Βαρύ κλίμα στο κόμμα του Ερντογάν μετά το «χαστούκι» στις εκλογές στην Τουρκία – Μίλησε για τη «νόσο της αλαζονείας»

Τα αίτια της βαριάς ήττας της στις δημοτικές εκλογές της Κυριακής επιχείρησε να αξιολογήσει χθες, Τρίτη, η κεντρική εκτελεστική επιτροπή του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) της Τουρκίας, η οποία συνεδρίασε υπό την προεδρία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Απευθυνόμενος στα μέλη της ο πρόεδρος της Τουρκίας απαρίθμησε τις αιτίες της ήττας, κατ’ αυτόν. Σε αποστροφή του λόγου του παραδέχτηκε ότι «δεν υπήρξε μόνο απώλεια ψήφων, αλλά και απώλεια αίματος και ψυχής».Μίλησε περί «νόσου της αλαζονείας» σε στελέχη του κόμματος, παραδέχτηκε ότι η αύξηση του κόστους ζωής και ο πληθωρισμός προκαλούν δυσαρέσκεια, ότι η κυβέρνηση απέτυχε να αμβλύνει τις διαμαρτυρίες συνταξιούχων για τα ισχνά εισοδήματά τους και ότι ακόμη και στο θέμα της Λωρίδας της Γάζας δεν έπεισε και δέχθηκε επιθέσεις.

«Δεν μπορούμε και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν, όποιος κι αν είναι, να σπαταλήσει και να χαραμίσει 22 χρόνια εμπειρίας, 22 χρόνια σκληρού αγώνα» ήταν η κατακλείδα του προέδρου Ερντογάν στη συνεδρίαση σε βαρύ κλίμα.