Έρευνα της PulseRC: Ακρίβεια και κλιματική κρίση- ο τρόμος και ο φόβος των πολιτών

Μεγάλη ανησυχία προκαλούν τα ευρήματα της έρευνας της PulseRC. Έρευνα η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία και για λογαριασμό του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, αναδεικνύοντας, ότι η ακρίβεια και η αύξηση των τιμών, αποτελεί για την συντριπτική πλειονότητα, άκρως σημαντικό ζήτημα, που πέραν της επιρροής που ασκεί στην καθημερινότητα των πολιτών, επηρεάζει άμεσα και τον δείκτη αισιοδοξίας τους.

Οι περικοπές και οι μειώσεις είναι φυσικό επακόλουθο της όλης κατάστασης, δηλώνουν οι πολίτες, αφού όπως αποδεικνύει και η έρευνα, πολλά νοικοκυριά, θεωρούν πλέον την διασκέδαση και τις διακοπές είδος πολυτελείας . Εξίσου σημαντικά όμως ,είναι και τα ευρήματα που προέκυψαν σχετικά με την κλιματική κρίση που βιώνει ο πλανήτης και το κατά πόσο ο ανθρώπινος παράγοντας φέρει ευθύνη, αποτυπώνοντας έτσι το μέγεθος της καταστροφής, που ολοένα και αυξάνεται.Την καθολική επιρροή της ακρίβειας, την οποία μάλιστα η συντριπτική πλειονότητα θεωρεί ως σημαντικό πρόβλημα, αποτυπώνει η νέα μεγάλη έρευνα από την PulseRC σε συνεργασία και για λογαριασμό του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, στην Περιφέρεια Αττικής. Ενδιαφέροντα στοιχεία προκύπτουν και για τις συνέπειες της κλιματικής κρίσης, τον δείκτη ανησυχίας για το μέλλον, καθώς και τον δείκτη αισιοδοξίας / απαισιοδοξίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, το 95% των συμμετεχόντων συμφωνούν ότι υπάρχει σήμερα πρόβλημα αυξήσεων τιμών και ακρίβεια. Μάλιστα, οι έξι στους δέκα (57%) απαντούν ότι είναι κυρίως «θέμα της χώρας μας», ενώ τέσσερις στους δέκα (38%) ότι είναι κυρίως «διεθνές θέμα». Αντίστοιχα είναι τα ποσοστά και μεταξύ των επιχειρηματιών/επαγγελματιών της Αττικής που συμμετείχαν στην έρευνα.