Ένας από τους «ληστές με τα μαύρα» ανάμεσα στους συλληφθέντες για τη ληστεία στο ΑΧΕΠΑ

Σύμφωνα με τα “Νέα”, οι δράστες είναι γνωστοί αντιεξουσιαστές από τους οποίος ο ένας είχε κατηγορηθεί το 2010 για κατοχή όπλων και εκρηκτικών κι είχε αποφυλακισθεί με το «νόμο Παρασκευόπουλου», ενώ ο άλλος είχε συλληφθεί για ληστεία τράπεζας στην οδό Ιπποκράτους πριν από 13 χρόνια ως μέλος των «ληστών με τα μαύρα» (έδρασε την περίοδο 2003-2005)

Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ εξετάζουν το ενδεχόμενο οι δύο συλληφθέντες, που παρακολουθούντο από την ΕΛ.ΑΣ, να σχεδίαζαν σειρά ληστειών για να χρηματοδοτήσουν μία νέα ένοπλη οργάνωση.

Οι αρχές γνώριζαν ότι τα δύο αυτά άτομα είχαν σχεδιάσει τη συγκεκριμένη ληστεία. Αστυνομικοί από την Αθήνα παρακολουθούσαν τη δράση τους και τους συνέλαβαν αμέσως μόλις επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο διαφυγής.

Οι πληροφορίες αναφέρουν επίσης πως αυτή την στιγμή γίνονται κατ’ οίκον έρευνες για τους δράστες.

Η επίσημη ανακοίνωση της διοίκησης του ΑΧΕΠΑ
Άμεση ήταν η κινητοποίηση του προσωπικού φύλαξης του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη, αλλά και της αστυνομίας, για την αντιμετώπιση του περιστατικού ένοπλης ληστείας, που σημειώθηκε γύρω στις 12 το μεσημέρι σήμερα, την ώρα που γινόταν ο εφοδιασμός αυτόματου μηχανήματος ανάληψης (ΑΤΜ) με χρήματα, όπως επισημαίνεται στην επίσημη ανακοίνωση του διοικητή του νοσοκομείου, Αναστάσιου Σπανού.

Ο κ.Σπανός επισημαίνει ακόμη ότι δεν δημιουργήθηκε πανικός, ούτε υπήρξε τραυματισμός, παρότι η ληστεία πραγματοποιήθηκε σε ώρα που το νοσοκομείο ήταν γεμάτο από ασθενείς, συνοδούς και εργαζομένους.