Πέμπτη, 28 Αυγ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
ΥΠΕΞ: Καταδίκασε τη ρωσική επίθεση στο Κίεβο – «Κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου»
Καραγκούνης για το 13ωρο στο νέο εργασιακό νομοσχέδιo: 40% πάνω η αμοιβή για κάθε ώρα νόμιμης υπερωρίας
Εκπαιδευτικοί: Έκπτωση 30% στη Sky Express προσφέρεται σε όλους τους νεοδιόριστους
Παπαθανάσης: Αύξηση κατά 212% του προϋπολογισμού για τα δημόσια έργα έως το 2026
Βουλή: Πολιτική αντιπαράθεση για το νομοσχέδιο αναμόρφωσης ποινικού δικαίου στο Δημόσιο
Σχολικά είδη: “Το κόστος για κάθε παιδί κυμαίνεται από 300 έως 700 ευρώ” αναφέρουν γονείς
Μητσοτάκης από Θεσσαλονίκη: €120 εκατ. από εθνικούς πόρους για την αναβάθμιση του χώρου της ΔΕΘ, δεν θα κατασκευαστεί κανένα ξενοδοχείο
Πιερρακάκης: Μισό εκατομμύριο θέσεις εργασίας έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια
Ακαδημαϊκή έδρα για την μελέτη του Μεγάλου Αλεξάνδρου
Άδωνις Γεωργιάδης από Θεσσαλονίκη:«Δίπλα στον πολίτη και βελτίωση ποιότητας ζωής»
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλευτές σε Μητσοτάκη: Ικανοποίηση για τα έργα στη Θεσσαλονίκη, προβληματισμός για την ακρίβεια

7 ώρες ago
Κοινοποίηση
5 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση

Σχεδόν 50 λεπτά διήρκεσε η σύσκεψη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τους βουλευτές της Θεσσαλονίκης, παρουσία και του βουλευτή Χαλκιδικής, Γιάννη Γιώργου, στο κεντρικό κτήριο του Μεγάρου Μουσικής, παρουσία πολλών κυβερνητικών και κομματικών στελεχών, συνεργατών του πρωθυπουργού και υπουργών.

Το κλίμα χαρακτηρίστηκε από όλους θετικό και αισιόδοξο, ενώ δεν υπήρξε καν η κλασική γκρίνια των προηγούμενων ετών.

Αντιθέτως, οι βουλευτές επισήμαναν την ικανοποίησή τους από το έργο της κυβέρνησης στη Θεσσαλονίκη, έργο που όπως είπαν στον πρωθυπουργό φαίνεται πια και το αναγνωρίζει και ο κόσμος.

Εκεί που υποστήριξαν ότι υπάρχει πρόβλημα είναι η γκρίνια και η αυξημένη δυσαρέσκεια με την ανάλογη σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τις κεντρικές πολιτικές. Θέματα οικονομίας, ακρίβειας κτλ. δημιουργούν κλίμα δυσαρέσκειας, που όπως είπαν φτάνει σε πολλές περιπτώσεις έως και την αποστροφή, εκφράζοντας την αγωνία τους για τις εκλογικές επιδόσεις της ΝΔ.

Πάντως, οι βουλευτές τόνισαν πως ο χρόνος υπάρχει για να ξανακερδίσει η ΝΔ τον απλό ψηφοφόρο. Ο κ. Μητσοτάκης δεν προχώρησε σε συστάσεις, ενώ σε θέματα που έθεσε καθένας από τους βουλευτές απάντησε και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Κωστής Χατζηδάκης.

Στα επιμέρους θέματα, οι βουλευτές της Β’ Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Καράογλου και Φάνης Παπάς, έθεσαν τα αγροτικά ζητήματα και κυρίως το ΑΤΑΚ που καίει τον αγροτικό πληθυσμό ιδιαίτερα στη Μακεδονία και τη Θράκη όπου δεν έγιναν οι αναγκαίοι αναδασμοί στο παρελθόν. Ο κ. Καράογλου έθεσε σε προτεραιότητα και τον προαστιακό σιδηρόδρομο Δυτικής Θεσσαλονίκης και πήρε την απάντηση ότι ήδη το έργο έχει προτεραιοποιηθεί από την κυβέρνηση, ενώ έθεσε και το θέμα της στελέχωσης του νέου Παιδιατρικού Νοσοκομείου στο Φίλυρο. Ο τρίτος βουλευτής της Β’ Θεσσαλονίκης, υφυπουργός, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, δεν παρίστατο στη σύσκεψη, όπως και η Νεφέλη Χατζηιωαννίδου που απουσιάζουν στο εξωτερικό.

Ο βουλευτής Χαλκιδικής, Γιάννης Γιώργος, έθεσε το ζήτημα της ανεπάρκειας νερού στη Χαλκιδική, που συνδέεται με σημαντικά έργα υποδομής, όπως τα φράγματα, αλλά και το θέμα του “ανατολικού προαστιακού σιδηροδρόμου” για τη σύνδεση του αεροδρομίου “Μακεδονία” με τα Νέα Μουδανιά, το θέμα των ανεπαρκών υποδομών και δικτύων που δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν την αύξηση του πληθυσμού σε όλη τη Χαλκιδική τα καλοκαίρια.

Οι βουλευτές της Α’ Θεσσαλονίκης με τον υφυπουργό, Κώστα Γκιουλέκα, επισήμαναν την ικανοποίησή τους στον πρωθυπουργό για τα έργα που γίνονται στην περιοχή και ο κ. Γκιουλέκας υπογράμμισε ότι η Θεσσαλονίκη αλλάζει στην πράξη και το έμπρακτο ενδιαφέρον της κυβέρνησης θα αναγνωριστεί κι από την κοινωνία.

Ο Σταύρος Καλαφάτης ζήτησε καλύτερη επικοινωνία του κυβερνητικού έργου στους πολίτες, ενώ τόνισε ότι θα αποδώσει αποτελέσματα η συνδεση του ΕΚΕΤΑ με την Αυτοδιοίκηση και την αγορά.

Η Άννα Ευθυμίου έθεσε το θέμα του δυτικού προαστιακού σιδηροδρόμου και τα ζητήματα των ατόμων με αναπηρία. Ο Στράτος Σιμόπουλος αναφέρθηκε στην Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας, στα κέντρα καινοτομίας, στις λαϊκές αγορές, στα θέματα της ΒΙΠΕ, των αλιέων και της εστίασης.

Ο Διαμαντής Γκολιδάκης αναφέρθηκε στις υποδομές της Καλαμαριάς, στην ενεργοποίηση των παλαιών στελεχών και στην καλύτερη επικοινωνία του κυβερνητικού έργου στους πολίτες.

Ο Δημήτρης Κούβελας έθεσε την ανάγκη να μείνουν όλα τα έργα στο χρονοδιάγραμμα τους. Αναφέρθηκε στον δυτικό προαστιακό χαρακτηρίζοντας το έργο τεράστιας σημασίας, όμως είπε ότι δεν πρέπει να λειτουργήσει ως τροχοπέδη στην επέκταση του μετρο προς τα δυτικά. Ζητησε ριζική ανακαίνηση του Σιδηροδρομικού Σταθμού, Hub καινοτομίας και νέων τεχνολογιών, επίσπευση του THESSINTEC, στήριξητης καινοτομίας και μέτρα για τους πολύτεκνους.

Η Έλενα Ράπτη επισήμανε το σπουδαίο έργο που γίνεται πλέον στις υποδομές της Θεσσαλονίκης, που πρέπει να το μάθει κάθε πολίτης, ενώ εθεσε και το θέμα του νέου κολυμβητηρίου στους Αμπελόκηπους

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:Μητσοτάκης
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Θεσσαλονίκη: Στο τέλος του 2025 προαστιακό δρομολόγιο μεταξύ Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού και Σίνδου
Επόμενο άρθρο Μπακογιάννης κατά Δούκα: Όταν ο λαϊκισμός συναντά την αναξιοπιστία

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΥΠΕΞ: Καταδίκασε τη ρωσική επίθεση στο Κίεβο – «Κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου»
50 δευτερόλεπτα ago
Καραγκούνης για το 13ωρο στο νέο εργασιακό νομοσχέδιo: 40% πάνω η αμοιβή για κάθε ώρα νόμιμης υπερωρίας
1 ώρα ago
Εκπαιδευτικοί: Έκπτωση 30% στη Sky Express προσφέρεται σε όλους τους νεοδιόριστους
2 ώρες ago
Παπαθανάσης: Αύξηση κατά 212% του προϋπολογισμού για τα δημόσια έργα έως το 2026
2 ώρες ago
Βουλή: Πολιτική αντιπαράθεση για το νομοσχέδιο αναμόρφωσης ποινικού δικαίου στο Δημόσιο
3 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Σημαντική μείωση του κόστους ρεύματος για τα ελληνικά πανεπιστήμια

Για τη σημαντική οικονομική ωφέλεια που θα έχουν τα ελληνικά ΑΕΙ από τη μείωση στο…

Ελένη Ευσταθίου

Π. Λαφαζάνης: “Μέγας Αρχιπραξικοπηματίας και μέγας μυθομανής ο Παυλόπουλος”-Α. Μητρόπουλος: “Κατέστρεψε το Κοινωνικό Κράτος ο Τσίπρας, έχει ρόλο να παίξει”

Π. Λαφαζάνης: «Μέγας Αρχιπραξικοπηματίας» ο Παυλόπουλος και «μέγας μυθομανής» Α. Μητρόπουλος: Έχει ρόλο ο Τσίπρας να…

News Room

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή "σχολιάζοντας την επικαιρότητα…

News Room

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης από Θεσσαλονίκη: €120 εκατ. από εθνικούς πόρους για την αναβάθμιση του χώρου της ΔΕΘ, δεν θα κατασκευαστεί κανένα ξενοδοχείο

News Room
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιερρακάκης: Μισό εκατομμύριο θέσεις εργασίας έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια

News Room
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ακαδημαϊκή έδρα για την μελέτη του Μεγάλου Αλεξάνδρου

News Room
ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άδωνις Γεωργιάδης από Θεσσαλονίκη:«Δίπλα στον πολίτη και βελτίωση ποιότητας ζωής»

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?