Σάββατο, 26 Ιούλ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Γερανοφόρο όχημα έπεσε σε σπίτι στο Περιστέρι
Ισχυρότατη έκρηξη προκάλεσε πανικό και χάος στη Θεσσαλονίκη – Τρομοκρατικό χτύπημα βλέπει η Αστυνομία
TisimΒενη στο Επταπύργιο
Ο χάρτης πληρωμών από ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ από 28 Ιουλίου έως 1η Αυγούστου
ΔΥΠΑ: Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για τα προγράμματα κατάρτισης ανέργων και εργαζομένων
Μιχάλης Χουρδάκης: Διήμερη επίσκεψη στη Ρόδο και συζήτηση με τους τοπικούς φορείς
Προϋπολογισμός: Πρωτογενές πλεόνασμα 4,519 δισ. ευρώ το α’ εξάμηνο
Βουλή: Με τις ψήφους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ εγκρίθηκε το νομοσχέδιο για τον Τελωνειακό Κώδικα
Πλεύρης: Οι πρωτοβουλίες μας φέρνουν σε δύσκολη θέση ορισμένους πολιτικούς χώρους
ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Σημαντική μείωση του κόστους ρεύματος για τα ελληνικά πανεπιστήμια
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΕΚΠΟΜΠΕΣ

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Σημαντική μείωση του κόστους ρεύματος για τα ελληνικά πανεπιστήμια

18 ώρες ago
Κοινοποίηση
4 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση

Για τη σημαντική οικονομική ωφέλεια που θα έχουν τα ελληνικά ΑΕΙ από τη μείωση στο κόστος του ρεύματος που πέτυχαν το ΠΑΜΑΚ σε συνεργασία με το Πάντειο Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου μετά από διαπραγμάτευση με τη ΔΕΗ αλλά και για την ενεργειακή θωράκιση που προωθεί το ΠΑΜΑΚ ώστε να γίνει ένα πράσινο πανεπιστήμιο, μίλησε μεταξύ άλλων στην εκπομπή «ΤΑ ΛΕΜΕ» στη ΒΕΡΓΙΝΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ και στη δημοσιογράφο Χριστίνα Τσόρμπα, ο αντιπρύτανης οικονομικών υποθέσεων και υποδομών του ΠΑΜΑΚ Ιωάννης Ταμπακούδης.

Όφελος άνω του 10% στον τελικό λογαριασμό της ΔΕΗ

Όπως εξηγεί ο κ. Ταμπακούδης ο οποίος συμμετείχε και ο ίδιος στην διαπραγμάτευση «ως Πανεπιστήμιο Μακεδονίας μαζί με το Πάντειο Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στην προεδρεία της Συνόδου πρυτάνεων για το περασμένο ακαδημαϊκό έτος πήραμε μία πρωτοβουλία να διαπραγματευτούμε με τη ΔΕΗ που είναι ο κύριος πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας στα ελληνικά πανεπιστήμια, με στόχο την καλύτερη τιμολόγηση.

Εδώ έχει αξία να αναφέρω ότι υπάρχουν πανεπιστήμια όπου το κόστος του λογαριασμού ρεύματος αντιστοιχεί στο 50% της συνολικής κρατικής επιχορήγησης ενώ ο μέσος όρος είναι στο 30%. Να σκεφθείτε ότι περίπου το 1/3 των χρημάτων με τα οποία το κράτος χρηματοδοτεί κάθε πανεπιστημιακό ίδρυμα πηγαίνει στη ΔΕΗ» επισημαίνει, σημειώνοντας ότι ως προεδρείο παρουσίασαν στη ΔΕΗ «τα επιχειρήματά μας, της ζητήσαμε να δείξει το κοινωνικό της πρόσωπο και η ΔΕΗ επανήρθε με μία πρόταση που προκαλεί σημαντική οικονομική ωφέλεια στα ελληνικά ΑΕΙ. Υπάρχουν επιλογές τιμολόγησης κυμαινόμενου και σταθερής τιμής χρέωσης της Κιλοβατώρας κι ανάλογα με ότι θα επιλέξει το κάθε πανεπιστήμιο δημιουργείται μια πολύ σημαντική ωφέλεια».

«Για να δώσουμε μία τάξη μεγέθους, το σύνολο της κρατικής επιχορήγησης για το κόστος ενέργειας στα ελληνικά πανεπιστήμια είναι περίπου 40 εκατομμύρια ευρώ, οπότε ένα 10% όφελος στον τελικό λογαριασμό της ΔΕΗ αντιστοιχεί περίπου στα 4 εκατομμύρια ευρώ. Τα χρήματα αυτά εξοικονομούνται και μπορούν οι πόροι να ανακατανεμηθούν σε άλλες δαπάνες», τόνισε.

Στόχος, να γίνει το ΠΑΜΑΚ ένα πράσινο πανεπιστήμιο

Ο κ. Ταμπακούδης αναφέρθηκε επίσης στις μεγάλες προσπάθειες που γίνονται για την ενεργειακή θωράκιση του ΠΑΜΑΚ σημειώνοντας ότι το πανεπιστήμιο για το πρώτο εξάμηνο του 2025 σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό εξάμηνο του 2024 «κατόρθωσε να έχει μία μείωση στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας της τάξης του 45%».

«Η τεχνολογία μας δίνει δυνατότητες (αλλαγή λαμπτήρων, servers, air conditions, καλύτερη παρακολούθηση και εξοικονόμηση της κατανάλωσης..) είπε, επισημαίνοντας ότι «Δε γίναμε ακόμη smart αλλά στη νέα προγραμματική περίοδο (2026-2030) ζητήσαμε από το Υπουργείο την ενεργειακή θωράκιση του ΠΑΜΑΚ, ένα κτίριο κόσμημα στην πόλη» «Θέλουμε να το κάνουμε “point of reference” για την κοινωνία της Θεσσαλονίκης τους επισκέπτες και κυρίως για τους φοιτητές μας. Ήδη ξεκινάμε την αναβάθμιση από μέσα με όλους τους χώρους διδασκαλίας και όλων των χώρων που δεν ανακαινίστηκαν από το 1992. Θέλουμε να θωρακίσουμε ενεργειακά το κτίριό μας ώστε να είμαστε ένα πράσινο πανεπιστήμιο».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:ΑΕΙΒεργίνα τηλεόρασηΔΕΗ
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Μητσοτάκης: Με ορίζοντα 25 μεταρρυθμίσεις-προτεραιότητες το Υπουργικό Συμβούλιο
Επόμενο άρθρο Πλεύρης: Οι πρωτοβουλίες μας φέρνουν σε δύσκολη θέση ορισμένους πολιτικούς χώρους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Γερανοφόρο όχημα έπεσε σε σπίτι στο Περιστέρι
9 λεπτά ago
Ισχυρότατη έκρηξη προκάλεσε πανικό και χάος στη Θεσσαλονίκη – Τρομοκρατικό χτύπημα βλέπει η Αστυνομία
13 λεπτά ago
TisimΒενη στο Επταπύργιο
28 λεπτά ago
Ο χάρτης πληρωμών από ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ από 28 Ιουλίου έως 1η Αυγούστου
11 ώρες ago
ΔΥΠΑ: Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για τα προγράμματα κατάρτισης ανέργων και εργαζομένων
13 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Σημαντική μείωση του κόστους ρεύματος για τα ελληνικά πανεπιστήμια

Για τη σημαντική οικονομική ωφέλεια που θα έχουν τα ελληνικά ΑΕΙ από τη μείωση στο…

Ελένη Ευσταθίου

Π. Λαφαζάνης: “Μέγας Αρχιπραξικοπηματίας και μέγας μυθομανής ο Παυλόπουλος”-Α. Μητρόπουλος: “Κατέστρεψε το Κοινωνικό Κράτος ο Τσίπρας, έχει ρόλο να παίξει”

Π. Λαφαζάνης: «Μέγας Αρχιπραξικοπηματίας» ο Παυλόπουλος και «μέγας μυθομανής» Α. Μητρόπουλος: Έχει ρόλο ο Τσίπρας να…

News Room

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή "σχολιάζοντας την επικαιρότητα…

News Room

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕΛΛΑΔΑ

Βάσεις 2025: Οι σχολές με την πιο εντυπωσιακή άνοδο και πτώση

News Room
ΕΛΛΑΔΑ

Βάσεις εισαγωγής 2025: Ανακοινώνονται την Παρασκευή

News Room
ΕΛΛΑΔΑ

Καύσωνας σε πλήρη ισχύ – Όλοι στη μάχη για να μείνουν φώτα και κλιματιστικά αναμμένα

News Room
ΕΚΠΟΜΠΕΣΕΛΛΑΔΑ

TisimΒενη στον Ιερό Βυζαντινό Ναό του Προφήτη Ηλία στην Άνω Πόλη

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?