Σάββατο, 4 Οκτ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Δούκας: «Ο μόνος δρόμος είναι η διαγραφή»
Επίσκεψη Μητσοτάκη στην Αμοργό: Δίνουμε μεγάλη σημασία στην περιφερειακή ανάπτυξη και χρειάζεται καλή γνώση των προβλημάτων
ΟΠΕΚΕΠΕ: Στέλεχος του ΠΑΣΟΚ είχε ΚΥΔ από την οποία δηλώνονταν εκτάσεις στη λίμνη Κάρλα επί τέσσερα χρόνια
Piri Reis: Σε επιφυλακή η Αθήνα μετά την έξοδό του πάνω από τη Λέσβο
Ο χάρτης πληρωμών από τον ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ από τις 6 έως τις 10 Οκτωβρίου
Κ. Τσουκαλάς: «Ζητάτε βραβείο επειδή η Ευρωπαία Εισαγγελέας είπε ότι στελέχη σας ήταν μέσα στην εγκληματική οργάνωση;»
ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Νοεμβρίου
Παύλος Μαρινάκης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η αντιμετώπιση του αυξημένου κόστους ζωής
Ηλεκτρική ενέργεια: Κοντά στα προ κρίσης επίπεδα η τιμή του ρεύματος
Νέα Δημοκρατία: Το βίντεο για την 51η επέτειο από την ίδρυση του κόμματος
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Βιλλερμπάν-Παναθηναϊκός AKTOR 93-96: Πήγε να… χαρίσει τη νίκη στους Γάλλους, αλλά εν τέλει πήρε κρίσιμο διπλό στη «μάχη» της 4αδας

7 μήνες ago
Κοινοποίηση
11 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση


- Advertisement -

Δεν… ήθελε και πολύ για τον Παναθηναϊκό AKTOR να γνωρίσει μια οδυνηρή ήττα στη Γαλλία για την 27η αγωνιστική της Euroleague.

Αν και θα μπορούσε να «καθαρίσει» το ματς όταν είχε προηγηθεί και με 15 πόντους στα μέσα της τρίτης περιόδου, είδε την Βιλλερμπάν να επιστρέφει στο ματς και να φέρνει τα πάνω-κάτω στην διεκδίκηση της νίκης. Όμως, στο τέλος «μίλησε» η εμπειρία του Σλούκα στις «crunch times» των αγώνων, με αποτέλεσμα οι «πράσινοι» να επιστρέψουν στις εκτός έδρας νίκες ύστερα από δύο μήνες και το «διπλό» στο Μόναχο κόντρα στη Μπάγερν στις 27 Δεκεμβρίου.

Μια νίκη που είχε τεράστια ανάγκη ο Παναθηναϊκός προκειμένου να διατηρηθεί στην τετράδα της κανονικής περιόδου και του αβαντάζ της έδρας. Ο αρχηγός των «πρασίνων» ανέλαβε (όπως πάντα) δράση στο τέλος (12 πόντοι, 6 ασίστ, 5 ριμπάουντ), ο Κέντρικ Ναν έπαιξε βάσει των στάνταρ του (24 πόντοι, 6 ασίστ, 3 ριμπάουντ), ενώ σημαντική ήταν η παρουσία τόσο του Χουάντσο (15 πόντοι, 9 ριμπάουντ) όσο και του Μήτογλου (14 πόντοι).

Ντεμπούτο με την φανέλα του «Επτάστερου» έκανε και ο Τιμπόρ Πλάις, που ανακοινώθηκε μόλις πριν δύο ημέρες. Ο Γερμανός σέντερ, σε 13:39′, έβαλε 4 πόντους με 2/4 δίποντα, είχε ένα ριμπάουντ, δύο ασίστ, ενώ αστόχησε σε τρεις προσπάθειες από την γραμμή του τριπόντου.

Η αναμέτρηση

«Ορεξάτος» ξεκίνησε το παιχνίδι ο Παναθηναϊκός AKTOR στο «Astroballe» της Λυών, καθώς έφτασε να προηγηθεί με 2-10 και να ελέγχει σε μεγάλο βαθμό το παιχνίδι. Όμως, η αφύπνιση του Τεό Μαλεντόν βοήθησε τη Βιλλερμπάν να βρει σκορ και να πραγματοποιήσει επιμέρους 10-2 για την ισοπαλία στους 12 πόντους. Σε εκείνο το σημείο, ο Εργκίν Αταμάν άλλαξε τα 4/5 της πεντάδας του, με αποτέλεσμα να αλλάξει άρδην και η εικόνα του αγώνα. Ο Κώστας Σλούκας συμμάζεψε το παιχνίδι του Παναθηναϊκού, ο Ναν βρήκε σκορ και, μετά το 14-15, οι «πράσινοι» πραγματοποίησαν σερί 10-0 για το 14-25 λίγο πριν από το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου (16-25). Ο Αμερικανός γκαρντ είχε 10 πόντους με 4/6 εντός παιδιάς, ενώ συνολικά το «Τριφύλλι» είχε 7/12 δίποντα, 3/8 τρίποντα, 2/2 βολές, 11 ριμπάουντ και 5 ασίστ για ένα λάθος, ενώ η Βιλλερμπάν (σ.σ. ο Μαλεντόν είχε βάλει 7 πόντους) είχε αντίστοιχα 5/11 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 0/1 βολή, 6 ριμπάουντ και 4 τελικές πάσες για 3 λάθη. Ακόμα καλύτερα κύλησαν τα πράγματα μετά την έναρξη της δεύτερης περιόδου. Με τον Ντίνο Μήτογλου να ανεβάζει… στροφές και να παίρνει τη «σκυτάλη» από τον Κέντρικ Ναν, ο Παναθηναϊκός πήρε διαφορά 17 πόντων (16-33 στο 12′), έχοντας κυριαρχήσει στο παρκέ. Δύο σερί τρίποντα από τον Ατζινσά έφεραν, όμως, εκ νέου τη Βιλλερμπάν μέσα στο ματς, καθώς μείωσε σε 28-35, έχοντας «απαντήσει» με επιμέρους 12-2. Το ματς συνέχισε να έχει την ίδια μορφή. Τον Παναθηναϊκό, δηλαδή, να προηγείται με 13 πόντους (28-41 με σερί 6-0) και τη Βιλλερμπάν να «απαντάει» άμεσα! Στο 17′ έφτασε στο σημείο να πλησιάσει στους πέντε πόντους (36-41), έχοντας πάρει σκορ από τη γραμμή των ελευθέρων βολών. Ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ ήταν ο υπεύθυνος για το νέο +10 των «πρασίνων» (36-46), αλλά το σκηνικό επαναλήφθηκε, με τον Νάντο Ντε Κολό να χρησιμοποιεί την εμπειρία του και να οδηγεί τη Βιλλερμπάν σε επιμέρους 8-2 για το 44-48, ενάμιση λεπτό πριν από το ημίχρονο. Όμως, με τη λήξη του πρώτου μισού στο ματς, ο Παναθηναϊκός έτρεξε σερί 6-0 και πήγε στα αποδυτήρια με διψήφια διαφορά (44-54). Ο Κέντρικ Ναν οδηγούσε στο σκοράρισμα με 13 πόντους, ενώ εξαιρετική δουλειά είχαν κάνει οι Μήτογλου (12 πόντοι, 4/4 δίποντα, 1/1 τρίποντα, 1/1 βολή) και Ερνανγκόμεθ (12 πόντοι, 2/3 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 5/5 βολές, 5 ριμπ΄αουντ), την ωρα που ο Λορέντζο Μπράουν τα είχε πάει πολύ καλά (8 πόντοι, 4/4 δίποντα, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα). Ο Παναθηναϊκός «έκλεισε» το ημίχρονο έχοντας 15/22 δίποντα, 5/13 τρίποντα, 9/9 βολές, 13-5 ριμπάουντ, 14 ασίστ για 5 λάθη και 4 κλεψίματα, ενώ αντίστοιχα η Βιλλερμπάν (Σακό 11 πόντοι, Μαλεντόν 9 πόντοι, Ατζινσά 9 πόντοι) είχε 8/18 δίποντα, 5/11 τρίποντα, 13/15 βολές, 9-3 ριμπάουντ, 11 ασίστ για 6 λάθη.

Η διαφορά παρέμενε σε διψήφια επίπεδα και μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου (52-67 στο 25′ και 54-69 στο 26′), με τον Παναθηναϊκό να βελτιώνεται αμυντικά, ενώ έβρισκε παράλληλα και τις επιθετικές λύσεις μοιράζοντας αρκετά το σκοράρισμα. Ο Αταμάν χρησιμοποίησε σχήμα με τρία γκαρντ (Μπράουν, Ναν, Γκραντ), το οποίο βοήθησε την ομάδα του να ελέγξει το παιχνίδι. Ωστόσο, και πάλι η Βιλλερμπάν μείωσε στους 8 πόντους (61-69 στο 29′), όπως έκλεισε και η τρίτη περίοδος του αγώνα (63-71) στο «Astroballe» της Λυών. Όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, η «μάχη» δεν… έμεινε εκεί, καθώς οι «πράσινοι» ξεκίνησαν στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο με δύο λάθη τα οποία έφεραν πέντε πόντους στο τρανζίσιον για την γαλλική ομάδα, η οποία μείωσε στο… τρίποντο (68-71), δίνοντας εκ νέου ενδιαφέρον στο ματς. Σε εκείνο το σημείο, είχε πραγματοποιήσει επιμέρους σκορ 14-2, έχοντας επιστρέψει ολοκληρωτικά στην διεκδίκηση της νίκης. Στο 33′ , μάλιστα, πέρασε και μπροστά στο σκορ με 76-75 ύστερα από δύο σερί τρίποντα του Ατζινσά, βάζοντας πίεση στον Παναθηναϊκό, που δε μπορούσε να βρει λύσεις, τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα. Ο Ατζινσά αποτέλεσε τον παίκτη-κλειδί για την γαλλική ομάδα, καθώς είχε βρει επιθετικό ρυθμό και δεν σταματούσε να σκοράρει έξω από τα 6.75 μέτρα. Μετά το 76-75, ο Αταμάν χρησιμοποίησε και σχήμα με τέσσερα γκαρντ και τον Χουάντσο πεντάρι, το οποίο, ωστόσο, δεν κράτησε για πολύ. Οι δύο ομάδες πήγα ισόπαλες (81-81) στο τελευταίο πεντάλεπτο του αγώνα. Στο τέλος, η εμπειρία του Σλούκα και η «ψυχραιμία» του Ναν έφεραν τον Παναθηναϊκό στο +6 (88-94), το οποίο έμελλε να αποτελέσει και την χαριστική βολή των «πρασίνων» στους γηπεδούχους. Τελικό σκορ 93-96 και ο Παναθηναϊκός μοιάζει πλέον σταδιακά να εδραιώνεται στις θέσεις για τα Play-Off και σταδιακά να αποκτά πλεονέκτημα για την πρώτη 4αδα της βαθμολογίας.

Οι διαιτητές: Πουκλ, Χορντόβ, Ρόσι

Τα δεκάλεπτα: 16-25, 44-54, 63-71, 93-96

Οι κορυφαίοι

Ο Κώστας Σλούκας «μίλησε» όταν έπρεπε έχοντας 12 πόντους, 6 ασίστ, 5 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και μόλις 1 λάθος στα 20:51′ που αγωνίστηκε. Συμπρωταγωνιστής του στη νίκη ήταν ο Κέντρικ Ναν, που αποτέλεσε και τον πρώτο σκόρερ του «Τριφυλλιού» (24 πόντοι), ενώ εξαιρετικός ήταν και ο Χουάντσο (15 πόντοι, 9 ριμπάουντ) με τον Μήτογλου (14 πόντοι). Παράλληλα, πολύ καλη ήταν και η παρουσία του Μπράουν (8 πόντοι, 6 ριμπάουντ, 5 ασίστ). Για τους Γάλλους, ο Ατζινσά παραλίγο να «εκτελέσει» τον Παναθηναϊκό με 18 πόντους και 6/7 τρίποντα, ενώ ο Μαλεντόν είχε «γεμάτο» double double.

Επόμενη υποχρέωση

Ο Παναθηναϊκός AKTOR θα φιλοξενήσει στο ΟΑΚΑ τη Ρεάλ Μαδρίτης (6/3, 21:45), ενώ η Βιλλερμπάν θα υποδεχθεί τη Μακάμπι Τελ Αβίβ (7/3, 21:00) για την 28η αγωνιστική της Euroleague.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Βιλλερμπάν (Πιερίκ Πουπέ): Χάρισον 12 (2), Λι 6 (2), Καχούντι, Μαλεντόν 10 (1/7 τρίποντα, 11 ασίστ, 4 λάθη), Ατζίνσα 18 (6/7 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 λάθη), Ντε Κολό 16 (1/4 τρίποντα, 5 ασίστ), Σακό 17 (4 ριμπάουντ), Ρόμπερσον 8 (7 ριμπάουντ), Μπλακ 6, Μπέντιλ

Παναθηναϊκός AKTOR (Εργκίν Αταμάν): Μπράουν 8 (6 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 2 κλεψίματα), Σλούκας 12 (2/4 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 2 λάθη), Οσμάν 6, Παπαπέτρου 1, Πλάις 4 (0/3 τρίποντα, 2 ασίστ), Ναν 24 (5/6 δίποντα, 3/4 τρίποντα, 5/7 βολές, 3 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 4 λάθη), Γκάμπριελ 6 (3 ριμπάουντ), Ερνανγκόμεθ 15 (1/5 τρίποντα, 9 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 3 κλεψίματα), Μήτογλου 14 (1)

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:ΒιλλερμπάνΕυρωλίγκαΠαναθηναϊκός
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Τέμπη: Δύο προσαγωγές στο Πεδίον του Άρεως
Επόμενο άρθρο Ιστορικός Εμμανουήλ Καραλής στο μίτινγκ του Κλερμόν, έκανε νέο πανελλήνιο ρεκόρ στο άλμα επί κοντώ με 6,02 μέτρα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δούκας: «Ο μόνος δρόμος είναι η διαγραφή»
43 λεπτά ago
Επίσκεψη Μητσοτάκη στην Αμοργό: Δίνουμε μεγάλη σημασία στην περιφερειακή ανάπτυξη και χρειάζεται καλή γνώση των προβλημάτων
2 ώρες ago
ΟΠΕΚΕΠΕ: Στέλεχος του ΠΑΣΟΚ είχε ΚΥΔ από την οποία δηλώνονταν εκτάσεις στη λίμνη Κάρλα επί τέσσερα χρόνια
3 ώρες ago
Piri Reis: Σε επιφυλακή η Αθήνα μετά την έξοδό του πάνω από τη Λέσβο
4 ώρες ago
Ο χάρτης πληρωμών από τον ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ από τις 6 έως τις 10 Οκτωβρίου
5 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Ο πρόεδρος του ΣΕΒΓΑΠ Χρ. Αποστολόπουλος προειδοποιεί για απώλεια 20% στις εξαγωγές φέτας λόγω ευλογιάς αιγοπροβάτων

Αυστηρά μέτρα βιοασφάλειας προτείνει ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Γάλακτος Χρήστος Αποστολόπουλος. «Δυστυχώς οι…

Αλεξία Χαρακίδα

Πού θα κυμανθούν οι τιμές ρεύματος τον Οκτώβριο

Τη δεδομένη στιγμή η αύξηση στην τιμή της χονδρικής ρεύματος ανέρχεται στο 20%. Η μέση…

News Room

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Συναγερμός για την αύξηση κρουσμάτων AIDS στους νέους – Προειδοποίηση από τον λοιμωξιολόγο Π. Κολλάρα

Το κουδούνι του κινδύνου για τα αυξημένα περιστατικά ανθρώπων-κυρίως νέων- που μολύνονται με AIDS κρούει…

Αλεξία Χαρακίδα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΠΑΟΚ: Κατέρρευσε μετά την ισοφάριση της Θέλτα και έφυγε άπραγος από το Μπαλαΐδος

News Room
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Άρης: Χωρίς εισιτήρια ο αγώνας με τον ΟΦΗ στην Τρίπολη – Μόνο με διαρκείας η είσοδος

News Room
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Με το χάλκινο μετάλλιο στο στήθος επέστρεψε στην Αλεξανδρούπολη ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης

News Room
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Χρυσός ο Στέφανος Ντούσκος στο παγκόσμιο κωπηλασίας της Σαγκάης!

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?