Ανησυχούν οι ειδικοί για την παραλλαγή Κένταυρος

Ντρισμπιώτη και Τεντόγλου σήκωσαν την Ελλάδα ψηλά
Ο ελληνικός στίβος απολαμβάνει μια σπουδαία ημέρα, μιας και την Τρίτη οι Τεντόγλου και Ντρισμπιώτη κατέκτησαν τα χρυσά μετάλλια στα αγωνίσματά τους με σπουδαίες επιδόσεις και προσφέροντας χαρά στους Έλληνες!Ο Μίλτος Τεντόγλου, μετά την μέτρια απόδοση στα ημιτελικά του μήκους είχε δηλώσει πως ήξερε τι πρέπει να κάνει στον τελικό. Αυτό έκανε ο Έλληνας και με άλμα στα 8.52μ. ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου. Τα μετάλλια συμπλήρωσαν οι Φίτσαμ-Ντιουκς και Μόντλερ, μετά από τριπλή ισοβαθμία!

Μπορεί το πρώτο του άλμα να ήταν άκυρο, ωστόσο στο δεύτερο ο Έλληνας πατώντας οριακά τη βαλβίδα έκανε άλμα στα 8.23μ. ανεβαίνοντας στην πρώτη θέση.Πρωταθλήτρια ευρώπης στα 35 χλμ. βάδην, η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη. Η 38χρονη πρωταθλήτρια έγινε πρωταθλήτρια πέρασε πρώτη τη γραμμή του τερματισμού, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου στο Μόναχο.
Ανησυχούν οι ειδικοί για την παραλλαγή Κένταυρος

Τους φόβους τους για την αναζωπύρωση της πανδημίας του κορονοϊού γύρω στα τέλη Σεπτέμβρη, λόγω πιθανής εμφάνισης της παραλλαγής «Κένταυρος» εκφράζουν οι ειδικοί.

Όπως σημείωσε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, το σενάριο της αναζωπύρωσης είναι «ρεαλιστικό», καθώς η υποπαραλλαγή «Κένταυρος» είναι 18,5% πιο μεταδοτική από τη μετάλλαξη Όμικρον 4 – 5. Ο ίδιος ανέφερε ότι, τις επόμενες μέρες, αναμένεται αποκλιμάκωση των δεικτών της πανδημίας με μικρές διακυμάνσεις καθώς τα ημερήσια κρούσματα αναμένεται να πέσουν κάτω από τις 6.000 που είναι σήμερα.Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης υπογράμμισε στον ΣΚΑΪ ότι συζητείται το άνοιγμα των σχολείων να γίνει με λιγότερα μέτρα σε ισχύ, χωρίς υποχρεωτικά self test και τη χρήση μασκών μόνο σε συνθήκες συγχρωτισμού. Ο ίδιος τάχθηκε υπέρ της χρήσης μάσκας και μέσα στις σχολικές αίθουσες. Όσον αφορά στον εμβολιασμό με τα επικαιροποιημένα σκευάσματα, τόνισε ότι αυτά θα προστατεύουν από τις Όμικρον 4 και 5, και σημείωσε ότι θα προστατεύουν από τη σοβαρή νόσηση από την «Κένταυρος», σε περίπτωση επικράτησής της.Για την παραλλαγή «Κένταυρος» μίλησε και η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, στον ΑΝΤ1. Η ίδια σημείωσε ότι, το ενδεχόμενο να γίνει ξανά υποχρεωτικός ο εμβολιασμός από το φθινόπωρο δε θα βοηθήσει, καθώς, όπως καταλάβαμε κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού, η υποχρεωτικότητα είναι κάτι που δεν ταιριάζει με την ιδιοσυγκρασία του Έλληνα.Συνολικά 73.710 κρούσματα κορονοϊού καταγράφηκαν την εβδομάδα από 8 έως 14 Αυγούστου, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, όπως επίσης και 258 θάνατοι.

Ειδικότερα, από τα 73.710 κρούσματα (7.065 ανά εκατομμύριο πληθυσμού: -27% εβδομαδιαία μεταβολή) το 21% αφορά επαναλοιμώξεις. Ο συνολικός αριθμός των λοιμώξεων από την έναρξη της πανδημίας ανέρχεται σε 4.654.737 εκ των οποίων 51,9% γυναίκες.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ποιοι ειναι οι ειδικοι??? Τα λεσια που ειναι ολη μερα στα καναλια και δεν εχουν καμμια σχεση με την επιδημιολογια??? ( Παγωνη Σαρρηγιανης Εξαδακτυλος ) Αι στο διαολο ρε απατεωνες