Τρίτη, 9 Δεκ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Μαρτίνεθ: “Ο Παναθηναϊκός είναι μία από τις δύο ή τρεις κορυφαίες ομάδες της διοργάνωσης”
Το ελληνικό FBI βρήκε καλάσνικοφ και πιστόλια με σιγαστήρα στα Καλύβια
Πυρά Κασσελάκη κατά Καραχάλιου: Ο άνθρωπος βλέπει δράκους και φαντάσματα – Να βγάλει τον σκασμό
Θεσσαλονίκη: Συναγερμός για ηλικιωμένο που εγκλωβίστηκε σε ταράτσα στην Ερμού
ΠΑΟΚ: Εκτός για έναν μήνα ο Μιχαηλίδης λόγω προβλήματος στο γόνατο
Σιμόπουλος: Πυρά κατά των αγροτών: «Η κυβέρνηση εκβιάζεται από τα αγροτικά μπλόκα»
Τσιάρας: Οι αγρότες δεν προσέρχονται σε διάλογο γιατί δεν υπάρχει συντονιστικό όργανο
Τσιτσιπάς: Διορία έως την Παρασκευή για να παραδώσει το δίπλωμα αλλιώς κινδυνεύει με δικογραφία
Δικογραφία με βαριές κατηγορίες στους αγρότες για τις αγριότητες στην Κρήτη – Κρατούν κλειστό το αεροδρόμιο Ηρακλείου
Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες: Πού στήνουν μπλόκα, ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί – Άνοιξε το αεροδρόμιο του Ηρακλείου
Επαναπροσδιορισμός γραμματοσειράςAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθήστε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ως τη Δευτέρα η κατάθεση της ρύθμισης των 120 δόσεων για ταμεία και εφορία (video)

7 έτη πριν
Μοιραστείτε το
5 Ελάχιστη ανάγνωση
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ



Εκταμιεύθηκαν από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας τα 644,4 εκατ. ευρώ που αντιστοιχούν στα κέρδη από τη διακράτηση ελληνικών ομολόγων από την ΕΚΤ κι άλλες ευρωπαϊκές κεντρικές τράπεζες. Με έμφαση στο κοινωνικό πρόσημο της οικονομικής πολιτικής που σχεδιάζει η κυβέρνηση, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατά την ομιλία του σε πολιτική εκδήλωση στα Ιωάννινα, σημείωσε ότι η ρύθμιση οφειλών των 120 δόσεων αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή μέχρι τη Δευτέρα, ενώ παρέπεμψε σε ανακοινώσεις, που θα γίνουν την επόμενη εβδομάδα για την οριστικοποίηση της δέσμης των θετικών μέτρων, που επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο το τελευταίο διάστημα.

«Πρόθεσή μας είναι να βοηθήσουμε όσους από τους πολίτες έχουν ανάγκη τη ρύθμιση και έχουν την διάθεση να πληρώσουν τις οφειλές τους κα όχι να ικανοποιήσουμε πολίτες που δεν έχουν ανάγκη μια τέτοιας ρύθμισης για τις εκκρεμότητές τους» δήλωσε ο κ. Τσακαλώτος στα Γρεβενά και δημοσιοποίησε ότι αύριο θα στη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, θα καταλήξουν στην τελική ρύθμιση του σχεδίου των 120 δόσεων.
Ανακοίνωσε ακόμη, ότι κατά την συνάντηση με τον πρωθυπουργό θα υπάρξει ευρεία συζήτηση για την κατάρτιση ενός σχεδίου που θα αφορά τον τρόπο διάθεσης μέρους του πλεονάσματος 2019 – 2020. Άφησε να εννοηθεί, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, ότι δεν θα δοθεί υπό την μορφή κοινωνικού μερίσματος που μοιράστηκε το προηγούμενο έτος και τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο, αλλά εξετάζονται άλλες λύσεις που να έχουν πιο μόνιμο χαρακτήρα.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου Οικονομικών, που περιλαμβάνονται στο Πρόγραμμα Σταθερότητας, από φέτος μέχρι και το 2022 θα καταγραφεί υπερπλεόνασμα ύψους 5,5 δισ. ευρώ.
Ο κ. Τσακαλώτος αναφέρθηκε με παραδείγματα για το πώς η κυβέρνηση παρότι βρέθηκε εντός των μνημονικών δεσμεύσεων κατάφερε με τις επιλογές της να βοηθήσει τους φτωχούς, τους αδύναμους, τους ανασφάλιστους, ώστε να έχουν πρόσβαση στο αγαθό της υγείας, να προστατεύσει την πρώτη κατοικία, όχι μόνο των ανθρώπων που είναι παντελώς αδύναμοι, αλλά και τις οικογένειες με δυο παιδιά που δηλώνουν εισόδημα έως 25.000 ευρώ.
Αναφερόμενος στην Συμφωνία των Πρεσπών  ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι η Θεσσαλονίκη και η Μακεδονία γενικότερα «θα ωφεληθεί οικονομικά και εμπορικά από την διευθέτηση της εκκρεμότητας που διήρκησε σχεδόν τριάντα χρόνια και ταλαιπώρησε τις σχέσεις των δυο χωρών». Πρόσθεσε ότι η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ βρήκαν την ευκαιρία «για λόγους και μόνο πολιτικής εκμετάλλευσης να σηκώσουν τους τόνους της αντιπολίτευσης στην συγκεκριμένη συμφωνία».
Από την κατάμεστη αίθουσα του δήμου Δεσκάτης Γρεβενών, κάλεσε τους πολίτες με την ενεργό συμμετοχή τους σε αυτές τις ευρωεκλογές να στείλουν το δικό τους μήνυμα ότι «η ακροδεξιά δεν μπορεί να είναι το μέλλον της Ευρώπης».
«Οι αντίπαλοί μας προσπάθησαν να πουν ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι μόνη της. Έχουν διαψευστεί τόσο από τους ευρωπαίους ηγέτες και τα σοσιαλιστικά κόμματα που αναγνωρίζουν το ρόλο μας και την συμβολή μας στην κοινή προσπάθεια της Ευρώπης, αλλά και στην Ελλάδα, με την δημιουργία του ευρωψηφοδελτίου της προοδευτικής συμμαχίας αλλά και την απόφαση πολιτών που συγκροτούν την «γέφυρα» να συνταχθούν με την προσπάθεια της ΣΥΡΙΖΑ για την ανόρθωση της χώρας».
Πηγή: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕΡεπορτάζ: Ραλλού Αλεξοπούλου
Μοιράσου το άρθρο:

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:Εφορία
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Copy Link Print
Προηγούμενο άρθρο Υπόθεση Novartis: Προθεσμία αναμένεται να ζητήσει ο Α. Λοβέρδος
Επόμενο άρθρο Νέα πλήγματα από το ΣΔΟΕ κατά κυκλωμάτων που διαθέτουν ακατάλληλα τρόφιμα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μαρτίνεθ: “Ο Παναθηναϊκός είναι μία από τις δύο ή τρεις κορυφαίες ομάδες της διοργάνωσης”
1 λεπτό πριν
Το ελληνικό FBI βρήκε καλάσνικοφ και πιστόλια με σιγαστήρα στα Καλύβια
5 λεπτά πριν
Πυρά Κασσελάκη κατά Καραχάλιου: Ο άνθρωπος βλέπει δράκους και φαντάσματα – Να βγάλει τον σκασμό
41 λεπτά πριν
Θεσσαλονίκη: Συναγερμός για ηλικιωμένο που εγκλωβίστηκε σε ταράτσα στην Ερμού
44 λεπτά πριν
ΠΑΟΚ: Εκτός για έναν μήνα ο Μιχαηλίδης λόγω προβλήματος στο γόνατο
1 ώρα πριν

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XFollow
InstagramFollow
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

Θ. Πλεύρης στη Βεργίνα Τηλεόραση: Τα σκληρά μέτρα αποδίδουν

Την αποτελεσματικότητα των νέων νομοθετικών παρεμβάσεων που έφεραν θεαματική μείωση των ροών, καθώς και τη μεγάλη…

Newsroom

Ο ΥπΑΑΤ Κώστας Τσιάρας στη Βεργίνα τηλεόραση

«Όσα χρήματα δικαιούνται οι νόμιμοι αγρότες και κτηνοτρόφοι, θα τα λάβουν στο ακέραιο», υπογράμμισε ο…

Newsroom

Στέργιος Καλόγηρος – Εκπομπή: «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα»: Ο Νίκος Παπαθανάσης Απαντά για Στεγαστικό, ΕΣΠΑ, Ανάκαμψη και Ανάπτυξη

Στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα» στη Βεργίνα Τηλεόραση με τον Στέργιο Καλόγηρο, ο Αναπληρωτής Υπουργός…

Αλεξία Χαρακίδα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μέτρα για τους πληγέντες σε Μάτι και Μάνδρα: Θεσμοθετείται ειδική σύνταξη 1.700 ευρώ το μήνα

Newsroom
ΕΛΛΑΔΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τέλη κυκλοφορίας: Τι ισχύει με τα κλιμακωτά πρόστιμα, πότε εκπνέει η προθεσμία

Newsroom
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυτιάς: Βάλτε το υψηλότερο τέλος στις ασιατικές πλατφόρμες για να σωθούν επιχειρήσεις και θέσεις εργασίας

News Room
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έρχεται νέο τέλος στα ακίνητα

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?