Δευτέρα, 7 Ιούλ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Γεωργιάδης: Ο Ανδρουλάκης είναι ο κακός ΣΥΡΙΖΑ του ’15 -Την τεχνική λύση για ΟΠΕΚΕΠΕ τη συνέταξε σύμβουλός του
Υπόμνημα Καραμανλή στην προανακριτική: Δεν έχω τελέσει αξιόποινη πράξη, επιθυμώ ποινική δίωξη για την απόδειξη της αθωότητάς μου
ΠΑΣΟΚ κατά Τσίπρα: «Έπαιξε τη χώρα στα ζάρια, επιχειρεί να ξαναγράψει την ιστορία»
Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου: Τι αλλάζει στη χορήγηση ασύλου για τους Σύρους πολίτες
Ο ΥΠΕΞ εγκαινίασε το ανακαινισμένο κτίριο «Σεφέρη» του γενικού προξενείου στην Κορυτσά
Ο Νίκος Δένδιας στο «Summer Campus 2025»: «Τα παιδιά είναι για μας η έκφραση της υψηλότερης ελπίδας»
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 7 Ιουλίου
Συντάξεις Αυγούστου 2025: Πότε θα γίνει η πληρωμή
Μητσοτάκης: Τον Σεπτέμβριο οι πρώτες διαγραφές αιώνιων φοιτητών -Εκκαθάριση καταλόγων, ακόμη και από τη δεκαετία του ΄50
Αιτωλοακαρνανία: Νεκρός 71χρονος σε τροχαίο-Το αμάξι του έπεσε σε γκρεμό
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυτοψία στα έργα αποκατάστασης των καμένων εκτάσεων από την περσινή πυρκαγιά στην Αττική

2 μήνες ago
Κοινοποίηση
5 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση


Επίσκεψη-αυτοψία σε αντιπλημμυρικά-αντιδιαβρωτικά και αντιπυρικά έργα της βορειοανατολικής Αττικής πραγματοποίησε την Πέμπτη ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρος Παπασταύρου. Συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα Δασών, Στάθη Σταθόπουλο, τον γενικό διευθυντή Δασών, Ευάγγελο Γκουντούφα, και το εντεταλμένο μέλος, εκτελεστικό σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ, Παναγιώτη Σταμπουλίδη, ξεκίνησαν από την περιοχή «Διώνη» του δήμου Πικερμίου-Ραφήνας, με αυτοψία έργων, τα οποία εκτελέστηκαν και ολοκληρώθηκαν μετά την πυρκαγιά του Αυγούστου του 2024, στο πλαίσιο του θεσμού αναδόχου αποκατάστασης και αναδάσωσης της Γενικής Γραμματείας Δασών του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Με αποφάσεις του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας ορίστηκαν ως ανάδοχοι αποκατάστασης μετά την πυρκαγιά του Αυγούστου 2024 σε περιοχές της ΒΑ Αττικής, με σκοπό την υλοποίηση αντιπλημμυρικών-αντιδιαβρωτικών έργων στις πυρόπληκτες περιοχές του δασαρχείου Καπανδριτίου, οι εταιρείες ΔΕΗ Α.Ε. και Helleniq Energy Holdings S.A. Παράλληλα, για την υλοποίηση αντίστοιχων έργων στις πυρόπληκτες περιοχές του Δασαρχείου Πεντέλης ορίστηκαν ως ανάδοχοι αποκατάστασης η Τράπεζα Πειραιώς, ο ΔΕΔΔΗΕ, καθώς και η Helleniq Energy Holdings S.A.

Στη συνέχεια, ο υπουργός και το κλιμάκιο επισκέφθηκαν περιοχή του δασαρχείου Λαυρίου, όπου εκτελούνται προληπτικές εργασίες αντιπυρικής προστασίας σε δασικές εκτάσεις αρμοδιότητας των δασαρχείων Αιγάλεω, Μεγάρων, Λαυρίου, Πόρου, Πειραιά και των νήσων Αίγινας, Αγκιστρίου και Σαλαμίνας, χρηματοδοτούμενες από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Μεταξύ άλλων, προβλέπεται συντήρηση-καθαρισμός αντιπυρικών ζωνών, βελτίωση υφιστάμενου οδικού δικτύου, εγκατάσταση προφυλακείου-υδατοδεξαμενών, διενέργεια καθαρισμών, φορτοεκφόρτωση βιομάζας κ.λπ.

Παπασταύρου: Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση δεσμευτήκαμε να αποκαταστήσουμε την καταστροφή γρήγορα και αποτελεσματικά

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο Σταύρος Παπασταύρου δήλωσε: «Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλότητας, επισκεφθήκαμε αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα που εκτελέσθηκαν και έχουν ολοκληρωθεί από το υπουργείο στη Βορειοανατολική Αττική. Έργα που έχουν ως σκοπό να επαναφέρουν τη ζωή, να επουλώσουν το τραύμα στη φύση και τους ανθρώπους, σε μία περιοχή που πέρσι τον Αύγουστο δοκιμάστηκε από μια μεγάλη πυρκαγιά. Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, και η κυβέρνηση δεσμευτήκαμε ότι η καταστροφή θα αποκατασταθεί γρήγορα και αποτελεσματικά. Εδώ και 9 μήνες εργαζόμαστε συλλογικά, μία συμμαχία Πολιτείας, ιδιωτών και τοπικών κοινωνιών. Ευχαριστούμε όλους τους φορείς, καθώς και τους δασεργάτες, τα δασαρχεία, τις τοπικές κοινωνίες.

Παράλληλα, εν μέσω αντιπυρικής περιόδου, πραγματοποιήσαμε αυτοψία σε αντιπυρικά έργα που έχουν σκοπό την πρόληψη και την προστασία. Όλοι μαζί, σε μία πανστρατιά ελπίδας, είμαστε υπεύθυνοι να διασώσουμε τους φυσικούς πόρους της πατρίδας μας. Το δάσος αποτελεί πλούτο της χώρας μας, πηγή ζωής για την Αττική και καταφύγιο για εκατοντάδες είδη χλωρίδας και πανίδας. Τώρα που ξεκίνησε η αντιπυρική περίοδος, το προστατεύουμε όλοι μαζί. Εύχομαι καλή συνέχεια στο πολύτιμο έργο όλων».

Σημειώνεται πως τα επείγοντα έργα πραγματοποιήθηκαν σε 24.000 στρέμματα που καλύπτουν όλη την πληγείσα περιοχή 112.000 στρεμμάτων, ενώ έχουν ολοκληρωθεί και στα 4 τμήματά τους: 1. Βαρνάβα-Γραμματικού, 2. Ραπεντώσας, 3. Λίμνης Μαραθώνα-Διονύσου-Αγ. Ιωάννη Προδρόμου και 4. Δ. Διώνης.

Για την παράδοση και των τελευταίων τμημάτων συνεργάστηκαν αποτελεσματικά 180 μέλη 14 Δασικών Συνεταιρισμών από όλη τη χώρα. Κορμοδέματα, κορμοφράγματα, κλαδοπλέγματα και σανιδότοιχοι τουλάχιστον 150 χλμ. και άλλα υδρονομικά και υλοτομικά έργα έχουν προστατεύσει αποτελεσματικά την πληγείσα περιοχή κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Παράλληλα, στην ιερά μονή και στο Αστεροσκοπείο Πεντέλης πραγματοποιήθηκαν αμέσως και αναδασώσεις.

Το 2025, με την έγκριση όλων των αναγκαίων μελετών, θα εκκινήσουν η μεγάλη τεχνητή αναδάσωση της Πεντέλης σε εκτάσεις 18.000 στρεμμάτων και της Πάρνηθας, μέσω του έργου Antinero και πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:ΔημοφιλήΠυρκαγιάΣταύρος ΠαπασταύρουΥπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Συνταξιούχοι: Έρχεται μπόνους σε 240.000 δικαιούχους
Επόμενο άρθρο Δύο συγκεντρώσεις σήμερα στη Θεσσαλονίκη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Γεωργιάδης: Ο Ανδρουλάκης είναι ο κακός ΣΥΡΙΖΑ του ’15 -Την τεχνική λύση για ΟΠΕΚΕΠΕ τη συνέταξε σύμβουλός του
46 λεπτά ago
Υπόμνημα Καραμανλή στην προανακριτική: Δεν έχω τελέσει αξιόποινη πράξη, επιθυμώ ποινική δίωξη για την απόδειξη της αθωότητάς μου
2 ώρες ago
ΠΑΣΟΚ κατά Τσίπρα: «Έπαιξε τη χώρα στα ζάρια, επιχειρεί να ξαναγράψει την ιστορία»
3 ώρες ago
Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου: Τι αλλάζει στη χορήγηση ασύλου για τους Σύρους πολίτες
4 ώρες ago
Ο ΥΠΕΞ εγκαινίασε το ανακαινισμένο κτίριο «Σεφέρη» του γενικού προξενείου στην Κορυτσά
5 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή "σχολιάζοντας την επικαιρότητα…

News Room

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Ο Στέφανος Κασσελάκης στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα»

Καλεσμένος στην εκπομπή του Στέργιου Καλόγηρου ο πρόεδρος του κόμματος «Κίνημα Δημοκρατίας», Στέφανος Κασσελάκης σε…

News Room

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Κώστας Καραγκούνης στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Κώστας Καραγκούνης στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή σχολιάζοντας…

News Room

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Νίκος Δένδιας στο «Summer Campus 2025»: «Τα παιδιά είναι για μας η έκφραση της υψηλότερης ελπίδας»

News Room
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Τον Σεπτέμβριο οι πρώτες διαγραφές αιώνιων φοιτητών -Εκκαθάριση καταλόγων, ακόμη και από τη δεκαετία του ΄50

News Room
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πυρά» Μαρινάκη σε Τσίπρα: Η μεγαλύτερη πολιτική εξαπάτηση στην ιστορία της χώρας έχει ονοματεπώνυμο

News Room
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπόμνημα Καραμανλή σε Προανακριτική: Αρνούμαι ότι έχω τελέσει αξιόποινη πράξη στα Τέμπη, επιθυμώ ποινική δίωξη για την απόδειξη της αθωότητάς μου

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?