Αλέξης Γεωργούλης: Στενεύει ο κλοιός για τον ευρωβουλευτή – Πολλαπλασιάζονται οι καταγγελίες

Αθώος, σε πλήρη άγνοια γύρω από το περιεχόμενο και τη σκοπιμότητα των βαρύτατων καταγγελιών εις βάρος του δηλώνει ο ευρωβουλευτής (τέως ΣΥΡΙΖΑ και της Ομάδας της Αριστεράς, νυν ανεξάρτητος) Αλέξης Γεωργούλης. Παρόλ' αυτά, επί του παρόντος η εισαγγελία Βρυξελλών διεξάγει έρευνα σε σχέση με συγκεκριμένη καταγγελία εις βάρος του Αλέξη Γεωργούλη περί σεξουαλικής και σωματικής κακοποίησης της Ελένης Χρονοπούλου, δικηγόρου και μέλους του πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

Ωστόσο, εκτός της κας Χρονοπούλου, ο Γεωργούλης φέρεται ως ύποπτος για επιπλέον δύο παρόμοια περιστατικά βιασμού και κακοποίησης. Τα θύματα αυτών των ενεργειών, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, θα προβούν οσονούπω σε επίσημη καταγγελία κατά του Αλέξη Γεωργούλη.Καθώς από ώρα σε ώρα σχεδόν προστίθενται νέα στοιχεία στην υπόθεση, ως αξιόπιστο οδηγό για το τι ακριβώς ισχύει θα μπορούσε κανείς να χρησιμοποιήσει την ανακοίνωση της βελγο-ελληνικής ομάδας νομικής υπεράσπισης του Αλέξη Γεωργούλη. Η οποία αναφέρει επί λέξει ότι «Ο κ. Γεωργούλης ενημερώθηκε την Μεγάλη Παρασκευή 14 Απριλίου 2023 από το Γραφείο της Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, ως προς το αίτημα της Εισαγγελίας των Βρυξελλών για την άρση της ευρωβουλευτικής του ασυλίας, ύστερα από καταγγελία που έχει γίνει εις βάρος του και για την οποία δεν είχε καμία απολύτως γνώση.

» Την ίδια ημέρα ανταποκρίθηκε, αιτούμενος και ο ίδιος της άρση της ασυλίας του, με σκοπό να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να διαλευκανθεί η υπόθεση. Τη Δευτέρα 17 Απριλίου 2023, έγινε και η ανάλογη ανακοίνωση από το Προεδρείο στην Ολομέλεια.

» Ο κ. Γεωργούλης αρνείται επισήμως και κατηγορηματικά τις κατηγορίες που στρέφονται εναντίον του και επιθυμεί οπωσδήποτε το ταχύτερο δυνατόν να χυθεί όλο το φως σε αυτήν την υπόθεση που μόλις του γνωστοποιήθηκε. Έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στο βελγικό δικαστικό σύστημα με το οποίο σκοπεύει να συνεργαστεί ενεργά.