Έκθεση: Κρήτη η Μεγάλη Συνάντηση: Τοπικά Προϊόντα και γεύσεις Ελλάδας

Η Έκθεση “Κρήτη η Μεγάλη Συνάντηση: Τοπικά Προϊόντα και γεύσεις Ελλάδας” επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη, στον υπαίθριο χώρο της ΔΕΘ στο τόξο της ΧΑΝΘ, από 30 Οκτωβρίου έως και 7 Νοεμβρίου 2021.

Δεκάδες παραγωγοί από κάθε γωνιά της Κρητικής γης αλλά και από πολλές άλλες περιοχές της χώρας, φέρνουν μαζί τους τα αγνά τοπικά προϊόντα που παράγουν για να εμπλουτίσουν το τραπέζι των πολιτών της Θεσσαλονίκης με επιλογές μοναδικής διατροφικής αξίας.

Ένα ταξίδι γεύσεων σε ολόκληρη την Ελλάδα!

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν και να προμηθευτούν απευθείας αυθεντικές παραδοσιακές γεύσεις, ζυμωμένες με το μεράκι, καμωμένες απ’ τον μόχθο και την αγάπη των παραγωγών.

Στην έκθεση θα μπορέσετε να βρείτε μεγάλη ποικιλία προϊόντων όπως:

Αγνό ελαιόλαδο, ελιές, τυρί, γαλακτοκομικά και τυροκομικά προϊόντα, μέλι και προϊόντα μελιού, σοκολατάκια και σοκολατάκια μελιού, παστέλια, τσικουδιά, ρακί, ρακόμελο, χαρουπόμελο, κρασί, λικέρ, σταφίδες, παξιμάδια, παραδοσιακά κρητικά γλυκά, καπνιστά κρέατα, απάκι και λουκάνικα, παραδοσιακά ζυμαρικά, τραχανά, κουκόφαβα, αμπελόφυλλα, νωπά φρούτα, χυμοί, πιπεριές Φλωρίνης, αλείμματα πιπεριάς και σάλτσες, υπερτροφές, γλυκά του κουταλιού, γλυκό ελιάς, μαρμελάδες, κρέμες, χαλβά, λουκουμάδες και λουκούμια, κουραμπιέδες, τουλούμπα, τρίγωνο, παγωτά, νερό εμφιαλωμένο, αιθέρια έλαια, αλόη, καλλυντικά, σαπούνια, άλατα, χειροποίητα κοσμήματα, χειροποίητες δημιουργίες, κεραμικά, πίνακες, βιβλία και πολλά ακόμη τοπικά προϊόντα!

Στηρίξτε τις μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις και τους παραγωγούς, γευτείτε τα εκατοντάδες παραδοσιακά προϊόντα της ελληνικής γης και συνομιλήστε απευθείας με παραγωγούς και εμπόρους ώστε να ενημερωθείτε για τα χειροποίητα προϊόντα αλλά και να συνάψετε σχέσεις συνεργασίας για εσάς και την επιχείρηση σας. Μια μικρογραφία των θησαυρών του τόπου μας, σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία στην Θεσσαλονίκη, στο τόξο της ΧΑΝΘ!

Παράλληλα με την λειτουργία των εκθεσιακών περιπτέρων, θα πραγματοποιηθούν πλούσιες εκδηλώσεις πολιτιστικού περιεχομένου καθ’ όλη την διάρκεια της διοργάνωσης.

Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα δημοσιοποιηθεί, τόσο στην ιστοσελίδα της έκθεσης όσο και στα social media, πριν την έναρξη της έκθεσης.