«Έφυγε» η τραγουδίστρια Tina Turner (Video)

Φτωχότερος είναι πλέον ο χώρος του τραγουδιού, καθώς «έφυγε» από τη ζωή η Αμερικανίδα θρύλος της ροκ μουσικής Tina Turner σε ηλικία 83 ετών.

Η Turner γεννήθηκε το 1939 στο Τενεσί των Ηνωμένων Πολιτειών και ξεκίνησε το τραγούδι σε ηλικία 18 ετών. Το 1962 παντρεύεται τον επίσης μουσικό Ike Turner με τον οποίο μένει μαζί μέχρι το 1978. Όπως η ίδια αποκάλυψε αργότερα, ο σύζυγός της την κακοποιούσε συστηματικά και χρειάστηκε πολύ θάρρος για να τον εγκαταλείψει.

Την δεκαετία του ’80 και του ’90 η μία επιτυχία διαδέχεται την άλλη, ενώ πρωταγωνιστεί στο πλευρό του Μελ Γκίμπσον στην ταινία Mad Max 3.

Καθ’όλη την διάρκεια της καριέρας της, η Turner έχει κερδίσει 12 βραβεία Grammy, τρία βραβεία Grammy Hall of Fame και ένα βραβείο Grammy Lifetime Achievement. Είναι η μόνη γυναίκα καλλιτέχνης που έχει λάβει συνεχόμενες υποψηφιότητες στα βραβεία Grammy στις κατηγορίες pop, rock και R&B.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, είναι η πρώτη γυναίκα καλλιτέχνης της οποίας οι επιτυχίες βρίσκονται στο top 40 επί έξι συνεχόμενες δεκαετίες. Στο top 40 έχουν συμπεριληφθεί 34 επιτυχίες της. Το περιοδικό Rolling Stone κατέταξε την Τέρνερ στην 63η θέση στην λίστα με τους 100 καλύτερους καλλιτέχνες όλων των εποχών και στην 17η θέση στην λίστα με τους 100 καλύτερους τραγουδιστές όλων των εποχών. Το 1991, η Τέρνερ μπήκε στο Rock and Roll Hall of Fame. Η Τέρνερ έχει το δικό της αστέρι στην Λεωφόρο της Δόξας του Χόλυγουντ

Τα τελευταία χρόνια της ζωής της κατοικούσε μόνιμα στην Ελβετία ενώ το 2013 παντρεύτηκε το δεύτερο σύζυγό της.