Σάββατο, 2 Αυγ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Μ. Θεμιστοκλέους στο ΕΡΤNews: 10.000 αεροδιακομιδές από το 2021 – Βελτίωση της κατάστασης στα επείγοντα, αρκετά καλά τα αποτελέσματα από τις αξιολογήσεις των νοσοκομείων
Δήμος Ηλιούπολης: Πλησιάζει η ώρα του μεγάλου φεστιβάλ αφιερωμένο στον Μίκη Θεοδωράκη
ΟΠΕΚΕΠΕ: Υψηλόβαθμα στελέχη της ΑΑΔΕ επισκέφτηκαν τα γραφεία ζητώντας πλήθος στοιχείων
Αλέξης Τσίπρας: Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο της Ιεράς Μονής του όρους Σινά
ΑΑΔΕ: Καταβλήθηκε το επίδομα θέρμανσης σε περισσότερους από 98.000 δικαιούχους
Μητσοτάκης: Είχα δεσμευτεί ότι θα κινήσω γη και ουρανό για να ολοκληρωθεί ο αυτοκινητόδρομος Πατρών-Πύργου
Ζαχαράκη: Η εκπαίδευση αποτελεί εθνικό «νόμισμα» της κυβέρνησης
Ξέσπασμα Πατούλη για τα σχόλια για τη διαφορά ηλικίας με τη σύζυγό του: Δεν είναι «πλάκα» όταν πληγώνεις, είναι λεκτική βία.
Μαρινάκης: Οι πρακτικές της πρ. της Πλεύσης Ελευθερίας είναι γνωστές και αποτελούν «άλλη μια μέρα στη δουλειά»
ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν οι πίνακες ωφελούμενων του προγράμματος απασχόλησης 100 ανέργων κατοίκων των πυρόπληκτων περιοχών Αττικής
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΚΟΣΜΟΣ

Άσυλο στη Ρωσία για τον Μπασάρ αλ Άσαντ: Ραγδαίες εξελίξεις στη Συρία με διεθνείς αντιδράσεις

8 μήνες ago
Κοινοποίηση
5 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
FILE PHOTO: Russian President Vladimir Putin (R) and Syrian President Bashar al-Assad visit the Hmeymim air base in Latakia Province, Syria December 11, 2017. Picture taken December 11, 2017. To match Special Report RUSSIA-FLIGHTS/ Sputnik/Mikhail Klimentyev/ via REUTERS/File Photo ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY./File Photo
Κοινοποίηση
Η Ρωσία κάνει λόγο περί ασύλου για ανθρωπιστικούς λόγους και ζήτησε έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ την Δευτέρα (09/12/2024) με θέμα την κατάσταση στη Συρία

Ο Μπασάρ αλ Άσαντ, ο έκπτωτος πρόεδρος της Συρίας, βρίσκεται πλέον στη Μόσχα, έχοντας λάβει άσυλο από τη Ρωσία. Σύμφωνα με πηγή του Κρεμλίνου που μίλησε στο ρωσικό πρακτορείο TASS, ο Άσαντ και τα μέλη της οικογένειάς του κατέφυγαν στη Ρωσία «για ανθρωπιστικούς λόγους» εν μέσω της κατάρρευσης του καθεστώτος του στη Δαμασκό.

Η πτώση του Άσαντ και οι εξελίξεις στη Συρία Η ανατροπή του Άσαντ σημειώθηκε μετά από επίθεση-αστραπή ομάδων ανταρτών, υπό την ηγεσία ριζοσπαστών ισλαμιστών. Οι αντάρτες εισέβαλαν στη Δαμασκό, ενώ ο ίδιος ο Άσαντ εγκατέλειψε τη χώρα λίγες ώρες πριν οι δυνάμεις των HTS (Hayat Tahrir al-Sham) εισέλθουν στην πρωτεύουσα. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη της προσωπικής του ασφάλειας διέφυγαν λίγο μετά την αποχώρησή του από το αεροδρόμιο της Δαμασκού.

Από τις 27 Νοεμβρίου, οπότε ξεκίνησε η επίθεση των ανταρτών, οι συγκρούσεις έχουν οδηγήσει στον θάνατο τουλάχιστον 900 ανθρώπων, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Ανάμεσα στα θύματα περιλαμβάνονται 392 αντάρτες, 380 μέλη των δυνάμεων του Άσαντ και 138 άμαχοι. Το Παρατηρητήριο τονίζει ότι ο αριθμός των θυμάτων ενδέχεται να αυξηθεί, καθώς οι μάχες συνεχίζονται σε κάποιες περιοχές.

Η Ρωσία ζητά επείγουσες διαβουλεύσεις στον ΟΗΕ Η Ρωσία, που υπήρξε ο κύριος σύμμαχος του καθεστώτος Άσαντ για περισσότερο από μια δεκαετία, ζήτησε έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη Δευτέρα, 9 Δεκεμβρίου. «Τα πρόσφατα γεγονότα στη Συρία έχουν απρόβλεπτες συνέπειες για τη χώρα και την ευρύτερη περιοχή», ανέφερε ο Ρώσος αναπληρωτής πρεσβευτής στον ΟΗΕ, Ντμίτρι Πολιάνσκι. Η Μόσχα επιμένει ότι η επίλυση της κρίσης πρέπει να επιτευχθεί μέσω διαπραγματεύσεων υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

Διεθνείς αντιδράσεις: Ουκρανία και Ιταλία για την πτώση του Άσαντ Η Ουκρανία χαιρέτισε την πτώση του Άσαντ, κάνοντας αιχμηρές δηλώσεις για τη σχέση του με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν. Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Αντρίι Σιμπίχα, δήλωσε: «Ο Άσαντ έπεσε. Έτσι καταλήγουν πάντα οι δικτάτορες που στηρίζονται στον Πούτιν. Η ιστορία δείχνει ότι ο Ρώσος πρόεδρος πάντα προδίδει εκείνους που τον εμπιστεύονται». Παράλληλα, το Κίεβο εξέφρασε την ελπίδα για αποκατάσταση των σχέσεων με τη Συρία στο μέλλον.

Από την πλευρά της, η Ιταλία χαρακτήρισε την πτώση του Άσαντ «πολιτική ήττα» για τη Ρωσία. Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Αντόνιο Ταγιάνι, τόνισε ότι η αποδυνάμωση της Χεζμπολάχ στον Λίβανο και οι στρατηγικοί περιορισμοί της Ρωσίας λόγω του πολέμου στην Ουκρανία συνέβαλαν στην επιτάχυνση της πτώσης του καθεστώτος. Παράλληλα, αναφέρθηκε στις προσπάθειες της Ιταλίας να διασφαλίσει την ασφάλεια της πρεσβείας της στη Δαμασκό και των χριστιανικών μειονοτήτων στη Συρία.

Πολιτική αναδιάταξη στη Μεσόγειο Η ανατροπή του Άσαντ δημιουργεί νέα δεδομένα στη Μέση Ανατολή και τη Μεσόγειο. Για τη Ρωσία, η εξέλιξη αυτή αποτελεί σοβαρό πλήγμα, καθώς χάνει τον βασικό της σύμμαχο στην περιοχή και κινδυνεύει να περιοριστεί η γεωπολιτική της επιρροή. Την ίδια στιγμή, οι εξελίξεις δημιουργούν νέες προκλήσεις για την ευρωπαϊκή διπλωματία και τη σταθερότητα στη Μεσόγειο.

Η κατάσταση παραμένει ρευστή, με την παγκόσμια κοινότητα να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις που αναμένονται να επηρεάσουν δραστικά την πορεία της Συρίας και της ευρύτερης περιοχής.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:ΑσάντΡωσίαΣυρία
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Η Παναγία των Παρισίων είναι και πάλι ανοιχτή για το κοινό: Ξεχωριστά στιγμιότυπα από τα θυρανοίξια
Επόμενο άρθρο Εύκολο πέρασμα του ΠΑΟΚ από τις Σέρρες

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μ. Θεμιστοκλέους στο ΕΡΤNews: 10.000 αεροδιακομιδές από το 2021 – Βελτίωση της κατάστασης στα επείγοντα, αρκετά καλά τα αποτελέσματα από τις αξιολογήσεις των νοσοκομείων
2 ώρες ago
Δήμος Ηλιούπολης: Πλησιάζει η ώρα του μεγάλου φεστιβάλ αφιερωμένο στον Μίκη Θεοδωράκη
3 ώρες ago
ΟΠΕΚΕΠΕ: Υψηλόβαθμα στελέχη της ΑΑΔΕ επισκέφτηκαν τα γραφεία ζητώντας πλήθος στοιχείων
4 ώρες ago
Αλέξης Τσίπρας: Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο της Ιεράς Μονής του όρους Σινά
4 ώρες ago
ΑΑΔΕ: Καταβλήθηκε το επίδομα θέρμανσης σε περισσότερους από 98.000 δικαιούχους
5 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Σημαντική μείωση του κόστους ρεύματος για τα ελληνικά πανεπιστήμια

Για τη σημαντική οικονομική ωφέλεια που θα έχουν τα ελληνικά ΑΕΙ από τη μείωση στο…

Ελένη Ευσταθίου

Π. Λαφαζάνης: “Μέγας Αρχιπραξικοπηματίας και μέγας μυθομανής ο Παυλόπουλος”-Α. Μητρόπουλος: “Κατέστρεψε το Κοινωνικό Κράτος ο Τσίπρας, έχει ρόλο να παίξει”

Π. Λαφαζάνης: «Μέγας Αρχιπραξικοπηματίας» ο Παυλόπουλος και «μέγας μυθομανής» Α. Μητρόπουλος: Έχει ρόλο ο Τσίπρας να…

News Room

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή "σχολιάζοντας την επικαιρότητα…

News Room

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τριμερής Τουρκίας – Ιταλίας – Λιβύης σήμερα στην Κωνσταντινούπολη με θολή ατζέντα και αποκλεισμούς

News Room
ΚΟΣΜΟΣΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο Τραμπ επιβάλλει επιπρόσθετους δασμούς σε δεκάδες χώρες – Τι ισχύει για ΕΕ και Καναδά

News Room
ΚΟΣΜΟΣ

«Πραξικόπημα κατά της Εκκλησίας» στη Μονή Σινά: Το «κατηγορώ» του αρχιεπίσκοπου Δαμιανού προς μοναχούς

News Room
ΚΟΣΜΟΣ

Τσουνάμι στον Ειρηνικό: 1,4 εκατ. πολίτες απομακρύνθηκαν εσπευσμένα από την ακτογραμμή της Χιλής

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?