Κυριακή, 22 Ιούν 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Θεσσαλονίκη: Φωτιά στην Εφεδρούπολη, πίσω από το Παπαγεωργίου – Alert από την Πολιτική Προστασία
Νέα πρόκληση στα Σκόπια: Η Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης επαναφέρει τον όρο «Μακεδονική»
Νέες επιθέσεις από Ιράν και Ισραήλ μετά το «όχι» της Τεχεράνης στις συνομιλίες για τα πυρηνικά
TisimΒενη :Ιερός Ναός Οσίου Δαυίδ
Αυξήθηκαν κατά 61% οι εκταμιεύσεις δανείων προς τις επιχειρήσεις το 2024
Ecofin: Η δήλωση Πιερρακάκη στα πλαίσια του Eurogroup
Θεοδωρικάκος: Κάνουμε αυστηρούς ελέγχους με αποτελέσματα για την προστασία των καταναλωτών
Αυξάνεται δραματικά το ποσοστό των εργαζομένων-φτωχών στην Ελλάδα – Δεύτερη χειρότερη θέση στην ΕΕ
Πού το πάει η Λιβύη και γιατί «παίζει το χαρτί» της Άγκυρας, μπλοκάροντας την προσέγγιση με τη χώρα μας
Στη Θεσσαλονίκη ο Νίκος Ανδρουλάκης
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΚΟΣΜΟΣ

Αυξάνουν τις δαπάνες για την άμυνα οι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ

6 έτη ago
Κοινοποίηση
5 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση



Να αυξήσουν τις δαπάνες τους δεσμεύτηκαν οι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ, κατά τη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών των μελών του στην Ουάσιγκτον, με την ευκαιρία των 70 ετών από την ίδρυση της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας. Πρόκειται για ένα από τα βασικά αιτήματα του Αμερικανού προέδρου, ο οποίος ζητεί επιμόνως την αύξηση των δαπανών για την άμυνα στο 2% του ΑΕΠ.
«Προσαρμογή στις αναδυόμενες απειλές»
Ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγορεί τους εταίρους του ότι εκμεταλλεύονται την Ουάσιγκτον, η οποία έχει αναλάβει το μεγαλύτερο μερίδιο των δαπανών του ΝΑΤΟ. Βασικός στόχος των επικρίσεών του είναι η Γερμανία.
«Όλοι οι εταίροι του ΝΑΤΟ έχουν δεσμευθεί να επενδύσουν περισσότερα στην άμυνα προκειμένου να βελτιωθεί ο καταμερισμός των δαπανών στη Συμμαχία και αναμένω όλοι οι εταίροι, περιλαμβανομένης της Γερμανίας φυσικά, να τηρήσουν την υπόσχεσή που κάναμε μαζί», επεσήμανε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.
«Δεν προχωρήσαμε στη δέσμευση αυτή για να ικανοποιήσουμε τις ΗΠΑ. Την κάναμε διότι ζούμε σε έναν πιο απρόβλεπτο και αβέβαιο κόσμο», τόνισε.

70 years ago, #NATO´s founding treaty was signed here in this room. It has stood the test of time: we remain united around our core commitment to protect & defend one another. One for all & all for one. pic.twitter.com/HccYD15GCl
— Jens Stoltenberg (@jensstoltenberg) April 4, 2019

Να προσαρμοστούν στις αναδυόμενες απειλές, περιλαμβανομένων των στρατιωτικών παρεμβάσεων της Ρωσίας και του στρατηγικού ανταγωνισμού και των κυβερνοαπειλών της Κίνας, κάλεσε από την πλευρά του τα μέλη της Συμμαχίας ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο.
«Πρέπει να προσαρμόσουμε τη συμμαχία μας για να αντιμετωπίσουμε τις αναδυόμενες απειλές (…) είτε πρόκειται για τη ρωσική επιθετικότητα, την ανεξέλεγκτη μετανάστευση, τις κυβερνοεπιθέσεις, τις απειλές στην ενεργειακή ασφάλεια, τον κινεζικό στρατηγικό ανταγωνισμό, περιλαμβανομένης της τεχνολογίας και του 5G, και πολλά άλλα θέματα», επεσήμανε ο Αμερικανός υπουργός.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά την υπουργική σύνοδο, ο Πομπέο δήλωσε ότι οι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ συμφώνησαν ότι τα ρωσικά στρατεύματα πρέπει να αποχωρήσουν από τη Βενεζουέλα, όπου έχουν αναπτυχθεί για να στηρίξουν τον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο.
Σύμφωνα με τον Αμερικανό υπουργό, το θέμα της Βενεζουέλας αναφέρθηκε στην υπουργική σύνοδο στη διάρκεια της συζήτησης για το πώς το ΝΑΤΟ πρέπει να απαντήσει στην αυξανόμενη στρατιωτική δραστηριότητα της Ρωσίας σε περιοχές όπως η Μαύρη Θάλασσα, όπου η Μόσχα κατέλαβε τρία ουκρανικά πλοία τον Νοέμβριο.
Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας Ιβάν Χιλ επεσήμανε χθες ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα παραμείνουν στη χώρα του για όσο διάστημα χρειάζεται, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να προστεθούν και άλλα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Interfax.
Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ ζήτησε από τη Μόσχα να απελευθερώσει τα ουκρανικά πλοία και τα πληρώματά τους. Πρόσθεσε ότι οι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ συμφώνησαν σε μια σειρά μέτρων για να στηρίξουν την Ουκρανία και τη Γεωργία, στα οποία περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, ενισχυμένα στρατιωτικά γυμνάσια παρακολούθησης και «εκπαίδευση των ναυτικών δυνάμεων και της ακτοφυλακής».
Παράλληλα ο Στόλτενμπεργκ εκτίμησε ότι η αποχώρηση της Ρωσίας από τη Συμφωνία Πυρηνικών Όπλων Μέσου Βεληνεκούς (INF) αποτελεί μέρος της «αποσταθεροποιητικής της συμπεριφοράς».
Η Ουάσιγκτον έχει επισημάνει ότι θα αποσυρθεί από τη συμφωνία το καλοκαίρι αν η Μόσχα δεν σταματήσει τις φερόμενες παραβιάσεις της. Ωστόσο ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ υπογράμμισε ότι η απάντηση της Συμμαχία θα είναι «μετρημένη και συντονισμένη».
Ο Πομπέο εκτίμησε ότι το ΝΑΤΟ θα πρέπει να αντιμετωπίσει και τις αυξανόμενες κυβερνοεπιθέσεις, περιλαμβανομένων αυτών που προέρχονται από την Κίνα και την κινεζική τεχνολογική εταιρεία Huawei. Η Ουάσιγκτον έχει προειδοποιήσει ότι δεν θα μπορεί να μοιράζεται πληροφορίες με τους συμμάχους της που υιοθετούν συστήματα της Huawei, όμως βρίσκεται σε αντιπαράθεση με την ΕΕ, η οποία μέχρι στιγμής αγνοεί τις αμερικανικές εκκλήσεις.
Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μοιράσου το άρθρο:

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:ΝΑΤΟ
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Κωνσταντινούπολη: Υπενθύμιση νίκης από Ιμάμογλου -Επανακαταμέτρηση “χωρίς τέλος”
Επόμενο άρθρο Η Ρώμη αρνείται να δεχτεί πλοίο γερμανικής ΜΚΟ με 64 μετανάστες

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Θεσσαλονίκη: Φωτιά στην Εφεδρούπολη, πίσω από το Παπαγεωργίου – Alert από την Πολιτική Προστασία
11 ώρες ago
Νέα πρόκληση στα Σκόπια: Η Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης επαναφέρει τον όρο «Μακεδονική»
20 ώρες ago
Νέες επιθέσεις από Ιράν και Ισραήλ μετά το «όχι» της Τεχεράνης στις συνομιλίες για τα πυρηνικά
20 ώρες ago
TisimΒενη :Ιερός Ναός Οσίου Δαυίδ
20 ώρες ago
Αυξήθηκαν κατά 61% οι εκταμιεύσεις δανείων προς τις επιχειρήσεις το 2024
1 ημέρα ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή "σχολιάζοντας την επικαιρότητα…

News Room

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Ο Στέφανος Κασσελάκης στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα»

Καλεσμένος στην εκπομπή του Στέργιου Καλόγηρου ο πρόεδρος του κόμματος «Κίνημα Δημοκρατίας», Στέφανος Κασσελάκης σε…

News Room

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Κώστας Καραγκούνης στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Κώστας Καραγκούνης στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή σχολιάζοντας…

News Room

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΚΟΣΜΟΣΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πού το πάει η Λιβύη και γιατί «παίζει το χαρτί» της Άγκυρας, μπλοκάροντας την προσέγγιση με τη χώρα μας

News Room
ΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόλαση στη Μέση Ανατολή: Μία εβδομάδα σφοδρών συγκρούσεων μεταξύ Ισραήλ και Ιράν

News Room
ΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τραμπ: Δεν έχω αποφασίσει αν θα εμπλακούμε στις επιθέσεις εναντίον του Ιράν

News Room
ΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πληθαίνουν τα σημάδια ότι ο Τραμπ ετοιμάζει επίθεση των ΗΠΑ στο Ιράν – Συγκεντρώνει δυνάμεις στη Μέση Ανατολή

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?