ώρα ago
ΕΚΤ: Τέλος στις μειώσεις επιτοκίων – Στάση αναμονής μπροστά στους νέους δασμούς ΗΠΑ
2 ώρες ago
ΠΑΣΟΚ για μη κρατικά ΑΕΙ: Η πολυθρύλητη «Σορβόνη» με το ένα «ν» δεν έλαβε άδεια λειτουργίας
3 ώρες ago
Η Κυριακάτικη ανασκόπηση Μητσοτάκη: Eργασία, χρηματιστήριο και SAFE
4 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Σημαντική μείωση του κόστους ρεύματος για τα ελληνικά πανεπιστήμια

Για τη σημαντική οικονομική ωφέλεια που θα έχουν τα ελληνικά ΑΕΙ από τη μείωση στο…

Ελένη Ευσταθίου

Π. Λαφαζάνης: “Μέγας Αρχιπραξικοπηματίας και μέγας μυθομανής ο Παυλόπουλος”-Α. Μητρόπουλος: “Κατέστρεψε το Κοινωνικό Κράτος ο Τσίπρας, έχει ρόλο να παίξει”

Π. Λαφαζάνης: «Μέγας Αρχιπραξικοπηματίας» ο Παυλόπουλος και «μέγας μυθομανής» Α. Μητρόπουλος: Έχει ρόλο ο Τσίπρας να…

News Room

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή "σχολιάζοντας την επικαιρότητα…

News Room

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Στην αντεπίθεση η ΠΑΕ: «Συνεδρίαση ντροπή του ΑΣ – Βάζουν σε πλειστηριασμό την οικογένεια του ΠΑΟΚ»

News Room
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΕΛΛΑΔΑ

Ο Εμμανουήλ Καραλής πήρε το χρυσό στο Βαλκανικό πρωτάθλημα στίβου – Το ασημένιο κέρδισε ο Γιάννης Ρίζος

News Room
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΕΛΛΑΔΑ

Χρυσός στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα ο Τεντόγλου με άλμα στα 8,07 μέτρα

News Room
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΕΛΛΑΔΑ

H Ελλάδα υποδέχτηκε τα “χρυσά” κορίτσια της εθνικής πόλο

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?