Απανθρακωμένος βρέθηκε ο αγνοούμενος 45χρονος κτηνοτρόφος στις Φέρρες Μαγνησίας-Νεκρή γυναίκα στο Χοροστάσι

Φωτιά στη Μαγνησία: Νεκρή γυναίκα στο Χοροστάσι – Στο νοσοκομείο χωρίς τις αισθήσεις του ο σύζυγός τηςΚάηκε στο τροχόσπιτο, όπου διέμενε, στην παραλία – Ανεξέλεγκτο το πύρινο μέτωπο στη Μαγνησία – Ένας εγκαυματίας στο νοσοκομείο και δύο παιδιά με αναπνευστικά προβλήματα στον Αλμυρό.ekav1
Τραγωδία εκτυλίχθηκε στη Μαγνησια, όπου μαίνεται ανεξέλεγκτο το πύρινο μέτωπο, καθώς βρέθηκε απανθρακωμένη γυναίκα, το απόγευμα, στον οικισμό Χοροστάσι. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η γυναίκα είχε κινητικά προβλήματα και το τροχόσπιτο όπου διέμενε βρισκόταν στην παραλία με χόρτα γύρω του.

Η κατάσταση άρχισε να τίθεται εκτός ελέγχου όταν ο σύζυγος της άτυχης γυναίκας αποφάσισε να επιδοθεί στη μάχη της κατάσβεσης. Ειδικότερα, αντί να ακολουθήσει τις οδηγίες των Αρχών και να απομακρυνθεί, όταν είδε τη φωτιά προσπάθησε να τη σβήσει. Όταν, όμως, κατάλαβε ότι δεν μπορούσε να περιορίσει τις φλόγες, επιχείρησε να πάρει το αυτοκίνητο για να μεταφέρει τη γυναίκα του, αλλά τότε ήταν πολύ αργά και το τροχόσπιτο είχε γίνει παρανάλωμα του πυρός.

Ο σύζυγος βρέθηκε ζωντανός, λίγο πιο πέρα στα δέντρα που βρισκόταν το αυτοκίνητο, όμως λόγω των αναθυμιάσεων χρειάστηκε να διακομιστεί στο νοσοκομείο.

Νωρίτερα στην περιοχή είχε σταλεί μήνυμα για εκκένωση.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο δήμαρχος Αλμυρού, Ευάγγελος Χατζηκυριάκος, δήλωσε ότι είχε ειδοποιήσει τηλεφωνικά τους δύο κατοίκους να απομακρυνθούν. Είχε, μάλιστα, μιλήσει με τον σύζυγό της άτυχης γυναίκας.

Για τη γυναίκα που βρέθηκε απανθρακωμένη στον οικισμό Χοροστάσι Μαγνησίας, μίλησε ο δήμαρχος Αλμυρού στον ΣΚΑΪ.

Όπως εξήγησε, ακόμη, ο οικισμός είναι μικρός, καθώς μένουν 7-8 οικογένειες, ενώ το συμβάν σημειώθηκε στα 5 μέτρα από τη θάλασσα.

Επεσήμανε πως οι αρχές που εκκένωναν τον οικισμό ήρθαν σε επικοινωνία με την οικογένεια. «Μιλήσαμε με την οικογένεια και τους είπαμε να φύγουν».

Σε ανάρτηση προχώρησε η Πυροσβεστική Υπηρεσία επιβεβαιώνοντας τον θάνατο της ηλικιωμένης γυναίκας.
Απανθρακωμένος βρέθηκε πριν από λίγα λεπτά ο κτηνοτρόφος που αγνοούνταν εδώ και περίπου δύο ώρες στον Άγιο Γεώργιο Φερρών στη Μαγνησία.Ο κτηνοτρόφος είχε δηλωθεί ως αγνοούμενος μετά την εκδήλωση της φωτιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αδερφός του δήλωσε στις αρχές ότι δεν έχει καμία επικοινωνία μαζί του τις τελευταίες ώρες.
Το ποιμνιοστάσιο στο οποίο είχε μεταβεί μετατράπηκε σε στάχτη από τη μανία της μεγάλης πυρκαγιάς. Εκτοτε, όπως φέρεται να ενημέρωσε τις αρχές, δεν έχει κατορθώσει να τον εντοπίσει.