Αντιπαράθεση Δ. Τζανακόπουλου – Θ. Ρουσόπουλου για πρώτη κατοικία – ανεργία – οικονομία

[ad_1]

Θέματα όπως η κατάσταση της οικονομίας, αλλά και η προστασία της πρώτης κατοικίας, βρέθηκαν στο επίκεντρο των καλεσμένων της εκπομπής «Η επόμενη μέρα» της ΕΡΤ1.
O κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργό Επικρατείας, Δημήτρης Τζανακόπουλος, που αναφερόμενος στο θέμα της προστασίας της πρώτης κατοικίας και της ρύθμισης για τις 120 δόσεις, είπε πως: «δεν υπάρχει καμία εμπλοκή με τους θεσμούς και είναι θέμα πρώτης προτεραιτότητας θέμα για την ελληνική κυβέρνηση» και συμπλήρωσε ότι «υπάρχουν λεπτομέρειες τεχνικού χαρακτήρα και τις επιμέρους ρυθμίσεις, όπου οι ευρωπαϊκοί θεσμοί και η ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα έχουν κεντρικό ρόλο και στις 25 Μαρτίου στο euroworkinggroup αναμένεται να υπάρξει συμφωνία και ακολούθως η κυβέρνηση θα νομοθετήσει».
Συνεχίζοντας τόνισε πως «μπαίνουν κριτήρια στις διάφορες ρυθμίσεις για τους ανθρώπους που θέλουν να είναι συνεπείς προς τις υποχρεώσεις τους, αλλά άλλοι λόγοι όπως για παράδειγμα απώλεια της δουλειάς τους, δεν μπορούν να ανταποκριθούν», ξεχωρίζοντάς τους από αυτούς που δεν είναι συνεπείς ενώ μπορούν ακολουθώντας μία συγκεκριμένη κουλτούρα στο θέμα αυτό.
Μιλώντας για τις 120 δόσεις, σχολίασε ότι είναι ζήτημα που δεν σχετίζεται με μεταμνημονιακές παρακολουθήσεις. Ως προς την ανεργία δήλωσε ότι ήταν 28,56% το 2013, επί κυβέρνησης Α. Σαμαρά και ότι «είναι παράδοξο να μας κάνει κριτική η ΝΔ».
ΑΠό την πλευρά του ο υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ στο βόρειο τομέα της Β’ Αθήνας και πρώην υπουργός, Θοδωρής Ρουσόπουλος, ανέφερε πως: «το θέμα της πρώτης κατοικίας ταλανίζει χιλιάδες πολίτες, αλλά μέχρι στιγμής η κυβέρνηση δεν έχει πετύχει τίποτα. Αν και μας λέει ότι βγήκαμε από τα μνημόνια συνεχίζει να συνομιλεί με τους θεσμούς όπως ονόμασε την τρόικα».
Επίσης ανέφερε στοιχεία του 2014 για την οικονομία, για να σχολιάσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ακολούθησε μία καταστροφική πορεία για τη χώρα από το 2015, από την περίοδο που άλλαξε η κυβέρνηση.
Δήλωσε ότι η καθημερινή ζωή διαψεύδει τις δηλώσεις της κυβέρνησης, που ακολουθεί μία καταστροφική πολιτική για τους μικρομεσαίους και ότι άλλαξε ο τρόπος καταγραφής της ανεργίας, με υπολογισμό ως εργαζόμενου ακόμα και όποιου δουλεύει δ΄το μήνες το χρόνο, ενώ η μείωση της ανεργίας πρέπει να υπολογίσει και την παράμετρο όσων έφυγαν στο εξωτερικό για να βρουν δουλειά με αποτέλεσμα να είναι εκτός καταγραφής.
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]