Σάββατο, 4 Οκτ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Μητσοτάκης: Διήμερη επίσκεψη στην Αμοργό – «Η ελληνική κυβέρνηση αφοσιωμένη στην προστασία του περιβάλλοντος»
Θεσσαλονίκη: Πάνω από 90 κλειστά μαγαζιά στην Εγνατία
Προϋπολογισμός 2026: Υψηλή ανάπτυξη, ισχυρά πλεονάσματα και «παράθυρο» για νέες παροχές
TisimΒενη: Μαθαίνοντας να αγαπάμε άνευ όρων 
Μητσοτάκης: Σύντομα θεσμοθετούμε τα θαλάσσια πάρκα σε Ιόνιο και νότιες Κυκλάδες
Euronext: Εγκρίθηκε η πρόταση προς τους μετόχους των ΕΧΑΕ από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Μητσοτάκης: Στην Αμοργό το Σαββατοκύριακο για την παρουσίαση της πρωτοβουλίας «Αμοργόραμα» και τα εγκαίνια της Δημοτικής Βιβλιοθήκης
ΥΠΕΞ: Διάβημα διαμαρτυρίας προς την Ισραηλινή πρεσβεία μετά τις δηλώσεις του Μπεν Γκβιρ για την φυλάκιση ακτιβιστών
Μητσοτάκης: Η ομιλία του πρωθυπουργού στο 14ο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ (live)
Μητσοτάκης: Σημαντικές συναντήσεις για την προστασία των ανηλίκων στο διαδίκτυο – Έως τα τέλη Οκτωβρίου η ψηφιακή επιβεβαίωση της ηλικίας
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΕΛΛΑΔΑ

Α. Τσίπρας: Η Ελλάδα βαδίζει με σταθερότητα και ασφάλεια στον δρόμο της ανάκαμψης

7 έτη ago
Κοινοποίηση
5 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση



Η Ελλάδα βαδίζει με σταθερότητα και ασφάλεια στον δρόμο της ανάκαμψης και αποτελεί πηγή καλών ειδήσεων στη διεθνή σκηνή, ακόμη κι αν κάποιοι στη χώρα δεν το αναγνωρίζουν», τόνισε ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο μετά τον ανασχηματισμό.
Καλωσορίζοντας τους καινούριος υπουργούς «που σε αυτή την κρίσιμη φάση ενώνουν τις δυνάμεις τους μαζί μας», ξεκίνησε ο Αλέξης Τσίπρας την εισηγητική του τοποθέτηση προς το Υπουργικό Συμβούλιο.
«Ενώνουν», είπε, «τις δυνάμεις τους στη μεγάλη προσπάθεια που έχει εκκινήσει εδώ και τέσσερα χρόνια για την έξοδο της χώρας από την κρίση και για να γίνουν τα πρώτα βήματα της κοινωνικής και οικονομικής ανασυγκρότησης έξω από την επιτροπεία και τα δεσμά του Μνημονίου».
Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι αυτή η εθνική προσπάθεια είχε και έχει πάντοτε σαφές πρόσημο κοινωνικό και πολιτικό και ότι γύρω της συσπειρώθηκαν και συνεχίζουν να συσπειρώνονται δυνάμεις και πρόσωπα από το σύνολο του δημοκρατικού φάσματος, «που δεν ανήκουν αποκλειστικά στο χώρο της Αριστεράς, αλλά προέρχονται και από το χώρο της σοσιαλδημοκρατίας, της οικολογίας, αλλά και της λαϊκής κεντροδεξιάς».
Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι «αυτή η ένωση δυνάμεων που δίνει και τη μεγάλη δύναμη σε αυτή την κυβέρνηση να ενώνει τους Έλληνες και τις Ελληνίδες γύρω από τον μεγάλο εθνικό στόχο: Το να αφήσουμε πίσω μας το παρελθόν της χρεοκοπίας και να προχωρήσουμε μπροστά στην ανάκαμψη της οικονομίας, την παραγωγική ανασυγκρότηση και την έξοδο από την κρίση”. Σχολίασε ότι «είναι ευτυχές ότι όλο και περισσότεροι αναγνωρίζουν τον εαυτό τους σε αυτό το μεγάλο εγχείρημα και βλέπουν ότι ήταν το δικό μας πολιτικό σχέδιο που κατάφερε να οδηγήσει τη χώρα με ασφάλεια στο ξέφωτο και τη σταθερότητα».
Αναφερόμενος στην πορεία της οικονομίας, ο πρωθυπουργός μίλησε για επαναλαμβανόμενες διαψεύσεις όλων των προβλέψεων της καταστροφής και αποτυχίας: δημοσιονομικός κόφτης, αποτυχία ολοκλήρωσης αξιολογήσεων και τρίτου προγράμματος, 4ο μνημόνιο, περικοπή των συντάξεων, αποκλεισμός από τις αγορές. «Αποδείχτηκαν τελικά απλώς και μόνο διακαείς πόθοι αντιπολιτευτικοί που διαψεύστηκαν από την πραγματικότητα της εξόδου από τα μνημόνια και από την κρίση».Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα βαδίζει με σταθερότητα και ασφάλεια στο δρόμο της ανάκαμψης και αποτελεί πλέον μόνιμη πηγή καλών ειδήσεων στη διεθνή ειδησεογραφία». Σχολίασε ότι μπορεί η πλειοψηφία των μέσων ενημέρωσης στην Ελλάδα να μην ενδιαφέρεται για αυτές τις ειδήσεις, αλλά ζήτησε σήμερα «να ασχοληθούμε με τα ουσιαστικά ζητήματα και όχι με αυτά που κάποιοι άλλοι έχουν αποφασίσει ότι πρέπει να ασχοληθούμε, προκειμένου να κρύψουν την παταγώδη αποτυχία του πολιτικού τους αφηγήματος για την έξοδο της χώρας από τη κρίση».
«Η ελληνική οικονομία ανακάμπτει και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναθεώρησε προς τα πάνω τις προβλέψεις της για την ελληνική οικονομία για το 2019», είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι προχωρά με ταχείς ρυθμούς και επιτυχίες ο αγώνας για την ανάκτηση της εργασίας και για αξιοπρεπείς αμοιβές: Η ανεργία βρίσκεται στο 18,5% -στο χαμηλότερο σημείο της από το 2011- με σαφέστατη την τάση περαιτέρω μείωσης. Οι βασικές αρχές των συλλογικών διαπραγματεύσεων επανήλθαν, ενώ με βάση την απόφαση του προηγούμενου Υπουργικού Συμβουλίου ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε από τα 586 στα 650 ευρώ, επισήμανε, τονίζοντας ότι «πρώτιστο μέλημά μας» είναι η απόφαση αυτή να εφαρμοστεί συνολικά από τους εργοδότες. Σημείωσε ότι «ήταν αυτή η κυβέρνηση που αποφάσισε και υλοποίησε την πρώτη αύξηση μισθού εδώ και μια δεκαετία δίνοντας το στίγμα των κοινωνικών της αναφορών και στοχεύσεων».
«Εμπεδώνουμε την εμπιστοσύνη και την αξιοπιστία της χώρας στο διεθνές στερέωμα», υπογράμμισε, για να συμπληρώσει ότι η Ελλάδα αποτελεί σήμερα ένα ευρωπαϊκό παράδειγμα επιτυχίας, στο οποίο αναφέρονται όλοι οι εταίροι με κολακευτικά σχόλια σε όλα τα ευρωπαϊκά φόρουμ.
Μοιράσου το άρθρο:

- Advertisement -
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:ΕλλάδαΤσίπρας
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Αφαίρεση της βρετανικής υπηκοότητας από τη Σ.Μπέγκουμ–Στα δικαστήρια στρέφεται η οικογένεια της
Επόμενο άρθρο Βαλβέρδε: «Ικανοποιημένος από την ομάδα, όχι από το αποτέλεσμα»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μητσοτάκης: Διήμερη επίσκεψη στην Αμοργό – «Η ελληνική κυβέρνηση αφοσιωμένη στην προστασία του περιβάλλοντος»
51 λεπτά ago
Θεσσαλονίκη: Πάνω από 90 κλειστά μαγαζιά στην Εγνατία
2 ώρες ago
Προϋπολογισμός 2026: Υψηλή ανάπτυξη, ισχυρά πλεονάσματα και «παράθυρο» για νέες παροχές
2 ώρες ago
TisimΒενη: Μαθαίνοντας να αγαπάμε άνευ όρων 
2 ώρες ago
Μητσοτάκης: Σύντομα θεσμοθετούμε τα θαλάσσια πάρκα σε Ιόνιο και νότιες Κυκλάδες
11 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Ο πρόεδρος του ΣΕΒΓΑΠ Χρ. Αποστολόπουλος προειδοποιεί για απώλεια 20% στις εξαγωγές φέτας λόγω ευλογιάς αιγοπροβάτων

Αυστηρά μέτρα βιοασφάλειας προτείνει ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Γάλακτος Χρήστος Αποστολόπουλος. «Δυστυχώς οι…

Αλεξία Χαρακίδα

Πού θα κυμανθούν οι τιμές ρεύματος τον Οκτώβριο

Τη δεδομένη στιγμή η αύξηση στην τιμή της χονδρικής ρεύματος ανέρχεται στο 20%. Η μέση…

News Room

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Συναγερμός για την αύξηση κρουσμάτων AIDS στους νέους – Προειδοποίηση από τον λοιμωξιολόγο Π. Κολλάρα

Το κουδούνι του κινδύνου για τα αυξημένα περιστατικά ανθρώπων-κυρίως νέων- που μολύνονται με AIDS κρούει…

Αλεξία Χαρακίδα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕΛΛΑΔΑ

Δημογραφικός… πυρετός: Σχεδόν κατά 60.000 μειώθηκε ο πληθυσμός της Ελλάδας το 2024

News Room
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα κακοκαιρία από τη Δευτέρα στη χώρα

News Room
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: 11 νεκροί σε τροχαία μέσα σε τρεις μήνες – Πάνω από 13.000 “καμπάνες” για υπερβολική ταχύτητα

News Room
ΕΛΛΑΔΑ

Έβρος: Χειροπέδες σε 13 Τούρκους στο Σουφλί – Είχαν 147 πιστόλια και 190 γεμιστήρες

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?