Κυριακή, 5 Οκτ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Μητσοτάκης: Έτοιμοι να συμβάλουμε στις διπλωματικές προσπάθειες για τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα
Μετρό Θεσσαλονίκης: Αλλάζει από αύριο το ωράριο λειτουργίας
Έρχεται η κακοκαιρία “Barbara”: Σφοδρές καταιγίδες και νέα πτώση της θερμοκρασίας από απόψε το βράδυ
Πληρωμή συντάξεων Νοεμβρίου: Οι ημερομηνίες για τους δικαιούχους
Αναλυτικά οι πληρωμές e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ μέχρι τις 10 Οκτωβρίου
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την Εξεταστική Επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: «Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη….»
Δούκας: «Ο μόνος δρόμος είναι η διαγραφή»
Επίσκεψη Μητσοτάκη στην Αμοργό: Δίνουμε μεγάλη σημασία στην περιφερειακή ανάπτυξη και χρειάζεται καλή γνώση των προβλημάτων
ΟΠΕΚΕΠΕ: Στέλεχος του ΠΑΣΟΚ είχε ΚΥΔ από την οποία δηλώνονταν εκτάσεις στη λίμνη Κάρλα επί τέσσερα χρόνια
Piri Reis: Σε επιφυλακή η Αθήνα μετά την έξοδό του πάνω από τη Λέσβο
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Έχασε και… τρέχει ο Παναθηναϊκός

7 έτη ago
Κοινοποίηση
7 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση



Ένα τρίποντο εκτός ισορροπίας του Ρούντι Φερνάντεθ στην εκπνοή στέρησε από τον… αυτόχειρα Παναθηναϊκό την ευκαιρία να «σφραγίσει» απόψε το «εισιτήριο» για τα πλέι οφ της Euroleague. Οι «πράσινοι», που είχαν βρεθεί ακόμη και στο +18, είδαν την Ρεάλ Μαδρίτης να φεύγει νικήτρια με τεράστια ανατροπή από το κατάμεστο ΟΑΚΑ, για την 29η αγωνιστική. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης έδωσε τέλος στο αήττητο σερί των έξι νικών του Παναθηναϊκού, που είδε το ρεκόρ του να υποχωρεί σε 15-14 (7ος), όπερ σημαίνει ότι η νίκη επί της Μπουντούτσνοστ την επόμενη Πέμπτη (4/4) και πάλι στο ΟΑΚΑ, είναι μονόδρομος για το «τριφύλλι», προκειμένου να μην… μπλέξει σε περιπέτειες.
Ο Παναθηναϊκός παρασύρθηκε από τον παροξυσμό που προκάλεσε το παραγωγικότατο του πρώτο δεκάλεπτο, χάνοντας τον επιθετικό ειρμό του στη συνέχεια και επιτρέποντας στην Ρεάλ να πατήσει στα απογοητευτικά ποσοστά ευστοχίας του (19/47δ., 6/20τρ., 17/24β.), φτάνοντας σε μία τεράστια ανατροπή.
Οι Νικ Καλάθης (14π.) και Κιθ Λάνγκφορντ (14π.) ήταν οι μοναδικοί διψήφιοι από πλευράς Παναθηναϊκού, ενώ από την Ρεάλ, που αύξησε σε 22-7 το ρεκόρ της (3η θέση), ο Ρούντι Φερνάντεθ ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής (13π.), ευστοχώντας στην εκπνοή στο 12ο τρίποντο των Μαδριλένων. Μεγάλη εμφάνιση με νταμπλ νταμπλ σε πόντους (14) και ριμπάουντ (16) από τον Βάλτερ Ταβάρες.
Τα δεκάλεπτα: 32-14, 45-33, 59-53, 73-74
Η Ρεάλ Μαδρίτης στόχευσε με το… καλημέρα τη ρακέτα του Παναθηναϊκού, με τον Ταβάρες να γράφει γρήγορα το 0-3. Ωστόσο, οι «πράσινοι» αντέδρασαν άμεσα, ο Κιλπάτρικ βρήκε στόχο από τα 6.75 ισοφαρίζοντας (3-3) και δίνοντας το έναυσμα για ένα σερί 10-0, με το οποίο ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 10-3, εξαργυρώνοντας όλους τους αιφνιδιασμούς. Με το «τριφύλλι», μάλιστα, να υποχρεώνει την Ρεάλ σε μακρινά σουτ, τα οποία δεν βρήκαν στόχο, και τον Παπαγιάννη να ενεργοποιείται κοντά στο καλάθι, οι «πράσινοι» ξέφυγαν στο 5΄ με +12 (18-6). Χωρίς να χάσει διάρκεια στην άμυνα και εξαργυρώνοντας την ευστοχία του μέσα στην αντίπαλη ρακέτα, το «τριφύλλι» όχι μόνο δεν αγχώθηκε, αλλά μπήκε στη δεύτερη περίοδο με τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της (+18, 32-14)!
Με τους Καμπάτσο και Κάρολ να βρίσκουν ρυθμό από τα 6.75 (2 κολλητά τρίποντα) και τον Ταβάρες να μην έχει αντίπαλο κοντά στο «πράσινο» καλάθι, η Ρεάλ έτρεξε ένα επιμέρους σκορ 3-12, μειώνοντας στο 16΄ στο -9 (35-26), εκμεταλλευόμενη όλα τα λάθη του Παναθηναϊκού. Ωστόσο, ένα ξέσπασμα του Καλάθη (7 σερί πόντοι, 1 τρίποντο) επανέφερε την τάξη στο 17΄ (42-28). Η Ρεάλ, πάντως, βρήκε στο πρόσωπο του Φερνάντεθ τις λύσεις που έψαχνε στην επίθεση, απαγορεύοντας στο «τριφύλλι» να πάει στα αποδυτήρια με διαφορά ασφαλείας (45-33).
Με τον Γιουλ να παίρνει… φωτιά στα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου (8 σερί πόντοι, με 2 τρίποντα), η Ρεάλ ψαλίδισε τη διαφορά (-6, 50-44 στο 23΄), ενώ αστοχία, λάθη και χαμένα ριμπάουντ, από πλευράς Παναθηναϊκού, την έφεραν σε απόσταση αναπνοής στο 27΄ (54-49). Ο Λάνγκφορντ έδωσε τονωτική «ένεση» από τα 6.75 στα 45΄΄ για τη λήξη της περιόδου (59-49), με τον Γιούστα όμως να απαντά στην εκπνοή για το 59-53. Με τις άμυνες να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο, ο Τόμας έδωσε ανάσα από τα 6.75 στο 33΄ (65-56), ενώ ο Αμερικανός φόργουορντ ήταν αυτός, ο οποίος με καλάθι και φάουλ στο 35΄ κράτησε τη διψήφια διαφορά για τους «πράσινους» (71-60). Ο Γιουλ, όμως, έδωσε το έναυσμα από τα 6.75 για νέο ξέσπασμα των Μαδριλένων (71-63), ενώ με τους «πράσινους» να υποπίπτουν σε διαδοχικά λάθη και η αστοχία να έχει κυριεύσει τις επιθέσεις τους, η Ρεάλ μείωσε και πάλι σε απόσταση αναπνοής στο 37΄ (71-69). Μετά από βήματα του Παπαγιάννη και airball του Καλάθη από τα 6.75, μάλιστα, η Ρεάλ βρέθηκε στο -1, μετά από ½ βολές του Ταβάρες.
Ο Λάνγκφορντ έγραψε το 73-70 στα 58΄΄ για τη λήξη, ενώ ο Ράντολφ με 1/2 βολές κράτησε ζωντανή τη Ρεάλ. Ο Παπαγιάννης δε αξιοποίησε τις 2 βολές από φάουλ που κέρδισε, αλλά ο Καλάθης πήρε το πολύτιμο επιθετικό ριμπάουντ, με τον Λάνγκφορντ όμως να αστοχεί από τα 6.75 στα 21.5΄΄. Κι εκεί που ο Παναθηναϊκός εδειχνε να παίρνει το παιχνίδι μέσα από την άμυνα του, ο Φερνάντεθ είχε διαφορετική αποψη και με τρίποντη βόμβα στην εκπνοή χάρισε στην Ρεάλ Μαδρίτης το «διπλό» με 73-74!
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Λαμόνικα (Ιταλία), Γιαβόρ (Κροατία), Πάντερ (Γερμανία)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ρικ Πιτίνο): Τόμας 8 (1), Λάνγκφορντ 14 (2), Παπαγιάννης 9, Παπαπέτρου 7, Γκιστ 1, Βουγιούκας 6, Λεκαβίτσιους 2, Κιλπάτρικ 8 (2), Λοτζέσκι 2, Καλάθης 14 (1), Αντετοκούνμπο 2
ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Πάμπλο Λάσο): Κοζέρ, Ράντολφ 5 (1), Φερνάντεθ 13 (3), Καμπάτσο 5 (1), Αγιόν 4, Γιούστα 3 (1), Κάρολ 6 (1), Ταβάρες 14, Γιουλ 12 (3), Κούζμιτς, Τόμπκινς 10 (2), Τέιλορ 2
 
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

- Advertisement -
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:Παναθηναϊκός
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Μπαράζ δικογραφιών στη Βουλή – Αιτήματα άρσης ασυλίας (video)
Επόμενο άρθρο Βουλή – Α’ κατοικία: Ονομαστική ψηφοφορία στις 12:30  

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μητσοτάκης: Έτοιμοι να συμβάλουμε στις διπλωματικές προσπάθειες για τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα
9 ώρες ago
Μετρό Θεσσαλονίκης: Αλλάζει από αύριο το ωράριο λειτουργίας
9 ώρες ago
Έρχεται η κακοκαιρία “Barbara”: Σφοδρές καταιγίδες και νέα πτώση της θερμοκρασίας από απόψε το βράδυ
9 ώρες ago
Πληρωμή συντάξεων Νοεμβρίου: Οι ημερομηνίες για τους δικαιούχους
10 ώρες ago
Αναλυτικά οι πληρωμές e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ μέχρι τις 10 Οκτωβρίου
11 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Ο πρόεδρος του ΣΕΒΓΑΠ Χρ. Αποστολόπουλος προειδοποιεί για απώλεια 20% στις εξαγωγές φέτας λόγω ευλογιάς αιγοπροβάτων

Αυστηρά μέτρα βιοασφάλειας προτείνει ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Γάλακτος Χρήστος Αποστολόπουλος. «Δυστυχώς οι…

Αλεξία Χαρακίδα

Πού θα κυμανθούν οι τιμές ρεύματος τον Οκτώβριο

Τη δεδομένη στιγμή η αύξηση στην τιμή της χονδρικής ρεύματος ανέρχεται στο 20%. Η μέση…

News Room

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Συναγερμός για την αύξηση κρουσμάτων AIDS στους νέους – Προειδοποίηση από τον λοιμωξιολόγο Π. Κολλάρα

Το κουδούνι του κινδύνου για τα αυξημένα περιστατικά ανθρώπων-κυρίως νέων- που μολύνονται με AIDS κρούει…

Αλεξία Χαρακίδα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΠΑΟΚ: Κατέρρευσε μετά την ισοφάριση της Θέλτα και έφυγε άπραγος από το Μπαλαΐδος

News Room
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Άρης: Χωρίς εισιτήρια ο αγώνας με τον ΟΦΗ στην Τρίπολη – Μόνο με διαρκείας η είσοδος

News Room
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Με το χάλκινο μετάλλιο στο στήθος επέστρεψε στην Αλεξανδρούπολη ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης

News Room
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Χρυσός ο Στέφανος Ντούσκος στο παγκόσμιο κωπηλασίας της Σαγκάης!

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?